O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ …ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ !

Οι λάσπες της Ειδομένης προφανώς και αποτελούν το σύγχρονο πολιτισμό μας. Την Ελλάδα μας.

Την «περατζάδα» του από την Ειδομένη έκανε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και επίδοξος πάλαι ποτέ και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας που περιορίστηκε προσωρινώς εις τα σαλόνια των Βρυξελλών.

Πολιτικοί, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, εθελοντές όλοι στην Ειδομένη της Ελλάδας του Αλέξη Τσίπρα, του πολιτισμού μας. Όλοι έχουν να πουν ένα μεγάλο λόγο στο μικρό κόσμο μας που λίγους τελικά πληγώνει.

Μονο Η Ζολι δεν πηγε,προφανως την καλυψε …η Λεσβος!

Όλοι να βγάλουν μία φωτογραφία θλίψης. Δέκα λεπτά ανθρωπισμού μέχρι να επιστρέψουν στο σαλόνι της εξουσίας τους.

Τόση υποκρισία, τόση ανικανότητα, τόση εγκληματικότητα.

Η Ελλάδα επί δεκαετίες επέλεξε το λαϊκισμό, τη μαγκιά της ανικανότητας και συνεχίζει να επιμένει ελληνικά. Αμετανόητη η κοινωνία επιλέγει να εμπιστεύεται ανίκανους στην Κυβέρνηση, στην πολιτική, στη δημόσια διοίκηση, στην επιχειρηματικότητα, στις τέχνες παντού.

Αυτό έμαθε, αυτό εμπιστεύεται. Μέχρι εξευτελισμού, μέχρι εξαθλίωσης.

Του λένε για συντάξεις των 180 ευρώ, του λένε για αιώνιο χρέος που θα πληρώσουν αγέννητοι Έλληνες, του λένε για Τούρκους χωροφύλακες στα νησιά και συνεχίζει να πανηγυρίζει την επαναστατική πολιτική του ενάντια στον πλανήτη ολόκληρο.

Σε μία Ελλάδα, σε μία κοινωνία που αρνείται να απαλλαχθεί από τους ανίκανους, από τον κακό εαυτό της...

 

 

 

 

 

 

 

 

Μεταναστες και οικονομια

 

 

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να υπάρξουν άλλες λύσεις για το Προσφυγικό κι όχι η λογική των ανοικτών συνόρων και το προσκλητήριο σε όποιον θέλει να έρθει. Ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουμε να κάνουμε με τη μαζικότερη μετακίνηση πληθυσμών τις τελευταίες δεκαετίες από μέρη εμπόλεμα ή απλά πάμφτωχα. Αν δε λυθεί το πρόβλημα στη ρίζα του, τίποτε δεν θα μπορέσει να σταματήσει τα κύματα προσφύγων.

Μέχρι τότε όμως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να σταματήσει η ροή στην Τουρκία. Πρόκειται για μια αχανή χώρα που μπορεί να αντέξει μεγάλα κύματα προσφύγων, όχι όπως η Ελλάδα που δεν αντέχει ούτε 50.000.

 Η οικονομία της Ελλάδας μεταβάλλεται με πολύ ταχείς ρυθμούς σε "προσφυγοκεντρική". Μία σειρά προπαγανδιστών από τα ΜΜΕ θα το υποστηρίζει ιδεολογικά, και ήδη το κάνει με αποτελεσματικότητα. Άλλωστε, το 80% των δημοσιογράφων είναι πρώην Κνίτες ή πρώην Ρηγάδες ή πρώην αναρχοαριστεριστές.

Οι πιο ικανοί Έλληνες θα μεταναστεύουν, οπότε το Καθεστώς θα απαλλάσσεται από ενοχλητικά στοιχεία. Και θα απαλλάσσεται από έξυπνους και μορφωμένους ανθρώπους, καθότι οι κρατουντες θέλουν υπηκόους το ίδιο ανοητους όσο είναι οι ίδιοι.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά ήδη κονδύλια για τις δημόσιες επενδύσεις (συντηρήσεις δρόμων κ.ά. υποδομές) διατίθενται για τους "πρόσφυγες". Σε μονάδες στρατού λένε στους φαντάρους να φάνε έξω, διότι δεν υπάρχει φαγητό. Αυτά, παραδόξως, καμία ΝΔ δεν τα προβάλλει. Η μόνη αντίσταση στο Καθεστώς προέρχεται από ανώνυμους πολίτες του διαδικτύου...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Που ειναι η αστικη Ταξη ;

Οι Έλληνες έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη αντοχή και ανοχή. Με μια οικονομία διαλυμένη και χωρίς προοπτικές ανάπτυξης, με τα capital controls ακόμη να μας βασανίζουν, με μια κοινωνική ένταση υποβόσκουσα και με την προσφυγική βόμβα να έχει πλέον σκασει, πάλι καλά που δεν γίνεται χαμός στους δρόμους.

Εδώ βεβαίως θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν στην κυβέρνηση ήταν η δεξιά και αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ τότε σε μια ίδια κατάσταση θα είχε καεί η Ελλάδα.

Για να μην πούμε το χαμό στη Βουλή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορούσε την όποια κυβέρνηση για απανθρωπιά, φασισμό, έλλειψη αλληλεγγύης, ότι αφήνουν τους μετανάστες να πνίγονται, κλπ

Ενώ οι κεντρώοι και οι δεξιοί; Κοιμούνται και μοιάζουν με... ντουβάρια. Όσο και να τα βαράς τόσο δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Νομίζουν ότι επειδή ο κόσμος αντέχει και ανέχεται πρέπει κι αυτοί να κάθονται και να χαζεύουν τα τρένα να περνούν .Μα που είναι οι ηγέτες; Που είναι οι μπροστάρηδες της πολιτικής, που είναι τα συνδικάτα; Που είναι λοιπόν όσοι βλέπουν την Ελλάδα να καταστρέφεται;

Γίναμε όλοι θεατές της καταστροφής της πατρίδας, πίνουμε το freddo μας, πίνουμε τα τσιπουράκια με λαγάνα και χταποδάκια και παρακολουθούμε από την τηλεόραση το δράμα της χώρας;

Μάλλον ζητάμε πολλά. Κάποιοι έχουν «χορτάσει» και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Θα ξυπνήσουν αλλά μπορεί να είναι αργά...

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 

 

Κάνοντας έναν απολογισμό από το ταξίδι του κ.Τσίπρα στη Σμύρνη μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθάνεται η Ελλάδα.

Κατ' αρχάς όλο αυτό το στημένο από την «αλεπού» τον Νταβούτογλου, καλό κλίμα, αποπροσανατόλισε από το πραγματικά σημαντικό γεγονός. Δηλαδή τη μη συμφωνία για τους Πρόσφυγες και ταυτόχρονα τις υπερβολικές απαιτήσεις των Τούρκων που ζητούν μέχρι και το... Κυπριακό για να σταματήσουν τους δουλέμπορούς. Η Άγκυρα έστησε ένα σκηνικό όπου τα πάντα ήταν υπέροχα. Την ίδια στιγμή δηλαδή που τα σύνορα είναι κλειστά, που οι Τούρκοι στέλνουν χιλιάδες μετανάστες καθημερινά στην Ελλάδα, που η Άγκυρα ετοιμάζεται να πάρει τα πάντα και να δώσει ψίχουλα, οι προβολείς στράφηκαν στο... καλό κλίμα και τη συναίνεση των δύο λαών. Έλεος! Κάτι σοβαρό έκαναν χθες στη Σμύρνη οι δυο πρωθυπουργοί; Γιατί η συμφωνία για την ανανέωση της επανεισδοχής μεταναστών στην Τουρκία, μια συμφωνία που ισχύει εδώ και χρόνια αλλά οι Τούρκοι δεν τηρούν, είναι για να γελάνε και οι πέτρες.

 Λέγεται ότι ο Αχμέτ του είπε ότι αν θέλουμε να αρθεί το casus beli να ξεχάσουμε τα 12 μίλια. Τι του απάντησε ο Αλέξης δεν το ξέρουμε !

Εκεί στην παραλια της Σμυρνης όπου «συνωστίζονταν» χιλιάδες Έλληνες για να γλιτώσουν από το σπαθί του Κεμάλ εκει , στην αιματοβαμμένη αυτή παραλία, που όποιος πηγαίνει ως τουρίστας βάζει τα κλάματα ο Τσίπρας γελούσε, έβγαζε σέλφι και έτρωγε κουλούρια.

Προφανώς να μη γνωρίζει καλή ιστορία. Άλλα κάποιος να του πει ότι οι Τούρκοι μπέσα δεν έχουν ο Ιουρκος φιλος δεν πιανεται , ότι στήνουν σκηνικά φιλοξενίας για δική τους εκμετάλλευση, ότι κατάφεραν να μετατρέψουν τον Έλληνα πρωθυπουργό σε όργανο της προπαγάνδας τους

 

 

EΛΛΑΔΑ  ....ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Oυκ ολίγες φορές αυτή η κυβέρνηση και γενικότερα το πολιτικό σύστημα έχουν προειδοποιηθεί και από επίσημα χείλη ότι η Τουρκία παίζει βρόμικο παιχνίδι στην περιοχή.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα ήταν η καλύτερη διέξοδος για την τουρκική επεκτατική πολιτική.

Η Άγκυρα είναι έτοιμη να παίξει το χαρτί της στην ευρύτερη περιοχή και να διεκδικήσει όσα δεν τολμούσε χρόνια τώρα

Καθόλου τυχαία δεν είναι η στάση της επίσημης τουρκικής πολιτικής νομενκλατούρας απέναντι στους διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Μήνες τώρα τους αφήνουν να αλωνίζουν στα παράλια γεμίζοντας το Αιγαίο με αθώες ψυχές. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν δύο ταυτόχρονα νίκες. Η πρώτη είναι να αποδυναμώσουν πλήρως την έτσι κι αλλιώς χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα.

Η δεύτερη νίκη είναι η καθαρή πλέον αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι βρήκαν το κλειδί για να ανοίξουν την πόρτα στο Αιγαίο και να διεκδικήσουν σε λίγα χρόνια, μέσα από διεθνείς συνθήκες, την αποστρατικοποίηση ολόκληρων ελληνικών νησιών

Και μέσα σε όλα αυτά δεν μιλήσαμε για την τρίτη νίκη των Τούρκων. Στέλνοντας μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους στην Ελλάδα, αλλά και εκατομμύρια συνολικά στην Ευρώπη προχωρούν σε ουσιαστική κατάκτηση ολόκληρων χριστιανικών περιοχών.

Τι κάνει η ελληνική διπλωματία και το πολιτικό σύστημα για όλο αυτό το σκηνικό; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν είναι μια αντεθνική πολιτική εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας

Όπως και να έχει, αν δεν υπάρξει αφύπνιση της ελληνικής διπλωματίας θα ζήσουμε μια εθνική τραγωδία άνευ προηγουμένου. Και μην τολμήσουν κάποιοι να πουν ότι είμαστε ρατσιστές η ξενόφοβοι ,προσωπικα ξερουμε απο προσφυγια και μεταναστευση νομιμη ομως!

 Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοησίες.

 

Συμβουλιο.....Αρχηγων !

Δεν ξέρω  πραγματικά αν συμβαίνει σε άλλες χώρες αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Ίσως έχουμε την πρωτοτυπία να στήνουμε συσκέψεις πολιτικών αρχηγών που εξ αρχής γνωρίζουμε ότι θα είναι θέατρο σκιών. Διότι εξ αρχής γνωρίζουμε ότι δεν έχει χαραχθεί εθνική πολιτική εδώ και δεκαετίες.

Στη γειτονική Τουρκία έχουν έναν μπούσουλα και τον ακολουθούνε βρέξει χιονίσει. Εδώ κάνουμε συσκέψεις αρχηγών για να λέμε ότι κάνουμε εθνική συνεννόηση και στο τέλος βγαίνει ο καθένας και κάνει την αποτίμησή του λέγοντας ότι… κατατρόπωσε τον αντίπαλο. Και ύστερα μιλάνε για εθνική γραμμή. Γελοία κατάσταση.

Οι  πολιτικοί αρχηγοί, αντί να στήσουν στον τοίχο τον κ. Τσίπρα που έχει προκαλέσει ,εν μερει βεβαια, αυτήν την καταστροφή, έπαιζαν προσωπικά παιχνίδια και ήθελαν να μοιράσουν απλά ρόλους για τους εαυτούς τους.

Δεν θα περίμενε κανείς από τον Αλέξη Τσίπρα κατι καλυτερo ομως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ηταν?. Ο λαός τον στήριξε και τον έκανε αρχηγό γιατί ήθελε την εναλλακτική του Αλέξη κι όχι ένα ακόμη δεκανίκι του.

O πιο κερδισμένος της χθεσινής παρωδίας ήταν ο κ.Κουτσούμπας. Ο οποίος έφυγε νωρίτερα και στις δηλώσεις του μίλησε ξεκάθαρα για το βρωμικο παιχνίδι των Τούρκων στο Αιγαίο

Η ΝΔ παραδέχεται ότι στο κοινό ανακοινωθέν δεν υπάρχουν και άλλα σημεία που συμφώνησαν οι αρχηγοί κατόπιν πρότασης του Μητσοτάκη όπως είναι η άμεση διαμόρφωση και εκκίνηση εφαρμογής ευρωπαϊκού και όχι εθνικού προγράμματος επιστροφής των οικονομικων μεταναστων  στις χώρες προέλευσής τους, με ευθύνη των ευρωπαϊκών αρχών, όπως είναι η Frontex.

 Και γιατί δεν υπάρχει στο ανακοινωθέν άραγε;

Μηπως γιατι δεν προκειται να γινει?

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Υπάρχει ορθή λύση στο μεταναστευτικό?

 

 

Υπάρχει ορθή λύση στο μεταναστευτικό? Λύση που θα διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια και κοινωνική συνοχή της χώρας και ταυτόχρονα θα είναι αποδεκτή από  τους επαγγελματιες ανθρωπιστες και τις διαβόητες ΜΚΟ .

Η δε συγκυβέρνηση , έκανε βέβαια μια απλή αλλά αποτελεσματική επιχείρηση προπαγάνδας. Άφησε χιλιάδες δύστυχους, ανάμεσα τους γυναικόπαιδα, να σέρνονται στην Εθνική Οδό. Πόσο δύσκολο ήταν να τους καθοδηγήσει, να τους συγκεντρώσει, περιθάλψει, να βάλει λεωφορεία ή δυο τρένα; Ήθελε όμως την εικόνα. Την εικόνα, πχ με το παιδάκι που κρατά το παλτό του και σέρνει την τσάντα. Μαστίγωσε την συνείδηση του Έλληνα.

 Διότι αν εξαιρεση κανενας ,καποιους που εκμεταλευονται τους παντες, ξενους η ελληνες, είμαστε ο πιο συναισθηματικός και φιλόξενος λαός του κόσμου.

Πίσω όμως από την εικόνα υπάρχει η αλήθεια και οι ένοχοι. Ο Ερντογάν με το ψυχοπαίδι του το ISIS ξεκλήρισε την οικογένεια του παιδιού και σκότωσε πολλά παιδιά σαν αυτό.

Η Τουρκία δημιουργεί ως τρομοκράτης τους πρόσφυγες και τους εκμεταλλεύεται ως δουλέμπορος, μαζί με τις στρατιές των ασιατών και αφρικανών λαθρομεταναστών, τους οποίους φέρνει στην Τουρκία χωρίς βίζα,  με ελαχιστα ναυλα με την αεροπορικη εταιρεια της ,κι ύστερα τους κατευθύνει όλους μαζί στις συμμορίες των παρακρατικών δουλεμπόρων, που μοιράζονται τα κατά κεφαλήν «ναύλα» των ταλαίπωρων με τους κρατικούς τουρκους αξιωματούχους

Λοιπόν, πρώτο στάδιο για την λύση είναι να δεις κατάματα την πραγματικότητα και να αναγνωρίσεις τις αιτίες και τους ενόχους..

Ο Ερντογάν, μέσα σε όλη αυτή την σύγχυση, παίζει πλέον το δικό του παιχνίδι. Παίζει με τον ανθρωπισμό μας. Αυτός που δεν δίνει δεκάρα και ισοπεδώνει ολόκληρες κούρδικες γειτονιές, ξέρει πως εμείς μουδιάζουμε ολόκληροι μπροστά σε ένα πτώμα παιδιού ή έστω στην εικόνα της απόγνωσης και ταλαιπωρίας του.

Γιατί; Μα γιατί είμαστε Χριστιανοί, Έλληνες.

Εμείς όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα ξυπνήσει στο σύνολο της η Αμερική (ήδη ξυπνάει) και η Ε.Ε,.

Η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να κλείσουμε τα ανατολικά σύνορα μας.

Να διακηρύξουμε πως δεν υπάρχει χώρος και πόροι για φιλοξενία άλλων.

Οι διακινητές να αντιμετωπίζονται ως ένοπλοι εχθροί.

Απώθηση κι άμεση επαναπροώθηση των πλοιαρίων στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Εκεί, στην ενδοχώρα και μόνον, να γίνεται αυστηρός διαχωρισμός προσφύγων και λαθρομεταναστών. Μεταφορά και κράτηση υπό περιορισμό των μη προσφύγων  μέχρι την απέλαση τους. Το ίδιο και για όσους υπάρχουν αμφιβολίες, διότι συχνά υποκρίνονται τους Σύριους κλπ, μέχρι την διακρίβωση της αλήθειας.

Διαρκής πανελλαδική επιχείρηση «σκούπα». Κάθε παράνομος μετανάστης, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του πρόσφυγα, να ξέρει πως ο έλεγχος και η σύλληψη του είναι ζήτημα ημερών, πως δεν μπορεί να ζήσει παρασιτικά και χωρίς νόμιμη διαμονή στην χώρα περιφερόμενος..

Το μεταναστευτικό είναι σημαντικότερο και πιο επικίνδυνο από την κρίση στην οικονομία, το μνημόνιο, το φορολογικό ή το ασφαλιστικό. Κινδυνεύουν τα αποτελέσματα των θυσιών του λαού μας στους αγώνες του για εθνική ολοκλήρωση.

Κανείς δεν θα κάνει για μας όσα είναι δικό μας καθήκον για την Πατρίδα.

Η μετανάστευση των λαών 

Η μετανάστευση των λαών συνοδευόταν πάντα από αίμα, δάκρυ, απόγνωση, δυστυχία. Το κατανοεί τώρα και η κυβέρνηση .

Με την δυναμική που έχει προσλάβει η μαζική έλευση, τα ελληνικά σύνορα θα έκλειναν, είτε τώρα, είτε στις 6 Μαρτίου, είτε σε τρεις μήνες.

Στην Συρία μαίνεται ο πόλεμος και η τρομοκρατία, οι άνθρωποι φεύγουν αλαφιασμένοι να γλυτώσουν τη ζωή τους. Η Ε.Ε έχει χρέος να τους παράσχει άσυλο, έστω και προσωρινό. Οι άνθρωποι κάποτε πρέπει να επιστρέψουν στις μητέρες πατρίδες τους.Δεν είναι το ίδιο δραματική η κατάσταση στο Αφγανιστάν. Επίσης ούτε το Ιράκ είναι απέραντο πολεμικό μέτωπο και φυσικα ουτε οι χωρες της βορειας Αφρικης.

Η κυβερνηση σαφώς άνοιξε τα σύνορα υποσχόμενος «χαρτιά» σε κάθε αναξιοπαθούντα που θα έφτανε στη χώρα μας. Αλλά βρήκε ήδη μια κατάσταση την οποία απλώς οδήγησε στα άκρα. Και πριν από αυτόν χιλιάδες μετανάστες έμπαιναν την ελληνική επικράτεια χωρίς χαρτιά.

Η Ελλάδα του χαλαρού κράτους ήταν το προνομιακό πέρασμα για το όνειρο της Δύσης.

Θύματα αυτής της ανεξέλεγκτης κατάστασης πέφτουν πλέον και οι ίδιοι οι μετανάστες. Μαζεύονται εδώ και παγιδεύονται

Με τους πρόσφυγες βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να περάσουν στην Ευρώπη και οι μετανάστες.

Οι διαστάσεις του θέματος ξεφεύγουν από τις δυνατότητες της – κάθε – ελληνικής κυβέρνησης, άσχετα με τις αρχικές ευθύνες της παρούσης. Η Ευρώπη μοιραία και άβουλη, πελαγοδρομεί χωρίς σχέδιο...

Το μεγάλο λάθος που ελλοχεύει πάντως, θα είναι να αποδεχθεί χαριστικά την αξιολόγηση με αντάλλαγμα να κρατήσει εδώ δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες –μετανάστες.

 Θα είναι η τραγική παγίδα  για τη χώρα .

 

 
 
 

ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΡΩΠΗ

Όποιο στέλεχος της κυβέρνησης σέβεται τον εαυτό του και κατανοεί στοιχειωδώς τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, και δεν αναφέρομαι μόνο στο χάος που επικρατεί ως προς τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών εξαιτίας λαθών και παραλείψεων, οφείλει να κάνει αυτό που θα έκανε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος. Θα ζητούσε συγνώμη και θα έφευγε ώστε να μη βρεθεί η Ελλάδα προ ενός εθνικού αδιεξόδου.

Αντί όμως αυτού βλέπουμε τη κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τα προβλήματα δημιουργώντας καινούρια, να ανοίγει καθημερινά μέτωπα που δεν μπορεί να κλείσει και να οδηγεί τη χώρα, με αψυχολόγητες κινήσεις. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί ποτέ- τουλάχιστον από την μεταπολιτευτική περίοδο- σε παρόμοια κατάσταση με τη σημερινή.

Ευρώπη!

 Εκτός Σένγκεν, εκτός Ευρώ, ποιος ξέρει κάποια στιγμή και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπερβολές;

 Σκεφθείτε που βρισκόμασταν πριν από 15 μήνες- ποιος περίμενε ότι σε μια νύχτα θα δεσμεύονταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί- ώστε να μην έχετε αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πραγματώσει τους χειρότερους εφιάλτες μας.

 

 

Αλήθειες που ΔΕΝ λέγονται…

 

 

Φτάσαμε, ως κοινωνία, στο απροχώρητο, καταλήξαμε, ως χώρα, σε κατάσταση αναρχίας και σε επίπεδα απελπισίας, που δεν θυμάται κανείς μας στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, γιατί δεν μάθαμε να λέμε την αλήθεια!

Eίναι ώρα να πούμε τις «δύσκολες» αλήθειες!

Χθες οι «παρανόμως εισελθόντες» αλλοδαποί που κρατούνταν στα Διαβατά έριξαν τους φράχτες και έφυγαν προς Ειδομένη.

Γιατί συμβαίνουν αυτά;

Γιατί ακόμα και τώρα ο απερίγραπτη αυτη  κυβέρνηση, δεν ιδρύει (κλειστά) «κέντρα κράτησης» των αλλοδαπών!

Και μάλιστα κέντρα κράτησης των λαθρομεταναστών!

Γιατί τους πραγματικούς πρόσφυγες οφείλει να τους φιλοξενεί ξεχωριστά από τους λαθρομετανάστες , σε κλειστά κέντρα κράτησης

--Οι πρώτοι, οι πρόσφυγες, να περιμένουν τη σειρά τους να φύγουν κανονικά, για άλλες ευρωπαϊκές χώρες

--Και οι δεύτεροι, οι λαθρομετανάστες, να μείνουν εκεί μέχρι να ζητήσουν μόνοι τους να γυρίσουν στην πατρίδα τους, ή να τους διώξουμε με την βοήθεια της Ένωσης

Από την «Αμυγδαλέζα», το κέντρο κράτησης που λειτουργούσε , δεν την κοπάνησε ποτέ κανείς!κάθονταν δυό-τρείς μήνες και μετά ζήταγαν να φύγουν στις πατρίδες τους.Και την έκλεισαν την «Αμυγδαλέζα»,!!!!!!!

Και γεμίσαμε «λεφούσια» παράνομων και προσφύγων αδιακρίτως, που περιφέρονται ανά την επικράτεια.

--«Δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο παιδάκι είναι «πρόσφυγας» και ποιο λαθρομετανάστης...λενε!

Τι βλακεία Θεέ μου!

Οι λαθρομετανάστες δεν κουβαλάνε παιδάκια!

Έρχονται από το Μαρόκο ή από το Πακιστάν μόνοι τους.

Πολλές φορές με τα πόδια…

Όποιοι κουβαλάνε παιδάκια, δεν είναι «λαθραίοι», είναι πρόσφυγες.

 

Κι αν ο Κυριάκος θέλει να τους πει κάτι ουσιαστικό στο Συμβούλιο Αρχηγών μεθαύριο, να αφήσει τα… «σχεδιαγράμματα» και να τους πει το απλό:

Επιστρέψτε στην πολιτική που δούλεψε :

--Διαχωρισμός, Αποτροπή, Δίκαιη κατανομή των προσφύγων και Επαναπατρισμός για τους λαθρομετανάστες!

Αν θέλετε να αρχίσει να υπάρχει λύση στο πρόβλημα, επιστρέψτε επειγόντως στην Αποτροπή που υπήρχε, δοκιμάστηκε και απέδωσε.

Μια άλλη αλήθεια που δεν λέγεται, είναι ότι «τα πολλά λεφτά» και η μόνιμη «μπίζνα» για τους δουλεμπόρους, δηλαδή για τα κυκλώματα των διακινητών, είναι οι λαθρομετανάστες, όχι οι πρόσφυγες!

Οι πρόσφυγες εμφανίστηκαν μετά το 2011.

Οι λαθρομετανάστες έρχονταν πολλά χρόνια πριν…

Και η «ταρίφα» είναι 10-15 χιλιάδες το κεφάλι!

Από αυτά, τα περισσότερα τα παίρνουν οι διακινητές της Τουρκίας!

Hλθε ο Τσίπρας και το ’κανε «πανεύκολο»…περασμα

Κι έτριβαν τα χέρια τους οι διακινητές δουλέμποροι…

Οι οποίοι έβγαλαν καραβιές «ανάμικτες» - λαθρομεταναστών και προσφύγων - για να περνάνε όλοι!

Και κάθε τόσο βούλιαζανκαι μια βάρκα, για να γεμίσουν οι τηλεοράσεις με ναυαγούς και πνιγμένους, ώστε να παραλύσουν τα ανακλαστικά των Ελλήνων και των υπολοίπων Ευρωπαίων, και να αφήσουν να περάσουν όσο γίνεται περισσότερους…

Αυτό – ότι τους πνίγουν οι διακινητές – το καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Αλλά στην Ελλάδα δεν ακούστηκε πολύ…

Γι’ αυτό σας λέω. «Μισές αλήθειες» ίσον ολόκληρα ψέματα…

Μόνο μέσα στο χρόνο… δυο δις στα χερια των δουλεμπορων!

Και μ’ αυτά αγοράζουν «μηχανισμούς επιρροής της Κοινής Γνώμης» διεθνώς με συνεχή προβολή «εικόνων φρίκης», ώστε να παραλύσουν πλήρως τα ανακλαστικά της Ευρώπης…

Και το πέτυχαν! Κυρίως στην Ελλάδα, βέβαια…

Γιατί οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, «θρηνούν» για τα παιδάκια που πνίγονται, αλλά δεν δέχονται ούτε πρόσφυγες πλέον.

Ενώ εμείς, που η κυβερνηση τα άνοιξε διάπλατα, μείναμε με παγιδευμένους, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, μέσα στη χώρα μας, χωρίς έλεγχο (από μας) και χωρίς προοπτική (για τους ίδιους).

Ποιος τουρισμός το αντέχει αυτό;

Ποια δημοκρατία το αντέχει αυτό;

Και ποιος «ανθρωπισμός» το αντέχει αυτό;

Κι εδώ μια τελευταία αλήθεια που δεν λέγεται:

Οι δημοκρατίες δεν «στέκουν», χωρίς νόμους που τηρούνται, χωρίς οργανωμένο πολίτευμα, χωρίς αίσθημα ασφάλειας…

Αυτή την αλήθεια, ποιος  θα την πει στην κυβερνηση?

 

 

 

Καταρρέουμε

Καταρρέουμε. Αθόρυβα, σιωπηλά, μεθοδικά, αλλά καταρρέουμε σαν χωρα, σαν κοινωνια και σαν προσωπικοτητες. Ο γδούπος θα ακουστεί στο τέλος.

Η κυβέρνηση δειχνει να μην εχει επιγνωση ,μοιαζει σαν να ζει σε ένα άλλο συμπαν και δεν βλεπει την  πολύπλευρη κατάρρευση που βιώνει η χώρα.

Ο πλανήτης σείεται, ο κόσμος αλλάζει με καταιγιστική ταχύτητα, το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης των πολιτών μεταβάλλεται σε εφιάλτη, η ανθρώπινη δυστυχία έχει θρονιαστεί στα σπίτια μας, πρόσφυγες περιφέρονται στους δρόμους μας και εμεις στον μικροκοσμο μας ,καφε από νωρις στα καφενεια , μπαλα και πολιτικολογια ανευ ουσιας.

Κοιμομαστε! Το ξυπνημα ερχεται και θα είναι οδυνηρο για ολους !!!

 
 

METAΝΑΣΤΕΣ…ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ……….

 

 

Σε λίγο δεν θα μπορούμε να ταϊσουμε όλον αυτόν τον κόσμο. Ακόμα και οι πιο κουτοί μπορούν να το καταλάβουν αυτό.

Ο υπουργός μετανάστευσης μόλις προχθές είπε ότι οι μετανάστες έχουν στοιχίσει περίπου 2 δις ευρώ στην Ελλάδα, όταν τα χρήματα που έχουμε λάβει ως βοήθεια είναι ελάχιστα.  Μόλις προχθες παραδέχθηκαν ότι στην Ελλάδα εδώ και μήνες έρχονται δεκάδες φορτηγά με ανθρωπιστική .

Προσέξτε μιλάμε για 2 δις που βγήκαν από τις τσέπες των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αυτή τη στιγμή έχει διαλυθεί η οικονομία της Ελλάδας από τις αγροτικές κινητοποιήσεις για 300 εκατομμύρια…

Ο συνειρμός θεωρώ ότι είναι απολύτως λογικός.

Πόσο ακόμα θα αντέξουμε;

Πόσο ακόμα οι Έλληνες θα αντέχουν όλη αυτή την πίεση;

Πότε θα εξαντληθεί ο ανθρωπισμός μας;

Όλα πλέον είναι θέμα χρόνου…

 

Η Τουρκία μας ¨επιτίθεται¨

 

 

Καταλάβατε τώρα γιατί την Ελλάδα την άφησαν γυμνή στην μπόρα που έρχεται?

Καταλάβατε τώρα γιατί οι τούρκοι και οι τοκογλύφοι θέλουν να στείλουν το τελευταίο μήνυμα τους και να μας πουν ¨ΕΛΛΑΔΑ τέλος¨

Χιλιάδες πρόσφυγες που μπορεί να φτάνουν τα μερικά εκατομμύρια είναι εγκλωβισμένοι στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Όλος αυτός ο ανθρώπινος πόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία τις επόμενες ώρες που επικρατεί καλοκαιρία στην Θάλασσα για να αλλάξει το γεωπολιτικό και γεω- κοινωνικό ανάγλυφο των νησιών του  Αιγαίου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος.

¨Κουρέλι η συμφωνία των Βρυξελλών -Η Ελλάδα έκανε διάβημα εναντίον Αυστρίας …Χαώδης η κατάσταση στην Ελλάδα ….Όλη η χώρα ένα hotspot, χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες …..Διάβημα ΥΠΕΞ εναντίον της Αυστρίας…..Επίθεση Μουζάλα σε Αυστρία, χώρες του Βίζεγκραντ και ΠΓΔΜ….«Μας έκλεισαν τα σύνορα με πραξικόπημα», είπε ο υπουργός…Η κυβέρνηση στήνει νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη διαδρομή Πειραιάς-Ειδομένης.

Η Τουρκία από χθες πιθανώς και με συνεργασία των Σκοπίων εξάγει την κρίση που έχει στην Συρία και με τους Κούρδους στο ΑΙΓΑΙΟ.

Η Τουρκία μας ¨επιτίθεται¨ ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι  «σφυρίζουν αδιάφορα»

 

 
 
 

 

Η χώρα του παραλόγου

 

 

Στην χώρα του παραλόγου που λέγεται Ελλάδα, κάνεις δεν

σκέφτεται τις επιπτώσεις από μια πολύ πιθανή σύγκρουση Ρωσίας

Τουρκίας και τι συνέπειες θα έχει αυτή για την ευρύτερη περιοχή

μας και κανείς δεν ασχολείται με το θέμα, ενώ ο αιφνίδιος θάνατος

κάποιου τραγουδιστή απασχόλησε πολλές ώρες την ελληνική

φθοροποιό επικαιρότητα.

Δηλαδή ενώ χτυπούν καμπάνες, εμείς, πάμε για…εκδρομή!

Δημοσίευμα της Whashigton times εκτιμά ότι ο Πούτιν παίζει το

παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την Τουρκία και την παρασύρει

σε μια σύγκρουση στα συρο­τουρκικά σύνορα, προκειμένου να

πετύχει αναμέτρηση των δυο κρατών.

Το σημαντικό από την ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ είναι το

άρθρο 5, το οποίο εγγυάται ότι εάν μια χώρα του ΝΑΤΟ δεχθεί

επίθεση, θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων των χωρών μελών.

Όμως ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, ανέφερε ότι

για να υπάρξει συμμαχική αντίδραση θα πρέπει η Τουρκία να έχει

δεχθεί πρώτη επίθεση.

Είναι γεγονός πως η κατάσταση περιπλέκεται κάθε μέρα όλο και

πιο πολύ, με άμεση συνέπεια την αύξηση στην ροή των

προσφύγων. Ήδη στην Τουρκία μιλούν για ένα καινούργιο κύμα

από… 6 εκατομμύρια!!! Σκεφτείτε τι θα γίνει αν εκραγεί πόλεμος

Ρωσίας Τουρκίας. Δεν θα μπορούμε τότε ούτε καν να μετράμε τα

εκατομμύρια προσφύγων από όλες τις πλευρές που θα πέσουν

σαν τις «ακρίδες», σε μια ουσιαστικά αφύλακτη χώρα.

Αλλά το κυριότερο είναι η προστασία της εθνικής μας ακεραιότητας

που σίγουρα θα τεθεί σε άμεσο κίνδυνο.

Στην περίπτωση αυτή ποιος θα μας υποστηρίξει ?

Ένα ΝΑΤΟ που μάλλον θα σφυρίζει αδιάφορα, ή μια Αμερική που το μόνο που θα

«καίγεται» θα είναι να προστατέψει την βάση της στην Σούδα ?

Ποιος θα μας βοηθήσει στην επερχόμενη θύελλα ???

Καιρος να συνέρθουμε γιατί τα σύννεφα πυκνώνουν

και εμείς νομίζουμε πως… έχει λιακάδα!

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ (αποσπασμα)

 

 

Ανηκουμε πραγματι στην Δυση ?

Επί πολλές χρονια η χώρα μας ήταν πολιτικά, οικονομικά και στρατηγικά προσκολλημένη στο άρμα της Δύσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Tι κερδισαμε από αυτόν τον πολιτικό προσανατολισμό? Μια σκανδαλώδη συνεχή απαξιωση στα εθνικά μας θέματα και μια μεροληπτική από τους συμμάχους μας αντιμετώπιση υπέρ της Τουρκίας.
Τα τελευταία χρόνια όμως αυτή η προσκόλληση είχε σαν συνέπεια την καταστροφή της οικονομίας, την διάλυση της κοινωνίας, την εγκατάλειψη όλων των εθνικών μας θεμάτων και τώρα την παράδοση της χώρας σε μια άνευ προηγούμενου εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων που καταστρεφουν την εθνικη υποσταση της Ελλάδος
Καναμε θεο μας ένα νόμισμα που ήταν η μεγαλύτερη εθνική μας παγίδα και εγινε η οικονομική καταστροφή μας. Ακολουθήσαμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που μόνο Ένωση δεν είναι και το μόνο που καταφέραμε είναι να εξολοθρεύσουμε την εγχώρια παραγωγή μας και να ρίξουμε τυφλωμενοι την χώρα μας στον γκρεμό.
Καιρός να δούμε κατάματα την πραγματικότητα γιατί δεν πάει άλλο.
Μια αλλη αντιμετώπιση πάνω στα συντρίμμια που συσσώρευσαν αυτές οι επιλογές, είναι να δούμε ότι τα συμφέροντα μας αυτή την πιο κρίσιμη περίοδο δεν συμβαδίζουν, είτε το θελουμε είτε όχι, με όλους αυτούς τους «φίλους» μας. Μας κρατουν στην πλευρα τους για οσο εξυπηρετουμε τα δικα τους συμφεροντα.
Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ανατολικής Μεσόγειου, ένας γεωπολιτικός χώρος με τεράστια οικονομική και στρατιωτικη σημασια.
Aς το εκμεταλευτουμε οσο ακομα μας χρειαζονται

 

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εστι γαρ δημαγωγός ο του δήμου κόλαξ, έλεγε ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του.
Δημαγωγός δηλαδή είναι εκείνος που λέει στους πολίτες εκείνα που θέλουν να ακούσουν τα αυτιά τους. 
Όσο λοιπόν θα μεγαλουργούν διάφοροι καιροσκόποι δημαγωγοί δημοσιογραφισκοι, η Ελλάδα θα βυθιζεται στα βαθια.
Γιατί αν υπήρχε σοβαρό κράτος που να θέλει να αναπτυχθεί κι όχι να εξυπηρετησει συμφέροντα, αυτοί οι τύποι θα ήταν εδώ και χρόνια στη φυλακή!
Οπως ειπε και ο υπουργος αν δεν ταξεις δεν σε ....ψηφιζουν!!!!!

 

 

 

Τι  ακριβως θελει ο Ελληνικος λαος?

 

 

Ακουγοντας τους ομιλητες ακομα και σημερα   που εξακόντιζαν πύρινα βέλη εναντίον της Κυβέρνησης και απαιτούσαν την άμεση απόσυρση του επίμαχου αγροτικου νομοσχεδίου διερωτήθηκα: από ποιόν απαιτούν αυτήν την απόσυρση; Από μια Κυβέρνηση η οποία εμφανίζεται επίσημα πια, ως το εκτελεστικό όργανο των δανειστών και του κουαρτέτου; Από μια Κυβέρνηση της οποίας, χωρίς υπερβολή, το 100% της δραστηριότητάς της καταναλίσκεται σε ατέρμονες συζητήσεις και προσπάθειες για το πως θα ικανοποιήσει όσο γίνεται καλύτερα το κλιμάκιο των ελεγκτών?

 Αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι, σαφώς παρανοϊκό, το αίτημα των εξαθλιωμένων επαγγελματικών ομάδων να απευθύνεται προς την Κυβέρνηση, που επέλεξε ακριβώς ως ρόλο της, να φέρει, με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία, σε πέρας αυτά τα μέτρα.

 Ο ελληνικός λαός, έστω και με κάποια αργοπορία, που οφείλεται

βέβαια στις  αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές υποσχέσεις,

συνειδητοποίησε, επιτέλους, ότι δεν υπάρχει, και δεν θα υπάρξει τέλος στην

εμφάνιση νέων κεφαλών της Λερναίας Ύδρας του χρέους. Να προσθέσω,

ακόμη ότι και η Ν.Δ. μέσω του νέου της προέδρου αντιδρά στα τελευταία

μέτρα του κουαρτέτου. Δεν είναι, ωστόσο, διόλου σαφές το πως

αντιλαμβάνονται όλοι μαζί και καθένας από τους διαμαρτυρόμενους χωριστά

το "ως εδώ και μη παρέκει".

Καταρχήν πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι η μη εφαρμογή των διαταγών των δανειστών οδηγεί σε σίγουρη ρήξη. Συνεπώς, λαός και Κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις συνέπειες της ρήξης.

Τι συνεπάγεται αυτή η ρήξη; Στοχεύει σαφώς σε ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία, στο βαθμό, βέβαια, που θα είναι εφικτός για μικρή χώρα.Παράλληλα, όμως, θα είναι αναπότρεπτη, μετά τη ρήξη, η εγκατάλειψη της Ευρωζώνης και η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, κάτι που οφείλει να συνειδητοποιηθεί από όλους όσους απαιτούν ανυπακοή από την Κυβέρνηση με συγκεντρώσεις, πορείες, καταγγελίες κλπ.

Η διάσταση αυτή, είτε θα πρέπει να γινει πληρως κατανοητη  στη συνείδηση του ελληνικού λαού,  ειτε διαφορετικά ο λαός θα πρέπει να δεχθεί τη μοίρα του με τα Μνημόνια, την χωρίς τέλος φτωχοποίησή του, την συνέχεια των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών , το ξεπούλημα των πάντων,συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου και τη μόνιμη επιτήρηση των ξένων,που εξαφανίζει κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας.

 Αυτό είναι το μέγα δίλημμα,και ακριβώς έτσι θα πρέπει να τεθεί με ξεκάθαρο τρόπο στον ελληνικό λαό.

 

 

 

 

 

 

 

Και τωρα τι θα κανουμε χωρις βαρβαρους?

 

 

Τα «μάζεψαν» οι αγρότες από το Σύνταγμα. Η παράσταση έλαβε τέλος. Η πολιτική πανήγυρις των αγροτοσυνδικαλιστων με παράτες και γραφικότητες, που ανέλαβε να οργανώσει το ΚΚΕ, κέρδισε τις επιδοκιμασίες όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Κι έτσι αποστολη εξετελεσθει όπως ίσως να είπαν και τα μεγάλα αφεντικά στο παρασκήνιο.

Τι ακριβώς παίχτηκε; Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα οι ηγεσίες των κομματων και της κυβέρνησης έψαχναν ένα τρόπο να «ξεφουσκώσουν» τα μπλόκα. Να μην επιτρέψουν την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Όλοι τους έτρεμαν τη στιγμή που τα χωριά θα αποφάσιζαν να κατέβουν και τότε, ποιός θα μπορούσε να ελέγξει την αγροτιά;

Απο την αρχη εφτιαξε ο καθένας το ταμπούρι του στο μπλόκο που έλεγχε κομματικά και δεν επέτρεψε να γινει κοινος αγωνας  κάτω από κοινά αιτήματα, σε μια ενιαία κοινή κινητοποίηση.

«Άσε ρε φίλε, δεν θέλω να χάσω τις επιδοτήσεις...,» σου έλεγαν οι γνωστοί αγροτοπατέρες!.

«Το ζήτημα είναι ταξικό...,» σου έλεγε ο αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ, όταν τύχαινε να του μιλήσεις  για πατρίδα και εθνική απελευθέρωση από δανειστές και ΕΕ.

Όμως, όσο τα μπλόκα επέμεναν, τόσο κινδύνευαν όλοι αυτοί να βρεθούν αντιμέτωποι με μάζες. Κι όταν κατεβαίνουν μάζες, όσο ικανός απατεώνας κι αν είσαι, είναι δύσκολο να τις ελέγξεις.

Ποιός θα αναλάμβανε να «ξεφουσκώσει» τα τρακτέρ των αγροτών;Οι αγροτοπατερες!Σε λιγο το σκηνικό ήταν πια έτοιμο.

Τα ΜΜΕ έπαιξαν το ρόλο τους. Μετέτρεψαν σε φορκλόρ τους Κρητικούς με τις μαγκούρες και τα κεφαλομαντηλα. Πήραν αυτούς τους απλούς ανθρώπους και τους γελοιοποίησαν όσο δεν έπαιρνε Τα δελτία ειδήσεων μιλούσαν για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.. Η αληθεια ειναι οτι η συγκέντρωση ήταν μικρότερη από εκείνη της απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου. Ήταν ανάξια του προβλήματος.

Απο την αλλη πλευρα  ξύλο και χημικά άνευ προηγουμένου. Γιατί; Για να διαλυθούν οι αγρότες. Βλέπετε, αυτοί δεν ήταν μέσα στη συμφωνία του ΚΚΕ με την κυβέρνηση και η τελευταία φοβήθηκε από τον όγκο και τον παλμό τους.

Με βάση ποιό νόμο τους σταμάτησαν; Με κανένα νόμο. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα.

Όλα αυτά έκαναν πολύ κόσμο να μην κατέβει. Δεν τον αδικώ. Κι εμένα προσωπικά μου έφερε μια δυσάρεστη γεύση στο στόμα όλη αυτή η φιέστα. Χάρις στη φιέστα που έστησαν με την αμέριστη συνεργασία της κυβέρνησης, πέρασε στα ψιλά η παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ. Κι αφού το κατάφερε, σφύριξε λήξη στη φιέστα του Συντάγματος.

Finito la musica passato la fiesta.

Τώρα θα αρχίσει η δεύτερη φάση. «Δεν μπορεί να γίνει τίποτε, γιατί αυτός είναι ο καπιταλισμός...»θα λενε!

Πάντως, όσο και να το θέλουν όλοι της  βουλής, το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει.

 

 

Αγροτες !

Ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας ένα μηνα  τώρα διαδηλώνει σε ένα εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσει τα εμπόδια που δημιουργούν οι μνημονιακές πολιτικές και καταδικάζουν σε αφανισμό την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία της χώρας.

Στον αγώνα αυτό - που είναι για το Ασφαλιστικό, Φορολογικό και το Κόστος Παραγωγής - για πρώτη φορά έχει συνταχθεί ενεργά δίπλα του το σύνολο των κοινωνικών και παραγωγικών ομάδων της Ελληνικής Κοινωνίας.

Σήμερα ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει το φάσμα της πληρους καταστροφης για την οποια ευθυνεται και ο ιδιος.Οι αγροτες επεσαν στην παγιδα που τους εστησε η ΕΕ, με την καταστροφικη πολιτικη των επιδοτησεων.

Αντι να παλεψουν να βελτιωσουν την παραγωγη τους και να γινουν ανταγωνιστικοι μεσα στην ΕΕ προτιμησαν τον ευκολο δρομο της καταστροφης της παραγωγης, εναντι των πλουσιων επιδοτησεων ,που σε ελαχιστες περιπτωσεις επιασαν τοπο.

Οσο για το ασφαλιστικο των αγροτων ας μη ξεχναμε ότι ολος ο ελληνικος λαος εδώ και χρονια πληρωνε την εισφορα υπερ ΟΓΑ σε κάθε τομεα της οικονομικης ζωης για το ασφαλιστικο τους,αυτή την μικρη συνταξη που επαιρναν και πολλοι αδικα χωρις να είναι αγροτες, απλα ειχαν καποιο χωραφι.

Πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.

Οι αγροτες εχουν χιλια δικια αλλα και αρκετα αδικα.

Θα πρεπει να βρεθει χρυση τομη και φυσικα αυτή δεν είναι το σχεδιο Κατρουγκαλου.

Αλλιως με την αποφαση που εχει παρθει γιαυτους χωρις αυτους και μαλιστα εξω από την χωρα, η αγροτια είναι χαμενη !

Πιστευω οτι ο τροπος που παλευουν για τα δικαια τους ειναι λαθος.Τα μπλοκα εχει αποδειχθει οτι δεν επηρεαζουν καμια κυβερνηση τα τελευταια χρονια και φερνουν προβληματα στους συνελληνες,οσο για το μαχητικο συλλαλητηριο στην Αθηνα αφου γινεται απλα για διαμαρτυρια θα ...ξεφουσκωσει συντομα.Η κυβερνηση δεν εχει παρα να περιμενει για να συνεχισει το εργο της.

Θυμηθειται τις διαμαρτυριες των αγανακτισμενων και ποσο τις ελαβαν υποψιν τους!

 

 

 

 

 

 

Υπάρχει ακόμα η Ελλάδα;…

 

 

Πολλες φορες αναρωτιεμαι αν υπάρχει ακόμα η Ελλάδα; Ας μη βιαστούν κάποιοι να απαντήσουν ότι το ερώτημα είναι ρητορικό, ή ότι ειναι υπερβολή. Γιατί, αν είναι τόσο βέβαιοι γι αυτό, θα πρέπει και να το αποδείξουν!

 Κι αυτό είναι κάτι τόσο δύσκολο που αρχίζει πλέον να φαντάζει αδύνατο…

Αντίθετα, είναι πολλές οι ενδείξεις  ότι η Ελλάδα δεν υπάρχει πια, υπό την έννοια ενός κρατους που  διαθέτει τα μέσα, την ισχύ και τη βούληση να συνεχίσει να υπάρχει ως τέτοιο!

Με άλλα λόγια, κυβέρνηση και κράτος είναι πλέον ένα κέλυφος, ένα κουφάρι, ένα είδος μούμιας που ναι μεν δείχνει ότι συντηρείται, αλλά που, στην πραγματικότητα, δεν έχει όχι ισχύ και εξουσία για να προασπιστεί τον εαυτό του, αλλά ούτε καν στοιχειώδη ζωή.

Αυτό είναι γνωστό ήδη εδώ και πολύ καιρό στα δημοσιονομικά: το ζήτημα της ύπαρξης  κυριαρχίας έχει «λυθεί» από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε στην Ελλάδα τον διεθνή οικονομικό έλεγχο. Οι συνέπιες είναι επίσης γνωστές σε όλους.

Τώρα, στην Ελλάδα καταργείται – όπως ήταν φυσικό – και η  κυριαρχίας επί των εξωτερικών συνόρων της.

Η «φίλη και σύμμαχος» Γερμανία με την άλλη, ακόμα πιο.. «φίλη» και ακόμα πιο… «σύμμαχο» Τουρκία παρακάμπτουν εντελώς την Αθήνα και λαμβάνουν, σε μεταξύ τους διμερές επίπεδο, αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι θα απογίνει με το ίδιο το προσφυγικό μετά από τις  συζητήσεις Μέρκελ – Νταβούτογλου στην Τουρκία, όπου η Γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτησε το στρατιωτικό άγημα απόδοσης τιμών στα τουρκικά. Το αν θα περιοριστούν ή όχι οι ροές των προσφύγων, το ξέρει μόνον η Αγκυρα. Εκείνη αποφασίζει πόσο θα ανοίξει ή πόσο θα κλείσει τη «στρόφιγγα». Μέχρι τώρα πάντως, το φρικτό αυτό παιγνίδι πάνω στα πτώματα των αθώων ανθρώπων, είναι υπερ αυτης.

Το βέβαιο είναι ότι μετά από τους ίδιους τους πρόσφυγες, το επόμενο μεγάλο θύμα είναι η Ελλάδα που «πνίγεται» κι αυτή κάπου ανάμεσα στα νερά του Αιγαίου όπου οδηγούμαστε επίσης προς ένα είδος πολυεθνικού ελέγχου  με κύριες δυνάμεις τους Τούρκους και τους Γερμανούς και στα σύνορα με τα Σκόπια, όπου ευρωπαικές δυνάμεις θα σφραγισουν τα συνορα τους από την Ελλάδα προς τα δυτικά…

Εσεις τι λετε υπάρχει ακόμα η Ελλάδα;…

 

 

 
 

Ουδείς αναντικατάστατος

Αυτές τις ημερες ακουμε διαφορα από τα ΜΜΕ για τις πιεσεις που δεχεται η Ελληνικη κυβερνηση από τους κακους δανειστες.

Δεν πρόκειται περί «κακών» δανειστών και «σκοτεινών» συμφερόντων. Είναι—πολύ απλά- δανειστές και προωθούν τα ολοφάνερα συμφέροντά τους. Κυνικά και απροκάλυπτα.

Κοιτώντας τις εξελίξεις από το 2010 μέχρι και σήμερα, αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι μια σταθερά: Το (πρώτο, δεύτερο και τρίτο) μνημόνιο. Πρόκειται για τις «ιερές πλάκες» με τις οδηγίες που παρέλαβαν και εφαρμόζουν ,ως άλλος Μωυσης ,οι ελληνικές κυβερνησεις.

Για τους δανειστές, ουδείς αναντικατάστατος. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, για τους δανειστές, υπάρχει για να εξυπηρετεί τις οδηγίες τους. Και- προφανώς- όσο αναλώσιμοι αποδείχτηκαν οι προηγούμενοι, άλλο τόσο θα αποδειχτεί και ο κ.Τσίπρας όταν το πολιτικό του κεφάλαιο καει από αυτά που οι δανειστές του ζητούν και αυτός κάνει.

Και από την στιγμή που το πολιτικό σύστημα είναι «τελειωμένο» ή χειροπόδαρα δεμένο από τις Εποπτείες και τους επόπτες, η «σφαγή» της κοινωνίας και η λεηλασία της οικονομίας, ακολουθεί ως λογική συνεπαγωγή.

Με το πολιτικό σύστημα «δεμένο», την ελληνική οικονομία δια σωληνωμένη, και την ελληνική κοινωνία μόλις που αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο στόχος των δανειστών δεν είναι ούτε η βοήθεια, ούτε ο εκσυγχρονισμός της χώρας αλλά η λεηλασία της, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει του (πολιτικού) ελέγχου, καθώς το «όραμα» της ευρωπαικής οικογένειας, του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρώ παραμυθιάζει ολοένα και λιγότερους.

 

Ποιοι άραγε πρέπει να ανησυχούν για αυτό;

 

Mια αλλη οψη των πολιτικων πραγματων-Οι Έλληνες επαναστατούν

 

 

Έχει γίνει κοινή πεποίθηση των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών πως η υπάρχουσα κατάσταση της συνεχιζόμενης εξαθλίωσης είναι πλέον μη αναστρέψιμη Και είναι όλοι πεπεισμένοι πως, από τα ψίχουλα της πωλήσεως της Εθνικής μας γης, δε θα υπάρξει κανένα μα κανένα όφελος

Γι΄ αυτό, όλη η ελληνική Κοινωνία βρίσκεται ήδη στους δρόμους. Από του αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, έως τους συνταξιούχους. Όταν για πρώτη φορά η αγροτική κινητοποίηση δεν έχει κομματική χειραγώγηση,κατι δειχνει. Και από τη στιγμή που είναι αδύνατον η παρούσα κυβέρνηση, δεσμευμένη στην ανθελληνική πρακτική των Μνημονίων, να ικανοποιήσει τα αιτήματα του επαναστατημένου λαού μας, ένα είναι βέβαιο. Πως, αργά ή γρήγορα θα προκύψουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Πληθαίνουν καθημερινά οι “παραπολιτικές ειδήσεις” για εμπλοκή του επίτιμου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά και πρώην υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φράγκου Φραγκούλη, στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδος μας, με την ίδρυση κόμματος στο οποίο θα τεθεί επικεφαλής.Λέγεται δε, πως τυγχάνει της υποστηρίξεως μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Όπως επίσης, λέγεται, πως χρηματοδότης του εγχειρήματος θα είναι ο Πρόεδρος μεγαλης ομαδας που εχει ασχοληθει ηδη με τη πολιτικη.Από τη στιγμή που όλοι όσοι κατοικούν σε ετούτα εδώ τα χώματα, γνωρίζουν πώς για να αναδειχθεί ένα πολιτικό πρόσωπο, απαιτούνται δυο προαπαιτούμενα!! Χρήματα και Μέσον (ΜΜΕ). Γιατί, ο λαός μας λέει: “Σε είδα”, δεν λέει ποτέ σε άκουσα!!

Σύμφωνα με ακριβέστατες πληροφορίες μας, στο εγχείρημα εμπλέκουν και το Διεθνές Ίδρυμα “Φίλιππος Β΄ Βασιλεύς της Μακεδονίας”, που έχει για έδρα του τη Νέα Υόρκη και δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα . Το συγκεκριμένο Ίδρυμα έχει μεγάλη απήχηση στο ελληνικό Στράτευμα, όπως άλλωστε και ο Φράγκος Φραγκούλης. Επίσης, πληροφορίες μας αναφέρουν πως, ο Φράγκος Φραγκούλης, μετέχει του ΔΣ του εν λόγω Ιδρύματος.

Στις 5 Ιουλίου 2015 ο ελληνικός λαός με ποσοστό 62% είπε ΟΧΙ στους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας, μέσω του διενεργηθέντος δημοψηφίσματος. Και μπορεί ο Τσίπρας να το εξέλαβε ως ΝΑΙ, επιτρέπεται όμως, η Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης να μη μπόρεσαν να κάνουν σωστή ανάγνωση του ηχηρού μηνύματος του ?

Είναι δυνατόν να κάνουν μόνο “αριστερή” ανάγνωση; Μα το ΟΧΙ, αν δεν κάνω λάθος όσοι το ψήφισαν, το ψήφισαν χωρίς κομματικά κριτήρια.

Πως είναι λοιπόν δυνατόν, Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνης να προσέρχονται στις πρόσφατες εκλογές με εμβλήματα τα κόκκινα αστέρια και τίτλο που παραπέμπει στο ΕΑΜ; Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο έχασαν.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να γίνω περισσότερο αναλυτικός. Όμως, θεωρώ πως σας έκανα να σκεφτείτε πάρα πολύ, όλα τα παραπάνω.

 

 

Ποιος κυβερνα αυτή την χωρα?

 

 

Όλο και περισσότεροι κλάδοι και επαγγέλματα παίρνουν τον δρόμο της παλλαϊκής κινητοποίησης. O εκπροσωποι  του καθεστώτος καλούν τον  λαό σε πολιτικό διάλογο με την κυβέρνηση. Σε ποιόν πολιτικό διάλογο; Με ποιόν; Τι εξουσία κατέχει η κυβέρνηση; Καμια!

Δεν αποφασίζει αυτή, αλλά οι δανειστές και οι θεσμοί τους.

Καταλάβατε τι εχει γινει; Η κυβέρνηση – οποιαδήποτε κυβέρνηση μνημονίων – έχει παραχωρήσει το δικαίωμά της να αποφασίζει η ίδια για την πολιτική της.Με άλλα λόγια, τίποτε δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα χωρίς να συμφωνήσουν, χωρίς να δώσουν έγκριση οι δανειστές. Κατανοητό;

Το έχετε ακούσει αυτό από κανέναν .? Το έχετε ακούσει από το ΚΚΕ, ή κάποιον άλλο . επαναστάτη της αριστεράς; Όχι, βέβαια.

 Από την άλλη πλευρα η  ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμυθιάζει αγρότες, επαγγελματίες, εμπόρους, ότι τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τσίπρα. Κι όχι των δανειστών. Κι έτσι κλείνει το μάτι στους αφελείς , πώς έτσι κι έρθει στα πράγματα θα τα κάνει καλύτερα.

Τι είχες Γιαννη , τι είχα πάντα. Κρύβει επιμελώς ότι πρόκειται για δεσμεύσεις του μνημονίου, που κι αυτοί εχουν  υπερψήφισει. Κρύβει ότι αυτοί που αποφασίζουν είναι τα ξένα κέντρα κι όχι η κυβέρνηση.

Όλοι τους στο παιχνίδι για να ξεγελάσουν τον κόσμο ότι δήθεν η πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση. Στην ίδια όχθη η δεξιά, όσο και η αριστερά.

Κι ο λαός; Απλά υποχρεούται να υπακούει, να υποτάσσεται και να υφισταται τις τραγικές συνέπειες στη ζωή του. Κι όταν πάει να ξεσηκωθεί αναλαμβάνουν εργολαβικά αυτοί που τον ξεπουλάνε εδώ και χρόνια. Αυτοί που τον οδηγούν μονίμως και σκόπιμα στην ήττα, για να εμπεδωθεί στην συνείδηση της κοινωνίας ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει.Τα συστημικα ΜΜΕ και οι υπηρετες τους.

Όποιος λοιπόν ζητάει από το λαό να παλαίψει μόνο για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τον κοροϊδεύει, τον εξαπατά.

Η κυβέρνηση είναι τελείως διακοσμητική. Ο ρόλος της είναι απλά να διεκπεραιώνει πολιτικά τις αποφάσεις των ξένων κέντρων.

Όταν ο απλος κοσμος το καταλαβει αυτό τοτε κατι μπορει να γινει.

 

 

Η χώρα δεν χάνεται. Η χώρα έχει πλέον χαθεί.

 

 

Τα αποτελεσματα της σημερινης γενικης απεργιας  το απεδειξαν περιτρανα!

Ότι και αν λενε τα καναλια ο κοσμος είναι απογοητευμενος,κουρασμενος χωρις ελπιδα και ιδιαιτερα χωρις εναλλακτικη λυση να του δωσει ελπιδα.

Σε όλα τα επίπεδα συμβαινει το ιδιο. Δεν είναι μια  απαισιόδοξη διαπίστωση. Είναι μία  πραγματικότητα, για όσους ή όσες  μπορούν να βλέπουν τα πράγματα καθαρά, χωρίς παρωπίδες οποιασδήποτε απόχρωσης.

Η Ελλάδα του πρόσφατου παρελθόντος, δεν υπάρχει πια.

Η Ελλάδα της χαράς, του γέλιου, των αμέριμνων περιπάτων,  των ζεστών χαμογελαστών  ανθρώπων, της σχετικής ευκολίας να βρεις απασχόληση, των αληθινών συγγενικών, κοινωνικών και φιλικών σχέσεων, της δυνατότητας να δημιουργείς, της αίσθησης ασφάλειας να πηγαίνεις παντού –οποιαδήποτε ώρα– χωρίς φόβο, έχει χαθεί οριστικά.

Η Ελλάδα μας, όπως την ξέραμε, όπως την ζήσαμε, όπως την χαρήκαμε, δεν υπάρχει πια. Σήμερα ζούμε «ξένοι» στη χώρα μας, μέσα σ’ ένα βάρβαρο, εχθρικό περιβάλλον, και μιας πολιτείας, όχι απλά απούσας από τα προβλήματα των Ελλήνων, αλλά επικίνδυνης απέναντι στους πολίτες, απόμακρης όσες φορές δεν είναι σαφέστατα εχθρική.

Είμαστε  τυχεροί, εμείς οι παλιότεροι, που ζήσαμε αυτή την όμορφη, περήφανη, ανεξάρτητη και αυτάρκη Ελλάδα και είμαστε θλιμμένοι, σήμερα,  βλέποντας καθημερινώς να χάνεται οριστικά, να ξεπουλιέται καθημερινά και από ένα κομμάτι της

Ας αναλογιστούμε, όμως, ας σκεφτούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ, γιατί φτάσαμε στο σημείο να μην αναγνωρίζουμε πλέον τη χώρα μας

Μια προδοσία που συντελείται καθημερινά, συστηματικά, με όλα τα μέσα, με όλους τους τρόπους, αδιάκοπα, μέρα και νύχτα. Τι να προλάβει να αφομοιώσει ο άνθρωπος; Ποια επίθεση να αποκρούσει; Προς ποια κατεύθυνση να πάει; Από πού να πιαστεί; Ποιους να εμπιστευτεί; Με ποιους να παλέψει;

Ο πόλεμος πλέον εναντίον του Ελληνα, είναι υπόγειος, είναι ύπουλος, είναι συστηματικός, είναι απρόσωπος, δεν έχει διεύθυνση και ενώ έχει πολλά κεφάλια, δεν έχει πρόσωπο. Πώς μπορεί ο μέσος άνθρωπος να βρει άκρη; Όταν μάλιστα έχουν φροντίσει και το φροντίζουν καθημερινά, να τον χτυπούν αλύπητα με όλα τα μέσα, με όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν; Τελικός σκοπός: η απόλυτη και οριστική εξαφάνισή του.

Φιλοι μου  αν δεν γινει κατι που θα δωσει παλι την ελπιδα στον απλο λαο η Πατριδα είναι χαμενη!

 Το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι αν θα τα καταφέρουμε να την σωσουμε!

 

 

Στο χέρι μας είναι!!

 

Στο χέρι μας είναι την γενική απεργία να την κάνουμε όχι μια άλλη γιορτή ¨δημοκρατίας “. αλλά μια γιορτή αναστροφή της Δημοκρατίας προς τις ιστορικές Ελληνικές ρίζες της.

Η απεργία όταν δεν είναι κατευθυνομενη είναι δικαίωμα αλλά και υπόσχεση ότι κάτι σωστό για το κοινωνικό σύνολο και την Δημοκρατία θα βγει από αυτό.

Η απεργία είναι το έσχατο όπλο γιατί κάποιες κοινωνικές ομάδες ταλαιπωρούνται εξ αιτίας αυτής. Για αυτό τον λόγο η απεργία δεν είναι παρέλαση και καρναβάλι υψηλά αμειβόμενων εργατοπατέρων ουτε ευκαιρια για καφε διοτι αντί να βρεθούν λύσεις εφευρέθηκαν ψέματα , δολιότητες και μεθοδευμένα αδιέξοδα.

Σήμερα οι πρώην αγανακτισμένοι αισθάνονται ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ.

Λίγο αργά φυσικά για ένα λαό που θέλει να χαρακτηρίζεται ως ξύπνιος παρ όλα αυτά όμως έζησε μια πρωτόγνωρη κατά εξακολούθηση εξαπάτηση και απιστία σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας του.

Οι “φιλοι μας” αφού ρήμαξαν και υποθήκευσαν τις ζωές μας ήρθε η ώρα να μας δώσουν και το τελειωτικό κτύπημα με δύο στρατηγικά εργαλεία σε συντονισμένη δράση.

Την Γεωπολιτική -ιστορική λύσσα των Τούρκων εναντίων μας.

ΚΑΙ

Το μείζον κατασκευασθέν ζήτημα του Προσφυγικού που μπορεί να είναι ο δούρειος ίππος για εισαγωγή τζιχαντιστικής βίας στην Ελλάδα ,ώστε να εκβιάζεται καλύτερα αυτή.

Τι λέτε θα κανουν οι “φιλοι” μας?Θα πετυχουν?

Σε εμάς εναπόκειται να μη πετυχουν και μόλις αρχίσουν να φεύγουν τα τοκογλυφικά και άλλα δαιμόνια από την Ελλάδα (γιατι θα φυγουν σιγουρα) να βάλουμε σκοπο  μας αυτό που αργήσαμε να κάνουμε.

Να βάλουμε την ΕΛΛΑΔΑ στην καρδια μας και να την ανεβασουμε εκει που της αξιζει να είναι!

 

 

 

 

ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

 

 

Γεννηθήκαμε σε μια εποχή αναμετρήσεων. Μια εποχή που μοιάζει βέβαια με άλλες, όμως έχει την δική της ξεχωριστή σφραγίδα, αφού η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Ένα χαρακτηριστικό της εποχής αυτής είναι η εκπληκτική και ταχύτατη διάχυση του κακού, η παρουσία του σε συνεχώς εναλλασσόμενες μορφές.

Είμαστε μακριά από τα χρόνια της σχετικής αθωότητας, όπου απλά ο λύκος παραμόνευε να ξεμοναχιάσει τα πρόβατα. Ο λύκος πλέον έχει μεταμφιεσθεί σε βοσκό και παριστάνει ότι τα φυλάει. Έχει φορέσει το προσωπείο της κυβέρνησης, του προέδρου, του παγκόσμιου οργανισμού, και καταχράται την συμπυκνωμένη εξουσία που βρίσκεται στα χέρια του. Οι φαινομενικά ισχυροί παρουσιάζονται στο προσκήνιο σαν σωτήρες με ευαισθησίες και φιλότιμοι εργάτες του συλλογικού συμφέροντος, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι παρά μία καλλωπισμένη βιτρίνα, που υπηρετεί τους σκοπούς μιάς παγκόσμιας ελίτ.

Αυτή η μικρή ομάδα που εξουσιάζει από τα παρασκήνια, χρωματίζεται από μεταφυσικές αρχές που ανάγονται στον αποκρυφισμό και τον γνωστικισμό. Σε αυτά βασίζεται και η φιλοσοφία της “νέας τάξης” πραγμάτων. Σύμφωνα με τους οπαδούς της νέας τάξης, όπως στην εποχή του Ιχθύος η κυρίαρχη φιγούρα του Χριστού έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία του ανθρώπου, έτσι και στην εποχή του Υδροχόου αναμένεται ένας ηγέτης παγκοσμίου εμβελείας, ο οποίος θα μυήσει την ανθρωπότητα με μαγικό τρόπο σε πιο προηγμένο επίπεδο .

Η παγκοσμιοποίηση υποκρίνεται ανεκτικότητα στην διαφορετικότητα. Στο πλαίσιο της ιδεολογίας ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει θεός, χάνεται η ταπείνωση και η επαφή με το θείο. Εν συνεχεία, η υποταγή στα προσωπικά πάθη θεμελιώνεται ως κανόνας, με το πρόσχημα ότι προάγει την ατομικότητα. Στην ουσία δεν είναι παρά μια έμμεση προτροπή για την εφαρμογή του νόμου της νέας τάξης.

Οι αρχιτέκτονες αυτού του συστήματος διακυβέρνησης εργάζονται ακατάπαυστα. Η τακτική με την οποία προσπαθούν να επιτύχουν την ψυχολογική κατάρρευση των ανθρώπων έχει σαν κέντρο της τον φόβο, Αυτό εκμεταλλεύονται οι κυβερνώντες σκηνοθετώντας καταστροφικά γεγονότα. Αυτονόητο είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει να λύσουν τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, αφού συμβάλλουν στην γενικότερη κοινωνική κατάρρευση. Αν προκύψουν αμφιβολίες ή δυσαρέσκεια για την πολιτική τους, οπλίζουν το ψυχολογικό οπλοστάσιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, για να αφαιρέσουν την κριτική σκέψη των ανθρώπων.

Το κακό έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση  Αν θεωρούμε τους εαυτούς μας πιστούς και φιλάνθρωπους, πως μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι; Και αν αποφασίσουμε να αντιταχθούμε στο κακό, πως θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε παρά με την δύναμη του Χριστού; Μα ο Χριστός δεν ζητά από εμάς απλή συναίνεση. Ζητάει υπέρβαση. Δεν ζητά μισθωτούς εργάτες. Ζητά ελεύθερους φίλους. Δεν ζητά λίγο χώρο στην ψυχή μας, αλλά ολόκληρη την ψυχή μας. Δεν ζητά να κάνουμε ελιγμούς, για να ικανοποιήσουμε και Θεό και ανθρώπους,. Ο Θεός μας έδωσε τα πάντα, γι’ αυτό και μας ζητά τα πάντα. . Ας γινόμαστε απλοί και ταπεινοί, ώστε να μας φωτίζει με την άκτιστη Χάρη Του και να μας καθιστά “υιούς φωτός και ημέρας”.

 

Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου

 

Λιτοτητα  χωρις τελος!

 

Το διευθυντήριο Βερολίνου –Βρυξελλών, τυφλωμένο από το πάθος της λιτότητας, ή δεν συνειδητοποιεί πού οδηγούν τα «προγράμματα σωτηρίας» που επιβάλλει, ή συνειδητά μας λογαριάζει χώρα τού άλλοτε «υπαρκτού σοσιαλισμού» και μας εξομοιώνει μ’ αυτές.

 Στην Ελλάδα σήμερα οι τελείως άνεργοι υπερβαίνουν το 1.500.000, ενώ από τους εργαζομένους πολλοι απασχολουνται με μερική, ή εκ περιτροπής εργασία . Εξάλλου το 2015 μετανάστευσαν στη Βουλγαρία 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Προβληματίζεται κανείς;

«Ανήκομεν εις την Δύσιν». Επιλογή που πληρώνουμε. Δεν μας πληρώνουν. Η οικονομία μας είναι του ελευθέρου ανταγωνισμού. Ασφαλώς και είχε παθογένειες. Όμως, υπάρχει κατι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια?.

 Η παρούσα αποσύνθεσή της ωστόσο είναι αποτέλεσμα της θανατηφόρας «θεραπευτικής» στην οποία μας υπέβαλε το διευθυντήριο. Κατέλυσε την εθνική μας κυριαρχία, ουσιαστικα κατεσχεσε τις τράπεζές μας, διήρπαξε τον εθνικό μας πλούτο με συμβολικό αντίτιμο, κατέσχεσε τα αεροδρόμιά μας. Και τώρα με το τρισβάρβαρο ασφαλιστικό εξαθλιώνει ολη την ελληνική κοινωνία, ενώ με το  Υπερταμείο μάς απογυμνώνει τελείως.

Έτος θυσιών 6ον.

 Ακραία λιτότητα σε περίοδο ύφεσης ό, τι πιο ασύμβατο. Δικός τους αναλυτής ο Μάρτιν Γουλφ ομολογεί ότι «το πρώτο πρόγραμμα σχεδιάστηκε με σκοπό τη διάσωση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος». Τάχα το β’και το γ’ εγινε με καλό σκοπό;

Μπα δεν πιστευω …εσεις?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσφυγικο: η απολυτη καταστροφη για την χωρα μας

 

 

Καθημερινά πλέον τα δελτία ειδήσεων αναφέρονται σε θανάτους ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν από τα παράλια της Μ. Ασίας στα ελληνικά νησιά.

Τούρκοι διακινητές, εκμεταλλευόμενοι τα ανοιχτά σύνορα που διακήρυττε η κυβέρνηση  μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση το Γενάρη πριν ένα χρόνο τώρα, άδραξαν την ευκαιρία και με την ανοχή των απέναντι αρχών φορτώνουν καραβιές μεταναστών με προορισμό την Ελλάδα. Από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Σύριζα αποτέλεσε η κατάργηση των Κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών (όχι αναγνωρισμένων προσφύγων) οι οποίοι βάση ελληνικής και κατ΄επέκτασιν ευρωπαϊκής νομοθεσίας έπρεπε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η κυβέρνηση  αποφάσισε και εφήρμοσε de facto τη μη επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών, μάλιστα υπερηφανευόταν και το διατυμπάνιζε παρόλο το γεγονός ότι το κεκτημένο Σένγκεν επέβαλλε την αυστηρή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και εν ανάγκη την επαναπροώθηση παράνομων (ή παράτυπων) μεταναστών. Σε συνδυασμό και με την χαλάρωση των όρων χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, η κυβέρνηση  πέρασε το μήνυμα σε επίδοξους λαθρομετανάστες ότι θα υπάρχει ανεκτικότητα και καμία κύρωση ή μέτρα επαναπροώθησης από τις ελληνικές αρχές.

 

Πρόσφυγες και πρόσφυγες πολέμου βάση Συνθηκών και οικον. μετανάστες

 

Βάση διεθνών συνθηκών, πρόσφυγας θεωρείται το άτομο που βρίσκεται υπό την προστασία της Συνθήκης της Γενεύης του 1951, βάση της οποίας χορηγείται άσυλο σε αυτόν (το άτομο) που υφίσταται δίωξη στο ίδιο του το κράτος εξαιτίας, μεταξύ άλλων, εθνικής, φυλετικής, θρησκευτικής καταγωγής του ή και πολιτικών επιλογών.

Οι πρόσφυγες πολέμου δεν υπόκεινται  στην παραπάνω Συνθήκη και δεν έχουν απόλυτο δικαίωμα ασύλου από τη χώρα υποδοχής αλλά προστατεύονται από τον γενικό κανόνα που διέπει το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο που είναι η απαγόρευση για τις αρχές υποδοχής να επαναπροωθούν πρόσφυγες πολέμου στις εστίες όπου συνεχίζονται οι εχθροπραξίες όπου κινδυνεύει η ζωή τους.

Χαρακτηριστική είναι η πολιτική του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που προστατεύει τους πρόσφυγες πολέμου στις γειτονικές χώρες από τη χώρα όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες διότι ο απώτερος στόχος είναι να μην υπάρχει ξεριζωμός από τις εστίες τους, να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους και να μην επιτρέψουν την όποια επιχειρούμενη εθνοκάθαρση η οποία συνιστά έγκλημα πολέμου.

Τέλος, όσον αφορά τους οικονομικούς μετανάστες από Τρίτες χώρες, οι τελευταίοι δεν τυγχάνουν προστασίας από τους διεθνούς κανόνες, αλλά υπόκεινται, για την περίπτωση της Ελλάδος, στο πλαίσιο κανόνων της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής ´Ενωσης (βλ. «κανόνες Σένγκεν και Δουβλίνου »). Κατά κανόνα, δεν επιτρέπεται η είσοδο στον ευρωπαϊκό χώρο χωρίς βίζα (visa) και η διαμονή (συνήθως προσωρινή) επιτρέπεται μόνο όταν συντρέχουν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις και ανά περίπτωση.

Εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης Σύριζα να δεχθεί τη δημιουργία hot spots  (Κέντρων καταγραφής μεταναστών) νησιά του Αιγαίου και πλέον στην ηπειρωτική χώρα.

Η δημιουργία και μόνο των Κέντρων καταγραφής μεταναστών απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια όπου αναμένουν χιλιάδες εν δυνάμει πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη λειτουργεί ως πόλος έλξης νέων μεταναστευτικών μαζών, εξαιτίας της καταγραφής και αυτόματη απόδοση νέων ταξιδιωτικών εγγράφων, της χαλαρής μεταναστευτικής πολιτικής και την διακοπή των απελάσεων από την κυβέρνηση του Σύριζα. Διαβάζουμε στον Τύπο ότι στα νησιά, η κυβέρνηση διαθέτει στρατιωτικές οικίες στους μετανάστες (ενώ γνωρίζουμε τις περικοπές στους στρατιωτικούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις ακριτικές περιοχές.

Ανήμπορη και ιδεοληπτική κυβέρνηση δεν το ζήτησε καν με σθένος στο να δημιουργηθούν τα hot spots στην Τουρκία εκεί που βρίσκονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές μάζες, ώστε οι άνθρωποι που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη να μην γίνονται θύματα εκμετάλλευσης από διακινητές και να χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

Κερδισμένη η Τουρκία από την μεταναστευτική κρίση.

 

Η Τουρκία πέτυχε εις βάρος της Ελλάδος να επανενεργοποιήσει την ενταξιακή της πορεία, να λαμβάνει σημαντική οικονομική βοήθεια και το κυριότερο να τίθεται θεσμικά πλέον το ζήτημα της κοινής φύλαξης των συνόρων στο Αιγαίο. .. Με τους αδέξιους και αλλοπρόσαλλους χειρισμούς της, η κυβέρνηση ενέδωσε, στην απαίτηση κάποιων εταίρων η Frontex να διαδραματίζει, στην ουσία, αυτόνομο ρόλο και δράση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο.

 

Aκόμα και τα Σκόπια ύψωσαν φράχτη απέναντι στην Ελλάδα, ανοιχτά πλέον γίνεται λόγος στα ευρωπαϊκά όργανα και θεσμούς λόγος για καθεστώς εξόδου της Χώρα μας από το πλαίσιο Σέγκεν. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν ανοιχτά για μια νέα Συνθήκη Σένγκεν με μικρό πυρήνα Κρατών Μελών (εκτός η Χώρα μας).Dεν διστάζουν να σχεδιάζουν ανοιχτά για ανύψωση φραχτών στα σύνορά τους με στόχο να παραμείνουν οι ενδυνάμει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. .

Αυτο αλλωστε θελουν να πετυχουν ,να μεινουν αυτοι οι ανθρωποι εδω στην χωρα μας.

Η αλλη αποψη ειναι οτι το να βγουμε απο την Σενγκεν ειναι ο μονος τροπος να σταματησει η ροη μεταναστων .Κανεις δεν προκειται να ελθει στην Ελλαδα οταν ξερει οτι δεν θα μπορει να φυγει απο εδω σε αλλες χωρες αφου δεν θα υπαρχει το δικαιωμα αυτο που του δινει η συνθηκη Σενγκεν.

Εκτός λοιπον από την αποσταθεροποίηση των τραπεζών και τη νέα στυγνή φορολογία στους πολίτες, τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, η κυβέρνηση του Σύριζα κατόρθωσε σε λιγότερο από ένα χρόνο να αντιμετωπίζουμε και θέμα εξόδου από την  Συνθήκη Σένγκεν.

Θα δουμε τελικα αν αυτο ειναι για καλο η για κακο για την χωρα μας ,λογω της κακης καταστασης που εχει διαμορφωθει στο Αιγαιο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αντιστροφη μετρηση!!!!

 

 

φιλε συμπατριώτη… ανέκαθεν εμπιστευόσουν ανθρωπακια…

Εντάξει, το ξέρω ότι μπορώ να λεω σας το εχω πει αλλά αυτά που συμβαίνουν και που  τα φωνάζω 12 μήνες τώρα, είναι δυστυχώς ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, οπότε «πανηγυρισμοί» σε αυτά που έρχονται δεν χωράνε…

Το ξέρω ότι και πάλι δεν θέλεις να το χωρέσεις στο κεφάλι, να το χωνέψεις βρε αδελφέ.

Αλλά αλήθεια τι σε κάνει να πιστεύεις ότι  εκατ. μετανάστες που βρίσκονται στα παράλια της Τουρκίας θα αποφασίσουν ξαφνικά να μην περάσουν στην Ελλάδα;

Το Πολεμικό μας ναυτικό που είναι ακινητοποιημένο γιατί κανουμε οικονομια ;

Το Λιμενικό μας, οι άνδρες και οι γυναίκες του οποίου το μόνο που κάνουν είναι να αναλώνονται στη λήψη αποτυπωμάτων και στη χορήγηση σημειωμάτων στους αλλοδαπούς;

Η αστυνομία που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα μισα των τμημάτων γιατί δεν έχει προσωπικό να τα στελεχώσει;

Τα hot spot που δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ να τελειώσουν μέχρι 17/2;

Ξύπνα φιλε… όλο αυτό είναι στημένο !

Και στον επόμενο τόνο έχει μείνει μόνο το μπαμ…

Γιατί αν ξαφνικά αντί για το άρθρο 26 αποφασίσουν  ενέργειες του άρθρου 27 ή τα Σκόπια αποφασίσουν να κλείσουν το φράχτη να δω πως μπορεί η διαλυμένη Ελλάς να ταϊσει τα εκατομμύρια εκπαιδευμένους στο αντάρτικο «προσφυγες»!

Τότε να δεις πως όλα αυτά τα άρθρα για την επιβίωση μας θα είναι λίγα…

Και επειδή έχω ΜΝΗΜΗ… Δείτε τι είπε ο «ατσαλάκωτος» Αβραμόπουλος…αληθεια τι κανει αυτος?

«Είναι κοινό μας καθήκον να διαφυλάξουμε την συνθήκη Σένγκεν με το να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα»

Και μετά ρε φιλοι  ψάχτειτε να δείτε τι έλεγε χθες και αυτός … Βρείτε την δήλωση που μας «καθησύχαζε», αυτήν που έλεγε ότι «ουδέποτε ετέθη ζήτημα εξόδου από την  Σενγκεν για την Ελλάδα». Θα την βρείτε πριν 48 ώρες τα ειπε

Φυσικά περιττό να πως ότι ΟΛΟΙ οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ σήμερα μας κράζουν… Αυτοί οι φίλοι μας…

ΑΑΑ και μην ξεχάσω… Μην νομίζεται ότι η συνθήκη Σένγκεν μιλάει μόνο για άτομα… Μιλάει και για άλλα πράγματα και εκεί να δεις πόνο και πείνα… Επίσης μην εμπιστεύεστε την «διορία» των τριών μηνών…

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ευρω η Δραχμη?

Δεν μου αρεσει το λεγομενο..λομπυ της δραχμης ουτε αυτοι που το αντιπροσωπευουν.Αυτο όμως δεν με εμποδιζει να σκεπτομαι ότι ειτε με το αριστερο ειτε με το κεντροδεξιο μνημονιο παντα σε μνημονιο θα ειμαι!

Λενε λοιπον και οι μεν και οι δε ότι εκτος μνημονιου αρα και εκτος ευρω ερχεται η καταστροφη!

Ποια καταστροφη ? Ας δουμε!

­ Αν επιστρέψουμε στη Δραχμή θα έχουμε εκατομμύρια ανέργους και θα

κλείσουν οι επιχειρήσεις! . Συμβαίνει ήδη;! Έχουμε κοντά

2.000,000 ανέργους και μεταναστεύουν και στη Βουλγαρία οι επιχειρήσεις!

­ Αν επιστρέψουμε στη Δραχμή θα φύγουν οι νέοι μας μετανάστες! .

 Συμβαίνει ήδη;!

­ Αν επιστρέψουμε στη Δραχμή θα επιβληθούν capital controls!

 Συμβαίνει ήδη;!

­ Αν επιστρέψουμε στη Δραχμή θα καταποντιστεί αρχικά το ΧΑΑ!  Συμβαίνει ήδη;! Οι μετοχές είναι πιο φθηνές κι από μία τσίχλα;

­ Αν επιστρέψουμε στη Δραχμή θα χάσουμε το ισχυρό νόμισμα που έχουμε

στα χέρια μας!Συμβαίνει ήδη;! Τα χέρια μας είναι άδεια και τα

λεφτά στις τράπεζες κατασχεμένα;! (και έξι μήνες δίχως τοκους).

­ Αν επιστρέψουμε στη Δραχμή θα μας αγοράσουν bir para ! Συμβαίνει ήδη;!Υπάρχουν σπίτια που έχασαν το 50%­60% της αξίας

τους;

­ Αν επιστρέψουμε στη Δραχμή με την υποτίμηση του νομίσματος εκεί που

είχαμε πχ 20.000 ευρώ θα είναι αντίστοιχα 13.000,00!

Συμβαίνει ήδη;! Και μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς με  τον

ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ, την υπερφορολόγηση μέχρι να περάσουμε σε χρέος όσοι

δεν έχουμε;! Ακόμη κινδυνεύουμε με κούρεμα;!

­ Αν επιστρέψουμε στη Δραχμή θα μας εγκαταλείψουν οι εταίροι στο

προσφυγικό και θα ξεμείνουν εδώ πρόσφυγες και λαθρομετανάστες!

 Συμβαίνει ήδη;!

­ Αν επιστρέψουμε στη Δραχμή θα είμαστε στο έλεος των τούρκων δίχως

συμμάχους και τα σύνορά μας δε θα είναι πια τα σύνορα της Ενωμένης

Ευρώπης! Συμβαίνει ήδη εδώ και δεκαετίες;!

Ασε που μπορει να βρουμε και πραγματικους συμμαχους!

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν είναι ούτε φιλανθρωπία, ούτε έλεος!

 

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσος . Τουλάχιστον όχι για όλους. Πίσω από τη βιτρίνα των ημερών, υπάρχει μια πραγματικότητα που τρομάζει όποιον έχει το κουράγιο να την αντιμετωπίσει.Η κοινωνία των δυο τρίτων είναι εδώ, μπροστά μας- ένας στους τρεις δεν έχει πια στον ήλιο μοίρα, ούτε και θέση στη γιορτή.Όσοι κινούνται στην περιοχή των δυο τρίτων διαμορφώνουν την φανταιζί εικόνα της ευημερίας. Παρά την μακροχρόνια κρίση, θα βγουν στα μαγαζιά, ακομα και τις Κυριακες!

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα καθίσουν σε τραπέζι με φαγητο – δεν έχουν. Υπάρχουν άλλοι που έχουν, αλλά δεν έχουν κανέναν για συντροφιά. Δεν έχουν συγγενείς ή φίλους, ή δεν τους θυμάται κανείς. Η μοναξιά, στις μέρες μας είναι αβάσταχτη.

Εκτός από την Ερμού, την Εγνατία, το Κολωνάκι και την Κηφισιά, τα λαμπερά εμπορικά κέντρα, πέρα από τους στολισμένους δρόμους στις μεγάλες πόλεις που περιμένουν την σπατάλη των δυο τρίτων της κοινωνίας, υπάρχουν και οι αγορές για το ένα τρίτο.

Εκεί, χιλιάδες άνθρωποι θα ψάξουν κάτι που θα τους επιτρέψει να πάρουν τα χρειαζουμενα. Παπούτσια με τρία ευρώ, κατεψυγμένα τρόφιμα κατά κανόνα επικίνδυνα, ρούχα που θα ξεβάψουν στο πρώτο πλύσιμο, δώρα και παιχνίδια ιμιτασιόν και αξεσουάρ «μαϊμούδες».

Άλλοι δεν έχουν τρόπο να ψωνίσουν ούτε από εκεί. Στα ορεινά χωριά της Άρτας, στα νησιά της άγονης γραμμής, στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, στα προάστια των πόλεων διαμορφώνονται νησίδες απόλυτης ανέχειας στις οποίες προστίθενται πολύχρωμες ανέστιες προσφυγικές ομάδες.

Δεν υπάρχει  μισθός γιατί δεν υπάρχει δουλεια. Δεν υπάρχουν δάνεια, πιστωτικές κάρτες ή, έστω, δανεικά από τον γείτονα.

 Διστακτική υπενθύμιση ότι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας μπορεί να έχει την ανάγκη μας στις μέρες μας.Να μην τον ξεχάσουμε. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μακριά, όπου κι αν βρίσκονται. Και δεν θέλουν ποτέ περισσότερα από όσα μπορούμε να τους δώσουμε. Ένα μικρό παιχνίδι για τα παιδιά τους, μια διακριτική οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουν να μπουν σε σούπερ μάρκετ, μια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να είναι καλύτερο σημερα.

Καμιά φορά δεν χρειάζονται ούτε καν αυτά. Αρκεί μια ευχή για τον καινούργιο χρόνο που μπηκε,  ένα χτύπημα στη πόρτα. Αρκεί ένα χαμόγελο στους δυστυχείς των φαναριών, ένα απλό βλέμμα στον μετανάστη που κυκλοφορεί σαν δαρμένο σκυλί, χωρίς ελπίδα.

Αρκεί να μπεί κανείς για λίγο στη μοναξιά του γείτονα, του εγκαταλειμμένου, του ξεχασμένου από θεούς και ανθρώπους. Δεν έχει κόστος να προσφερθεί κάποιος να κάνει τα ψώνια στην ηλικιωμένη κυρία του διπλανού διαμερίσματος, να επισκεφθεί έναν ξεχασμένο συγγενή σ’  ένα γηροκομείο………..

Δεν είναι ούτε φιλανθρωπία, ούτε έλεος. Ούτε επίδειξη καλοσύνης. Είναι η στοιχειώδης ένδειξη ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Ζητείται επειγόντως ένα θαύμα

Χθες το βραδυ γιναμαι μαρτυρες της εξομολογησης του κ.Βαρουφακη ,για τα οσα συνεβησαν στην διαρκεια της διαπραγματευσης.Ενα παιγνιδι χαμενο πριν καν αρχισει ,που μας δημιουργει αηδια για τους εταιρους μας σε αυτην τη κατ’ευφημισμον Ευρωπαικη Ενωση.

Δεν ξερω γιατι επιλεχθηκε αυτή η χρονικη στιγμη για την παρουσιαση ολων αυτων από τον τεως υπουργο.Υποπτευομαι ότι δεν εγινε τυχαια ,κατι ερχεται και εχει αρχισει η προετοιμασια του.

  Εκεινο που ξερω με σιγουρια είναι ότι  εδώ και καιρό ο τόπος μας βουλιάζει ολοένα και πιο βαθιά μες στην απόγνωση. Κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν, φέρνοντας όλες τους ανεξαιρέτως όλο και πιο κοντά την εκποίηση της χώρας και συνεχίζοντας μεθοδικά το βασικό έργο τους, δηλαδή την πνευματική διάλυση αυτού του λαού, μέσα από το επί δεκαετίες συστηματικό ξεχαρβάλωμα των αξιών του, της πίστης, της γλώσσας και της παιδείας του. Ενός λαού που περνά τραγικές στιγμές, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά πρωτίστως επειδή είναι χωρίς πλέον ιστορική μνήμη, εθνικά απονευρωμένος και θρησκευτικά αποχρωματισμένος.

Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι φανερό πως η κατάσταση ανθρωπίνως δεν είναι αναστρέψιμη πια. Βρισκόμαστε στο μακράν χειρότερο σημείο της μακραίωνης Iστορίας μας,. Και αυτό είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο με κάποιο μεγάλο θαύμα. Κάποια μεγάλη άνωθεν παρέμβαση που θα ανακόψει την ελεύθερη πτώση μας στην άβυσσο, που θα σταματήσει αυτή την τραγική πορεία του λαού μας προς το ιστορικό του Τέλος. Ζητείται επειγόντως ένα θαύμα λοιπόν…

Το θαύμα που θα σώσει τον λαό μας μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά μόνο με τη δική μας συνέργεια. Δεν θα μας σώσουν από μόνες τους ούτε οι προφητείες των αγιων μας, ούτε η αγιασμένη γη μας.

Ελλάδα 2016. Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν συνεχώς πάνω από την  χώρα μας, κάνοντας ολοένα και πιο ορατά τα σημεία των καιρών. Μέρες ζοφερές και ταραγμένες ανοίγονται μπροστά μας, με μια και μόνη ελπίδα να αχνοφέγγει μες στον ορυμαγδό. Ο έχων νουν νοειτω

 

Εσχατοι καιροι

Ζουμε σε καιρους εσχατους:στην εσχατια της νεοελληνικης παρακμης με κυβερνηση απολυτως συναδουσας με το ολο τοπιο.

Ανδρεικελα νεοταξικα καμωνονται πως κυβερνουν μια χωρα που σιχαινονται και ποτε δεν καταλαβαν.Εχοντας ηδη προδωσει ολη την αριστεριζουσα προιστορια τους στο κοινωνικο κομματι, τους μενει μονο να ντυσουν με προοδευτικη προβια τις επιταγες του διεθνους εξουσιασμου για να μας τις επιβαλουν.

Ο κάθε αποτυχημενος που χρονια μαστιγωνε αλυπητα  ( συνηθως από καλοαμοιβομενη πανεπιστημιακη  εδρα ) τις εξουσιες τωρα τις βρισκει εξοχως βολικες για να εγκαταστησει στην πατριδα μας την δικτατορια του αδελφατου ,την πολυεθνικη κοινωνια και τον πολυθρησκευτικο παραδεισο.

Το γεγονος ότι συνοδοιπορουν με την πολιτικη των ΗΠΑ δεν τους ενοχλει νιωθουν πια πολύ βολικα διπλα στους καθεστωτικους παγκοσμιοποιητες,σε κάθε επιπεδο.

Που να το φανταζοντουσαν αλλωστε αυτό καποτε,ότι θα γινουν οι πιο ευνοημενοι ακολουθοι των αφεντικων……

 

Φορέστε τις ζώνες και περιμένετε λοιπόν… η ανάπτυξη έρχεται!

 

Η πρόοδος και η ευημερία απαιτούν τα σωστά κίνητρα για όσους θέλουν να την επιδιώξουν ατομικά και ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει σε όλους την ευκαιρία να προσπαθήσουν.

Δεν αποτελεί καθόλου θέμα τύχης το γεγονός πως οι χώρες που έχει κυριαρχήσει η αριστερά επί μακρόν, είναι φτωχότερες από άλλες παρόμοιων δυνατοτήτων που δεν έχει συμβεί το ίδιο.

Λοιπον  3 εκατ. συνταξιούχοι και 2,5 εκατ. εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα συν 1,5 εκατ. ανεργοι! Η αριστερά προκρίνει τη λύση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ως πανακεια για το ασφαλιστικο τους!

 Πού οδηγούν αυτές οι αποφάσεις?  Ο κρότος της κατάρρευσης που έχει δρομολογηθεί θα είναι εκκωφαντικός και η οργή που θα προκαλέσει χαοτική.

Την ώρα που οι μισοί από τους ασφαλισμένους δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές, τα σαΐνια της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα, αυξάνουν εισφορές και φόρους. Δηλαδή, οδηγούν και τους άλλους μισούς στην αδυναμία πληρωμής εισφορών και φόρων.

Έτσι αντί να αυξήσουν τα έσοδα θα τα μειώσουν.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει πως αυτό επιβεβαιώνει αυτό που εχουμε πει,  η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη κατάρρευση. Η κυβέρνηση της  αριστεράς απλώς επιταχύνει τις εξελίξεις.

Η ελληνική χρεοκοπία συσσωρεύτηκε σταδιακά τις τελευταίες δεκαετίες. Την ξεκίνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου . Την έφτασε στα άκρα η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή  με την εκτίναξη των ελλειμμάτων και την ταφόπλακα ανέλαβε  να τοποθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας με την πνευματική και υλική βοήθεια των δυο προηγούμενων…

 Η πτώχευση ἡ οποία οδήγησε, μεταξύ αλλων, καί στό νά μήν καταβάλλονται οι εισφορές στά ασφαλιστικά ταμεία, ειχε επιτευχθη νωρίτερα, εξαιτίας των «μέτρων» ΠαΣοΚ καί ΝΔ/ΠαΣοΚ.

 Παρουσιάζοντας μόνο την ανικανοτητα των αυτοαποκαλούμενων αριστερων με ακραιες νεοφιλελεύθερες πρακτικές τί προσπαθείτε νά κάνετε;

Μήπως νά ξεχαστει ἡ προδοσία των αυτοαποκαλούμενων σοσιαλιστων καί δεξιων οι οποίοι πρώτοι εισήγαγαν τίς ακραιες νεοφιλελεύθερες πρακτικές;

Δηλαδή τό πρόβλημά μας ειναι τό εάν ειναι καλύτερο νά κυβερνουν καί νά μας σκοτώνουν αργά οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί ἤ οι αυτοαποκαλούμενοι δεξιοί  καί οχι τό εάν θά βρεθει νά μας κυβερνήση ενας θερμός πατριώτης χωρίς ξένα αφεντικά, ετσι ωστε νά επιβιώσουμε καί σταδιακα νά αναπτυχθουμε;

Φορέστε τις ζώνες και περιμένετε λοιπόν… η ανάπτυξη έρχεται. Μετά την κατάρρευση!!

 

Nέα τάξη πραγμάτων  και μετανάστευση…

 

Ο τίτλος  που δόθηκε στο σχέδιο της οικονομικής διεθνοποίησης ονομάστηκε (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. Η διαδικασία αυτή είναι σε προχωρημένη εξέλιξη σήμερα και δείχνει μη αναστρέψιμη. Το δεύτερο και ποιο δύσκολο κομμάτι είναι η ακύρωση των εθνικών κρατών, γιατί σήμερα έχουμε πολλά κράτη Εθνικά  και αρκετά Πολυεθνικά  κράτη.

Στο δε ερώτημα «γιατί θα πρέπει να καταργηθούν τα Εθνικά  κράτη και να αντικατασταθούν από Πολυεθνικά  κράτη», η απάντηση είναι ότι το Εθνικό και Φυλετικό κράτος έχει πολύ έντονα συναισθηματικά στοιχεία , εν αντιθέσει με το Πολυεθνικό  κράτος, όπου το κύριο χαρακτηριστικό είναι το κοινό συμφερον.

Επομένως ένα Πολυεθνικό  κράτος, σύμφωνα με τη λογική αυτή, είναι πιο προβλέψιμο και διαχειρίσιμο από ένα Εθνικό Πως θα μπορούσε λοιπόν να ακυρωθεί ένα Εθνικό  κράτος χωρίς τον κίνδυνο να εξαφανιστεί μετατρέποντάς το σε Πολυφυλετικό  ?Με τη Μετανάστευση.

 Σας θυμίζει κάτι; Μάλλον και δεν έχετε άδικο….

Πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό; Δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και αδύνατο, θα πάρει χρόνο και θα υπάρξουν αντιδράσεις μέχρι να γίνει, αλλά μάλλον στο τέλος θα γίνει. Απόδειξη ότι είναι εφικτό είναι ότι παρατηρώντας και καταγράφοντας τις λαϊκές αντιδράσεις στην Ευρώπη με το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, αυτές επικεντρώνονται στο οικονομικό κόστος και στην δυνατότητα της κοινωνικής απορρόφησης των μεταναστών  και όχι σε Εθνικά θεματα.

Η φιλοδοξία λοιπόν των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η μελλοντική δημιουργία μιας Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Κρατών υπό τη ηγεσία της, ήτοι η «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Ο τελικός στόχος που διακηρύσσεται, είναι η εξάλειψη των πολέμων και άμβλυνση των ανισοτήτων. Άλλοι βέβαια υπαρχουν  πολύ διαφορετικά, ανήθικα κίνητρα.

Εφόσον οι Διεθνείς ανάγκες Ασφαλείας θα μεταβληθούν από Αμυντικές, σε ανάγκες Τάξης, θα απελευθερωθούν τεράστια κονδύλια που θα βοηθήσουν στην άμβλυνση των Ανισοτήτων Παγκοσμίως. Είναι οι ΗΠΑ λοιπόν ο νέος Μεσσίας; Η ίδια δείχνει να το πιστεύει, πάντα είχε εξάλλου μία μεσσιανική άποψη για τον εαυτό της, ότι αντιπροσωπεύει το καλό, ότι είναι ηγέτης του ελεύθερου και δημοκρατικού κόσμου κ.λπ.

Στην πραγματικότητα τα κίνητρα της Αμερικής είναι αρκετά πιο ιδιοτελή, μέσα από αυτό το  σχέδιο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ προσπαθεί προστατεύσει την ύπαρξή της και την Παγκόσμια Πρωτοκαθεδρία της. Το πρόβλημα της πλήρους εφαρμογής αυτού του σχεδίου έχει όνομα και λέγεται ΡΩΣΙΑ και ΚΙΝΑ.

Οι κινήσεις λοιπόν των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, είναι περισσότερο εναντίον του Πούτιν παρά αντιρωσικές και έχουν στόχο να σύρουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο τη Ρωσία στο νέο σύστημα, η διαμόρφωση του οποίου που βρίσκεται υπό εξέλιξη

Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια. Απλούς λογικούς συνειρμούς παραθέτουμε, «τροφή για σκέψη»  προσφέρουμε!

 

Ας μην είμαστε αφελείς

Ας μην είμαστε αφελείς, επιτέλους. Την Ελλάδα δεν την κυβερνά πλέον καμία εκλεγμένη κυβέρνηση. Από την αποφράδα ημέρα της 8ης Μαῒου 2010, όπου η εθνική αντιπροσωπία ψήφισε την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές, την χώρα την κυβερνά η task force και οι θεσμοί (κουαρτέτο). Η εκλεγμένη κυβέρνηση απλώς επικυρώνει κοινοβουλευτικά τις διαταγές τους για να υπάρχει μια επίφαση νομιμότητος και να εξαπατούνται οι ιθαγενείς ώστε να συνεχίσουν τα ντόπια τζάκια να παρασιτοζωούν εις βάρος της πατρίδας και του λαού της.Δεν υπαρχουν …κοκκινες γραμμες! Δεν υπαρχει…διαπραματευση!

Ποιο ..ασφαλιστικο ?Ποια ..κοκκινα δανεια κλπ?

Θα κανουν ότι τους πουν. Αλλωστε απλοι διαχειριστες είναι.

 

Aς δουμε τον κόσμο ανάποδα .

Τώρα που νομοθετικά υπερβήκαμε τη φύση εξισώνοντας τα κατά-φύση με τα παρά-φύση μπορούμε πλέον να αισθανθούμε υπερήφανοι ως πραγματικά αυτονομηθέντες από το (όποιο) θεϊκό σχέδιο και να αυτό-αναγορευθούμε σε Πλάστες ενός άλλου κόσμου.

Η ηθική δεν βρίσκεται στον Ουρανό. Η Γη και οι άνθρωποι την ορίζουν. Αυτή – ίσως – είναι και η δυστυχής μοίρα τους.

Τώρα που πολιτικά και θεσμικά θα υπερβούμε τις όποιες ιστορικές εθνικές μας διαφορές με τους Άλλους αλλάζοντας τα βιβλία και αποκαθηλώνοντας από τους τοίχους των σχολείων τα πορτρέτα των ηρώων, μπορούμε πλέον να αισθανθούμε υπερήφανοι ως πραγματικά ειμαστε.

Επιτέλους θα γράψουμε μόνοι μας -από την Πλατεία Κολωνακίου ή από κάποια άλλη πλατεία- την ιστορία μας (χωρίς βέβαια κανείς μας να έχει χύσει ούτε μια σταγόνα αίμα γι΄αυτή την Πατρίδα).

Τώρα που όλοι οι πολιτευτές πηγαίνουν σε περιοχές που ρήμαξαν με τις ψήφους τους για να συζητήσουν με τους «ιθαγενείς» το πώς (δεν) θα ζήσουν για να τους ξαναψηφίσουν,και ξεκινησε παλι το πολιτικο εκρεμες του Διπολου.Μια και ο ΕΛΛΗΝΑΣ εχει μνημη χρυσοψαρου (το πολύ τρια λεπτα).Τώρα νομίζω πως ήρθε η ώρα να πιστέψουμε ότι όλοι αυτοί κοροϊδεύουν πρωτίστως τον εαυτό τους  και δευτερευόντως τους άλλους.

 

Ίσως αυτή η εκδοχή να είναι μια παρηγοριά.

 

Κυριοι δεν παει άλλο!

 

Μετα και τις προσβλητικες αναφορες του κ.Σοιμπλε προς τον πρωθυπουργο και τα …αστειακια του κ.Μπαιντεν για τα δανεικα φανηκε πια καθαρα ότι οσα ειπε ο κ.Βαρουφακης για τους εταιρους μας δεν ηταν καθολου υπερβολικα! Το βλέπεται, η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο.

Η κυβερνηση εχει έναν μονο δρομο να ακολουθηση αν θελει να λεγεται κυβερνηση της ΕΛΛΑΔΟΣ και όχι καποιας νοτιοαμερικανικης μπανανιας!

ΔΕΝ πρεπει να  συναινεσουμε σε κανένα μέτρο και δεν θα εφαρμόσουμε καμία από τις απαιτήσεις της Τρόικας και του ΔΝΤ. Ούτε νέους φόρους θα βάλουμε, ούτε μειώσεις των μισθών και των συντάξεων θα κάνουμε και δεν θα ξαναπληρώσουμε ούτε ένα ευρώ στους ξένους τοκογλύφους δανειστές.

Ετσι και αλλιώς, μάλλον τίποτε χειρότερο δεν μπορούμε να πάθουμε. Ένα κομμάτι ψωμί, λάδι, χόρτα, όσπρια, φρούτα και κρασάκι, όσο θέλουμε, χάρις στον ευλογημένο τόπο που ζούμε, σε κανένα δεν θα έλλειπαν…

ΚΑΙ σιγά – σιγά θα τα εχουμε ΟΛΑ, γιατί σχεδόν όλοι κατι έχουμε κάτω από το στρώμα  και κάθε καλοκαίρι, να είναι καλά ο τουρισμός και οι τουρίστες , όλο και κάτι θα μας αφήνουν ,και σιγα-σιγα να αρχισουμε να παραγουμε οσα πραγματικα  χρειαζόμαστε στην Ελλάδα ή να βρούμε νέους φίλους, για να κάνουμε μαζί τους τίμιες ανταλλαγές…

ΑΛΛΩΣΤΕ έτσι όπως πάνε τα πράγματα, οι «μεγάλοι» σε λίγο, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θα πεινάνε και οι δύο,.. χειρότερα από εμάς και επιπλέον οι τζιχαντιστές θα τους ταράζουν κάθε μέρα και στις βόμβες…

 Η ΝΔ ( ο θεος να την κανει ΝΔ πια ) και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να είμαστε υποδουλωμένοι και να ζούμε συνεχώς σαν σκλάβοι, αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα δεν μπορουν να την σωσουν Να τα βάλουμε όλα κάτω και ξανασυζητήσουμε τα πάντα από μηδενική βάση με τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς, γιατί όπως αποδείχθηκε οι συνταγές τους είναι όλες ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ και η χώρα από την εφαρμογή τους πάει από το κακό στο χειρότερο.ΟΙ μόνοι, δε, που είναι ωφελημένοι από τη συμφορά που μας έφεραν, είναι οι τοκογλύφοι δανειστές.

Κατεστρεψαν την ακινητη περιουσια των Ελληνων,αλλα υπάρχει και η άλλη ακίνητη τεράστια περιουσία των Ελλήνων, τα ηλιόλουστα και εύφορα χωράφια μας και τα εκατομμύρια τα παραθαλάσσια οικόπεδά μας που αξίζουν, όσο ολόκληρη η χωρα τους.

φυσικά οι σχέσεις μας και οι συμφωνίες μας, με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους πρέπει να μπουν κάτω και να ξανασυζητηθούν από την αρχή και να γίνει μια ΝΕΑ και ΕΝΤΙΜΗ συμφωνία…

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,  ας διαλυθεί η Ευρωζώνη, την οποίαν οι εκατοντάδες χιλιάδες των προσφύγων , που είναι ικανοί για όλα…είναι έτοιμοι, έτσι και αλλιώς, να διαλυσουν .

 

ο κόσμος ψήφισε Κυριάκο 

 

Διάχυτη η συγκίνηση στην οικογένεια. Ναι, ο κόσμος ψήφισε Κυριάκο  έπειτα από τον Τσίπρα ήρθε και ο Κυριάκος. Μετά από τόσους μήνες εσωστρέφειας, ένας Μητσοτάκης στο τιμόνι της Ν.Δ. Γιατί όχι; Τόσα έχουν δει τα μάτια μας. Πόσα θρίλερ έχουμε δει τα έξι χρόνια του μνημονίου. Εδώ που τα λέμε και τι έγινε που βγήκε ο Μητσοτάκης. Μήπως πρόκειται να αλλάξει τίποτα; Μήπως πρόκειται να μειωθεί το χρέος; Μήπως πρόκειται να πουμε οχι στους δανειστές; Μήπως πρόκειται να αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί; Μήπως πρόκειται να μειωθεί η ανεργία;

Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμούν άπαντες, η νίκη του κ. Μητσοτάκη ειναι βαθιά ήττα  του Καραμανλικού μπλοκ, ο Μεϊμαράκης πλήρωσε τις στενές σχέσεις Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα. Πλήρωσε επισης την φιλικότητα  και συνεργασία του Προκόπη Παυλόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό. Απεδείχθη στην πράξη ότι έχει ξεθυμάνει η επιρροή του Καραμανλή στον κόσμο. Απεδείχθη στην πράξη ότι όσο στηρίζει τον Τσίπρα και παραμένει σιωπηλός για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα  τόσο ο κόσμος θα αναζητά κάτι άλλο μακριά από το Καραμανλικό μπλοκ.

 Ψήφισε Σαμαρά, τώρα πάει προς την πλευρά της οικογένειας Μητσοτάκη. Ένα πολιτικό εκκρεμές που δεν φέρνει δυστυχώς τίποτα το καλό στον ελληνικό λαό

 

Τουρκικη κινηματογραφική παραγωγή

Με μια μεγάλη τουρκική κινηματογραφική παραγωγή που έκανε πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου, οι Τούρκοι παρουσιάζουν το Βυζάντιο σαν την πιο διεφθαρμένη και πιο αισχρή αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.

Για την παραγωγή της ταινίας ξοδεύτηκαν εκατομμύρια με κύριο σκοπό να ξευτελίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την βυζαντινή ιστορία και να αποδείξουν ότι αυτοί οι… «γενναίοι» και ατρόμητοι Τούρκοι, ήρθαν να εκπολιτίσουν τους διεφθαρμένους και διεστραμμένους βυζαντινούς.

Τι λέτε ? Θα παρουσιάσουν αυτή την  ταινία στις ελληνικές οθόνες, που μας έχουν πρήξει τα τελευταία χρόνια με τα τουρκικά σήριαλ , για να δούμε τι πραγματικά παίζουν οι Τούρκοι στις δίκες τους οθόνες ,?

Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε οι διάφοροι ντόπιοι Ρεπούσηδες, Φίληδες και Μπουτάρηδες, που σίγουρα θα ενθουσιαστούν από τέτοιες .κινηματογραφικές παραγωγές, προς δόξα της… ελληνοτουρκικής φιλίας. 

 

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ.

Ακούγεται (ευχάριστα, ομολογώ) πως στα μπλόκα, δίπλα στους Αγρότες, στοιχίζονται οι Φαρμακοποιοί, οι Δικηγόροι, οι Στρατιωτικού, οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, οι Φορτηγατζήδες (δηλαδή, επί τέλους, μετά 6 χρόνια παρωδία και κρυφτούλι) όλη η κοινωνία.

Ανακοινώθηκε από τα Ανάκτορα της «Αριστεράς», ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε και περιμένει να μιλήσει με τα μπλόκα.

Αυτός καλά κάνει και θέλει να προβάλλεται ότι τάχα μου είναι αυτός που κυβερνά τη Χώρα και άρα μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. (Βλέπετε, αργά ή γρήγορα, θα έχουμε πάλι, εκλογές, πού θα πάει!)

Τα μπλόκα, δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως ο πραγματικός κυβερνήτης της Χώρας, λέγεται Δρ. Σόϊμπλε ?

Γιατί να θέλουν να μιλήσουν με εντολοδόχους και οφθαλμοφανώς ανήμπορους για λύσεις, ενδιάμεσους, όπως οι ίδιοι παραδέχονται;;;

Αν θα μιλήσουν με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, το μόνο που πρέπει να του πούν είναι να τους φέρει μπροστά τους τον εντολέα του, πραγματικό κυβερνήτη της Χώρας, τον Δρ. Σόϊμπλε αν φυσικα μπορει!

Αλλιώς, θα φανεί πως το μόνο που θέλουν, είναι το γνωστό και καθιερωμένο μπλά-μπλά, για να πέσουν προδιαγεγραμμένα, στη γνωστή μπλόφα του Συστήματος .

Όσο τα μπλόκα δεν λένε και δεν αναφέρονται στην πραγματική αιτία της καταστροφής της κοινωνίας και κρύβονται πίσω από μισόλογα περί ασφαλιστικού και φορολογίας, θα αποδειχθούν πως (εκόντες / άκοντες) αποτελούν μία ακόμη μπλόφα του Συστήματος.

Αν είναι έτσι, την απάντηση την έχει δώσει ο ποιητής:

«Οσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται,

ζυγόν δουλείας άς έχωσι.

Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία» !!!

 

ΠΗΓΗ  Όθων Ιακωβίδης

 

Διαπραγματεύσεις, συμβιβασμοί και συνενοχή

 

Αυτό που ακούγεται διαρκώς από την ημέρα που εξελέγη η συγκυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ και των διψασμένων για εξουσία ανεύθυνων Ελλήνων είναι οι «σκληρές διαπραγματεύσεις» μεταξύ των συγκυβερνώντων και των δανειστών που, όμως, πάντοτε και ως δια μαγείας καταλήγουν σε ακόμα μία εθνική συμφορά.

Η συγκυβέρνηση από τον Ιανουάριο που εξελέγη για πρώτη φορά έχει επιδοθεί σε «διαπραγματεύσεις» που όλες καταλήγουν σε εθνική ήττα και υποταγή. Έτσι φθάσαμε στην υπογραφή μιας τρίτης και ακόμα πιο σκληρής δανειακής,  σύμφωνα και με τις πρόσφατες εξελίξεις μεταβίβασε σε funds του εξωτερικού τα δάνεια όλων όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποπληρωμή τους με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος στους πλειστηριασμούς επιχειρήσεων αλλά και κατοικιών. Όλα αυτά από μία κατ” όνομα «λαϊκή» κυβέρνηση που όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά έναπειθήνιο όργανο της δυτικής επεκτατικής πολιτικής που δεν γνωρίζει και δεν σέβεται καμία θρησκεία, κανένα γένος, καμία πατρίδα, καμία γλώσσα και ολόκληρη την Ιστορία της ανθρωπότητος.

Κανένας Έλληνας πολίτης που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του αλλά και το κοινωνικό σύνολο που ανήκει δεν πρέπει να λάβει μέρος σε αυτήν την αθλιότητα της δυτικής πρακτικής. Ηθικά και κοινωνικά είναι ανεπίτρεπτο το να αποκτήσει κάποιος περιουσία πατώντας πάνω στον κόπο, στα δάκρυα και στο αίμα ενός συνανθρώπου του που βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα σπίτι ή μία επιχείρηση μέσω ενόςαισχρού πλειστηριασμού γνωρίζοντας πως το στερεί από κάποιον συνάνθρωπό του που αγωνίστηκε για να το αποκτήσει;

Είναι στο χέρι μας το να αποτύχει ο θεσμός των πλειστηριασμών και να καταφέρουμε αυτό που δεν μπόρεσε ή μάλλον καλύτερα αυτό που δεν ήθελε η συγκυβέρνηση. Ακόμα κι αν τολμήσουν οι ξένοι κερδοσκόποι να βγάλουν «στο σφυρί» τις περιουσίες των Ελλήνων θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την αδιαφορία της αγοράς. Η αντίθετη στάση σημαίνει συμμετοχή στην δολοφονία αθώων…

ανεξέλεκτη ροη στην Ευρώπη

Εδώ και καιρό η ιστοσελίδα μας παρουσίασε με όσο το δυνατό τρόπο από ευρωπαϊκές και αμερικανικές πήγες τις επιπτώσεις που θα έχει μια συνεχιζόμενη και ανεξέλικτη ροη στην Ευρώπη, ανθρώπων απελπισμένων από μουσουλμανικές χώρες, εξ’ αιτίας πολέμων που προκάλεσαν οι Δυτικοευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, καθώς και τους κινδύνους από μια πολτοποίηση λαών, θρησκειών και πολιτιστικών στοιχείων, με την υπογράμμιση ότι ο κάθε ρατσισμός είναι τελείως ξένος προς την ορθόδοξη πιστή μας.

Δυστυχώς ήρθαν τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι και κατέδειξαν με τον πιο φρικτό τρόπο αυτή την πραγματικότητα.

Όσοι έχουν ζήσει στο Παρίσι, ξέρουν πως η Γαλλία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, με τα πολυπληθή Banlieue όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες λούμπεν, κυρίως Άραβες μουσουλμάνοι από τις πρώην γαλλικές αποικίες, που είναι στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής. Όλα αυτά συν την τα τελευταία χρόνια αθρόα είσοδο χιλιάδων μουσουλμάνων από την Μέση Ανατολή, βόριο Αφρική και Κεντρική Ασία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα πρόσφορο σε κάθε εγκληματική εξτρεμιστική ενέργεια, καθοδηγούμενη και από τους δολοφόνους Τζιχαντιστές. 

Και ήρθε αυτή τη ιστορική τραγωδία!

Το χτύπημα αυτό όμως θα έχει πολύ περισσότερες τραγικές συνέπειες που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στην χώρα μας, σαν η πρώτη χώρα εισόδου όλου αυτού του όγκου των απελπισμένων μεταναστών.

Η Γαλλία ήδη έχει κλείσει τα σύνορα της και σίγουρα θα ακολουθούσουν και άλλες χώρες. Ήδη πολλές βαλκανικές χώρες έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τα σύνορα τους και δεν θα δεχτούν άλλους μετανάστες. Η πολιτική της Μέρκελ καταρρέει μπροστά στην εκατόμβη του Παρισιού.

Εμείς τι θα κάνουμε ?

Θα συνεχίσουμε να είμαστε ξέφραγο αμπέλι και να δεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες που θα μας του στέλνει «πακέτο» η Τουρκία με το αζημίωτο για την ίδια ? Όσοι και να μπορέσουν από τώρα και στο εξής με όλες τις δυσκολίες να προωθηθούν προς την Ευρώπη που τώρα θα υψώσει τείχη αδιαπέραστα, εκατοντάδες χιλιάδες θα εγκλωβιστούν αναγκαστικά εδώ και τώρα ακόμα πιο πολλοί Ποιες θα είναι οι συνέπειες σε μια χώρα ήδη λεηλατημένη από τα εξοντωτικά μνημόνια και πως θα αντιδράσουν όλοι αυτοί που είναι απελπισμένοι και που μέσα στην απελπισία τους επιρρεπείς σε ακραίες καταστάσεις ?

Ποιες θα είναι οι συνέπειες από την τεράστια πολιτιστική και θρησκευτική διαφορά όλων αυτών με τις χώρες που έρχονται ? Ήδη στην Γαλλία ήταν γνωστό ότι οι μουσουλμάνες απαίτησαν να εξετάζονται μόνο από άντρες γιατρούς! Όλα αυτά είναι μόνο ένα δείγμα από τα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η κατάσταση και που τώρα θα εκτραχυνθούν ακόμα περισσότερο.

Το αύριο μετά το Παρίσι θα είναι για την Ευρώπη πολύ πιο σκληρό από το σήμερα που βάφτηκε με το αίμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το αύριο θα πρέπει να μας κάνει επιτέλους να συνέρθουμε και να δούμε την πραγματικότητα κατάματα όχι μόνο για την χώρα μας. Η Ευρώπη των ιδεοληψιών μας δεν υπάρχει. Είναι μονό μια φανταστική και συνάμα βλαπτική ιδεοληψία. Η χώρα μας, να μην έχουμε αυταπάτες, είναι στο επίκεντρο αυτής της «θύελλας» και δυστυχώς την βρήκε στην χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της.

Αλλά όπως λέει ο λαός, κάθε κρίση, (ουδέν κακόν αμιγές καλού), είναι και μια ευκαιρία για το καλύτερο. Εκείνο όμως που απαιτείται είναι να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, μακριά από ιδεοληψίες που τόσο μας έβλαψαν μέχρι σήμερα. Και κυρίως να είμαστε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις.

 

«Εθνική κατάθλιψη»

 

H κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στη χώρα. Όποιος δεν το βλέπει ή σιωπά απλά βάζει το κεφάλι του στο χώμα σαν την στρουθοκάμηλο. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του Έλληνα επικρατεί χάος, απαισιοδοξία κυριαρχεί παντού και μάλιστα μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές.Ρωτήστε οποιονδήποτε υπάρχει γύρω σας. Έστω κι ένας αισθάνεται αισιόδοξος για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του; Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι καλύτερη η ζωή του, τα οικονομικά του, ο κοινωνικός του περίγυρος, η γειτονιά του, το σχολείο του, το νοσοκομείο του; Ούτε ένας δεν θα βρεθεί. Η Ελλάδα έχει πέσει σε βαθιά «εθνική κατάθλιψη». Τα πάντα δείχνουν να σέρνονται και απλά να περνά ο χρόνος. Όλα μοιάζουν να είναι παγωμένα στο χρόνο, μοιρολατρικά όλοι οι πολίτες απλά περιμένουν να περάσει ο χρόνος και μετρούν τις μέρες σαν τους κατάδικους,

Η χώρα βαράει διάλυση και κανείς δεν μιλά, περιμένοντας σαν το μελλοθάνατο την ηλεκτρική καρέκλα. Η περήφανη αριστερά που φωναζε από οργή κατά του Σαμαρά για τους πλειστηριασμούς τώρα παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των αγορών και τις τράπεζες στα χέρια ξένων fundsΑυτοί που ούρλιαζαν πέρυσι τέτοια εποχή καταγγέλλοντας την τότε κυβέρνηση για την κατάσταση της Ελλάδας τώρα έχουν φέρει την πατρίδα σε απόλυτη διάλυση.

Και φτάνουμε στο άλλο μεγαλο θέμα που προκαλεί τρόμο. Χιλιάδες οικονομικοι μεταναστες (δεν μιλαμε για τους προσφυγες)  ήρθαν στην Ελλάδα, αφέθηκαν ελεύθεροι να αλωνίζουν στο όνομα του ανθρωπισμού. Κι αφού ήρθαν αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο. Πήγαν στην Ειδομένη και οπως ήταν αναμενόμενο η Ειδομένη ήρθε στα νότια προάστια, στο Ελληνικό και στο Φάληρο. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί και οι χιλιάδες άλλοι που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες; Που θα τους πάνε, πώς θα τους ταΐσουν, πώς θα τους ελέγξουν ?

Η οικονομία παραπαίει, η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης, ο κόσμος έχει πάθει… απάθεια εξαιτίας του φόβου για το μέλλον ενώ το προσφυγικό απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Και ο ηγέτης, ο κυβερνήτης, ο καπετάνιος του πλοίου βολοδέρνει, καταγγέλλει κάποια

γνωστα συμφέροντα, επιτίθεται σε αόρατους εχθρούς και κάνει αντιπολίτευση στον… Σαμαρά που δεν είναι στην πολιτική.

Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας, ίσως μεγαλύτερης κι από την έξοδο από το ευρώ για την οποία τόσα έχουν γραφτεί.

antinews

 

Oχι άλλη διαπραγμάτευση!  

 

Τρέμω κάθε φορά που ακούω τον πρωθυπουργό ή κάποιον από τους υπουργούς να λένε ότι διαπραγματεύονται σκληρά με τους "θεσμούς". Γιατί κάθε φορά που η κυβέρνηση μπαίνει σε διαπραγμάτευση, στο τέλος προκύπτουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Και δυστυχώς για μία ακόμη φορά... πασχίζουν για το καλό μας...

Βεβαίως, υπάρχει και η άποψη που υποστηρίζει ότι οι ήττες και οι υποτιθέμενες νίκες στις κυβερνητικές διαπραγματεύσεις, δεν είναι αποτέλεσμα των ζυμώσεων και της "μάχης" με τους εκπροσώπους των "θεσμών", αλλά απλά η επικύρωση ήδη συμφωνηθέντων θεμάτων. Τα οποία έχει άλλωστε συμφωνήσει από το περασμένο καλοκαίρι ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Όμως και οι εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά και ο επικοινωνιακός χειρισμός της κοινωνίας απαιτούν δραματοποιημένες καταστάσεις. Οι υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίζονται ως μονομάχοι σε ρωμαϊκή αρένα όπου ο αιμοσταγής αυτοκράτορας έχει αποφασίσει τον αφανισμό τους για την διασκέδαση του κοινού. Αλλά εκείνοι αντιστέκονται για να κερδίσουν το χειροκρότημα. Αρνούνται να πέσουν με την πρώτη... σπαθιά. Μάχονται απελπισμένα και όταν κάποια στιγμή νικηθούν, έχουν δώσει κάθε ικμάδα δύναμης για να παραμείνουν στη ζωή. Έστω και ενώ γνώριζαν από την αρχή, ότι αυτό δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί. 

Και το κοινό ζητοκραυγάζει και είναι ευχαριστημένο. Και οι αντιδρώντες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ηρεμούν βλέποντας τον Τσακαλώτο, τον Σταθάκη και τα άλλα παιδιά να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα σε αντίξοες συνθήκες. Πότε στα εργασιακά, πότε στα φορολογικά, πότε στα θέματα κοινωνικής πρόνοιας, βαζουμε συνεχώς κόκκινες γραμμές. Και όταν αυτές ξεφτίζουν και υπερβαίνονται, χαράσσονται άλλες. Αρκεί το κοινό να παίρνει το θέαμα που ζητά. Αρκεί να ανυψώνεται η εθνική περηφάνια ότι μπορεί να θυσιάζεται ο λαός, αλλά όχι χωρίς να δώσει μάχη

Για παράδειγμα, κυκλοφορεί εντόνως ότι ο πρωθυπουργός γαι να δικαιολογήσει την συμφωνία σε όλα όσα υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται αυτή την περίοδο με τους "θεσμούς", είναι έτοιμος να σηκώσει παντιέρα γαι το ασφαλιστικό. Το οποίο βέβαια, ούτως ή άλλως είχε συμφωνηθεί να πάει λίγο πιο πίσω, από καιρόΑλλά και αν δεν είναι το ασφαλιστικό, θα βρεθεί κάτι άλλο, όπως το αγροτικό. Σε δουλειά να βρισκόμαστε και να περνάει ο καιρός, μέχρις ότου να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να γίνουν και αυτά, όπως και όλα τα προηγούμενα,

 

ΖΩΕΣ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 

Σου όρισαν ποια πράγματα πρέπει ν΄ αποκτήσεις στη ζωή σου για να μη δημιουργήσεις τίποτε μα τίποτε άλλο εκτός απ΄ αυτά,

Kι όταν ήρθε η ώρα να σε εκβιάσουν, σε απειλούν ότι θα σ΄ τα πάρουν αν δεν εκτελέσεις τις εντολές τους.

Δε μπορείς να πεις όχι, γιατί δεν έχεις τίποτε άλλο στη ζωή σου εκτός απ΄ αυτά που σου όρισαν.

Τρεις ορόφους ουρά στην εφορία. Κοπάδια με τα χαρτάκια στο χέρι να κανονίσουν τις "υποχρεώσεις" τους προς το κράτος, που, ως γνωστόν, δε νιώθει καμία υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του. Ένα κούφιο κελλυφος που ξεζουμίζει συνέχεια ανθρώπινες ζωές κατ΄ εντολών εκτός συνόρων. Και ζωές που έχουν καταντήσει άβουλα κοπάδια, στριμωγμένα, φοβισμένα, εξουθενωμένα σωματικά και ψυχικά.

Άνθρωποι που δε μπορούν να σηκώσουν ανάστημα γιατί η ζωή τους ορίζεται απ΄ όλα όσα τους όρισαν.

Γιατί όλη η ζωή του πανικόβλητου πολίτη είναι σχεδιασμένη πάνω σε συγκεκριμένα πρότυπα μιας μαζικής αντίληψης κοπαδοποίησης των πάντων, «το κομμα»!

Γεννιέσαι και θεωρείς ευπρέπεια αυτό, υποχρέωση εκείνο, τιμωρία το άλλο. Αν προσπαθήσεις να αναλύσεις την έννοια "κράτος", θα βρεθείς στο ίδιο χαώδες σημείο εκείνου που προσπαθεί να αναλύσει το πώς φτιάχτηκε το Σύμπαν.

Τρέχα να βρεις αν γεννήθηκε πρώτα το αυγό ή η κότα...

Άλλωστε εσύ δε μπορείς ν΄ απαντήσεις τίποτε. Επειδή τις απαντήσεις τις δίνουν μόνο οι ειδήμονες.

Εσύ, φτωχέ μου άνθρωπε, μόνο να υπακούς στα πορίσματά τους μπορείς.

Είτε είναι συμπολιτευόμενα είτε αντιπολιτευόμενα τα αίσχος συμπεράσματα, άλλοι θα σ΄ τα δώσουν και θα ορίσουν τι είναι σωστό και τι όχι.

Όσο τι στ΄ αλήθεια θέλεις να ορίσεις σαν ζωή εσύ τι να σου πω? και εγω στο ιδιο κλουβι…ζω!!

 

Η Δύση στο έλεος του Ισλάμ

 

 «Οι μουσουλμάνοι στη Δύση δεν ενσωματώνονται στον δικό μας τρόπο ζωής και στις δικές μας αξίες και αρχές. Κι αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο, διατηρώντας άσβεστες και τις  αντιλήψεις άλλα και το μίσος που τους πλημμυρίζει. Εμεις σκέφτομαστε ανθρωπισμό, λχ με τους πρόσφυγες, κι εισπράττουμε τρομοκρατική βαρβαρότητα και φόνους. Απλά και μόνο επειδή είμαστε Δυτικοί και όχι μουσουλμάνοι. Οφείλουμε να κατανοήσουμε κάποιες θεμελιώδεις ισλαμικές αρχές. Που δεν μπορεί να τις απεκδυθεί κανένας αφοσιωμένος στις παραδόσεις μουσουλμάνος, όπου κι αν βρίσκεται. Λ.χ. η αρχή της «μετακίνησης» (χαιζίρια). Σύμφωνα με το Κοράνι και πολλά «χαντίντ» (πράξεις κι ερμηνείας των εφαρμογής των κανόνων) αποτελεί ιερή υποχρέωση για κάθε πιστό η μετεγκατάσταση σε κομμάτια γης που δεν είναι, καθ’ όλον η εν μέρει, ελεγχόμενα από το Ισλάμ. Με βάση  τις εντολές της «ντα’ ουα», που αποτελούν ένα είδος ισλαμικής επιταγής , όλοι αυτοί οφείλουν να εργασθούν για την διάδοση του μηνύματος του Ισλάμ και την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους».

Αυτό που λέω είναι πως, ανεξαρτήτως προθέσεων, οι γραφές καθοδηγούν τον πιστό μουσουλμάνο σε τέτοια συμπεριφορά. Όλοι οφείλουν, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, να ενταχθούν, αυτοί και ο κόσμος στον οποίο ζουν, στο ‘Νταρ αλ Ισλαμ’ – στον κόσμο δηλ. του Θεού. Ενόσω εμεις επιμένουμε και ομιλουμε για ανθρωπισμό, υποδοχή προσφύγων με τρόπο ανοικτό και με στόχο την ομαλή αφομοίωση, αυτοί θα συνεχίσουν να δουλεύουν για την σταδιακή επιβολή της Σαρία (ισλαμικού νόμου) και την καθυπόταξη των καφίρων (άπιστων). Σε εποχές εντάσεων μάλιστα αυτός ο στόχος μπορεί να πάρει την μορφή τρομοκρατικών κινήσεων και ένοπλων συγκρούσεων. Όλος ο κόσμος αποτελεί δυνάμει προέκταση της εξουσίας του Ισλάμ. Η τζιχάντ (ο αγώνας) για την επιβολή του μπορεί να πάρει (καί να  νομιμοποιείται γι’ αυτό) κάθε μορφή».
Δυστυχώς η Δύση έχει τα μάτια κλειστά. Αντιδρώντας με την λογική και τον φιλελεύθερό της ανθρωπισμό υπογράφει την θανατική της καταδίκη. Οι φρικαλεότητες στο Παρίσι δεν αποτελούν παρά το ξεκίνημα μιάς σειράς τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων. Εκκολάπτουμε μόνοι μας το φίδι που ετοιμάζεται να μας θανατώσει.
Το πρόβλημα είναι το ίδιο το Ισλάμ κι όχι απλά οι τρομοκράτες..

Πηγη: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
 

Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα

 

 

Ο τρόπος που θα δράσουν οι ευρωπαϊκές χώρες και η Δύση απέναντι στους ισλαμιστές τρομοκράτες δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Διαφαίνεται ότι σημαντικό βάρος θα δοθεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και στο Ιράκ. Η χώρα μας έχει ήδη ανακοινώσει  ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί. Θα πρέπει, όμως, να θεωρηθεί δεδομένο ότι, εάν μας ζητηθεί, θα χρησιμοποιηθούν ( ορθώς) οι νατοϊκές υποδομές και η βάση στη Σούδα. Η μη άμεση στρατιωτική εμπλοκή μας δεν πρέπει να δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι οι εξελίξεις θα μας αφήσουν ανεπηρέαστους. Οι ισλαμιστές τρομοκράτες μάς κατατάσσουν στην πλευρά της Δύσεως. Εκτός από την αυτονόητη συνεργασία των ελληνικών αστυνομικών αρχών με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών κρατών, είναι και κάποια άλλα μέτρα που οφείλουμε να πάρουμε ως κράτος.
Το πλέον βασικό αφορά στην υιοθέτηση στρατηγικής έναντι των δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών που κατοικούν νομίμως στην Ελλάδα.
Το γκρίζο καθεστώς, στο οποίο λειτουργεί  αυτό το σύστημα, δεν επιτρέπει πραγματικό έλεγχο
Η παρούσα χαώδης κατάσταση με τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα αδράνειας και φοβιών πολλών ετών. Για να μην ψηλαφήσουμε τα σημάδια της εφιαλτικής πραγματικότητας που ζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει επιτέλους να δράσουμε.
 
 

Το ασφαλιστικο και… η συγνώμη!

Οι χειρισμοί της συγκυβέρνησης σε ακόμα ένα σοβαρό ζήτημα, όπως είναι το ασφαλιστικό και κυρίως το συνταξιοδοτικό, είναι για γέλια και ταυτόχρονα για κλάματα. Χωρίς να έχει σχέδιο, χωρίς να έχει καν μελετήσει το πρόβλημα, η συγκυβέρνηση προσπαθει να ισορροπήσει ανάμεσα  στο να είναι αρεστή στα αφεντικά της στην Δύση, ενώ ταυτόχρονα να δείχνει φιλολαϊκή στο εσωτερικό της χώρας.

Το πόσο τραγικοί είναι όλοι οι πολιτικάντηδες του Ελληνικού κοινοβουλίου με προεξάρχοντες αυτούς του κυβερνητικού συνασπισμού αποδεικνύεται από την πρόθεσή τους να ζητήσουν «συγνώμη» από τον πρωθυπουργό που κατεστρεψε οικονομικά την χώρα, εντάσσοντάς την με πλαστά στοιχεία στην ευρωζώνη.

Οι σημερινοί πολιτικάντηδες θεωρούν πως τότε ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του είχαν προβλέψει κάτι που κανείς άλλος δεν μπορούσε ή δεν είχε σκεφτεί μέχρι εκείνη την στιγμή! Ω! της υποκρισίας το μέγεθος

Εδώ και πολλές δεκαετίες, κορυφαία στελέχη μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, πολυεθνικών και Ελληνικών, «φώναζαν» και προειδοποιούσαν σχετικά με την σοβαρότητα του προβληματος.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία ήσαν δομημένα λάθος εξαρχής και βασίζονταν στην αρχή της αναδιανομής και όχι της ανταποδοτικότητος που σημαίνει πως οι εισφορές του κάθε ασφαλισμένου δεν δημιουργούσαν την μελλοντική του σύνταξη, αλλά συσσωρεύονταν σε ένα κεντρικό ταμείο που ήταν (και είναι) στην διάθεση του πολιτικού συστηματος που το χρησιμοποιουσε για αλλους σκοπους.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και το σημερινό αδιέξοδο του συνταξιοδοτικού.

Τι είχε, λοιπόν, προβλέψει η κυβέρνηση που παρέδωσε την Ελληνική οικονομία στους δυτικούς; Τίποτε απολύτως!

Σήμερα οι υποκριτές και λάτρεις του ψεύδους και της πολυλογίας του αέρα εκθειάζουν τους καταστροφεις  της πατρίδος, και  τους ζητούν «συγνώμη». Συγνώμη, όμως, πρέπει να ζητήσουν από τον λαό όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που εδώ και τόσες δεκαετίες βασανίζουν και καταστρέφουν τον τόπο.

 

Καὶ ἔτεκεν τὸν υἱὸν αὐτῆς τὸν πρωτότοκον, καὶ ἐσπαργάνωσεν αὐτόν, καὶ ἀνέκλινεν αὐτὸν ἐν τῇ φάτνῃ,
διότι οὐκ ἦν αὐτοῖς τόπος ἐν τῷ καταλύματι. (Λουκ. β,7)

Κανένα πανδοχείο και κανένας συγγενής δεν φιλοτιμήθηκε να προσφέρει στον Νεογέννητο Χριστό τόπο για φιλοξενία.
Στην μικρή Βηθλεέμ, για όλους τους ανθρώπους υπήρχε χώρος. Για τον Πλάστη όμως και Σωτήρα, ούτε μια μικρή γωνιά δεν βρέθηκε, παρεκτός από το σπήλαιο και την φάτνη!
Σήμερα, στο δικό μας κατάλυμα, δηλαδή, στην Πατρίδα μας, στο χωριό μας, στις οικογένειές μας, στις καρδιές μας, υπάρχει άραγε διαθέσιμος τόπος για τον Ενανθρωπήσαντα Χριστό; 

(1). Και πρώτα-πρώτα ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας.
Εμείς, οι βαφτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έχουμε άραγε τόπο για τον Κύριό μας στο κατάλυμα της καρδιάς μας;
(2) Ευρίσκει ο Χριστός τόπο στο κατάλυμα του δικού μας σπιτιού;
Έχει θέση ο Χριστός στην οικογενειακή μας ζωή;

(3). Ευρίσκει ο Χριστός κατάλυμα μέσα στον χώρο της Εκκλησίας;
Ευρίσκει τόπο να σταθεί στους διαθρησκειακούς διαλόγους και στις σχέσεις μας με τους παπικούς και τους προτεστάντες;

(4). Ευρίσκει σήμερα ο Χριστός κατάλυμα στο πνευματικό πανδοχείο του Γένους μας, που είναι το σχολείο το Ελληνικό;
Ποια είναι η θέση του Χριστού στην αγωγή και την εκπαίδευση της νεότητας;

(5). Ευρίσκει ο Χριστός κατάλυμα στο μεγάλο ’’φροντιστήριο’’ της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, που είναι η τηλεόραση;
Έχει τόπο ο Χριστός να αναπαυθεί στα τηλεοπτικά προγράμματα και ιδιαίτερα στα προγράμματα ψυχαγωγίας των παιδιών;

 (7). Ευρίσκει ο Χριστός κατάλυμα στην Βουλή των Ελλήνων;
Υπάρχει τόπος για τον Σαρκωθέντα Λόγο μέσα στις καρδιές των πολιτικών μας ανδρών, στις αποφάσεις τους και στους νόμους, που ψηφίζουν;

Εάν αποπειραθούμε με στοιχειώδη ειλικρίνεια, να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, τότε θα καταλήξουμε στην θλιβερή διαπίστωση, ότι και σήμερα στην πολύπαθη Πατρίδα μας παραμονές Χριστουγέννων, συνεχίζουμε κατά τα φαινόμενα και μιλάμε την γλώσσα της Βηθλεέμ:


Άλλωστε -όπως έγραψε κάποιος- τώρα που μας τέλειωσαν τα λεφτά, τι μας μένει εκτός από τον Χριστό, για να ακουμπήσουμε επάνω του;

 

Κάτι Πολύ Μεγάλο Έρχεται…

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο δέχθηκαν ένα συντριπτικό πλήγμα την περασμένη εβδομάδα. Αυτό το κάτι μεγάλο που έρχεται θα πρέπει να είναι δεδομένο, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι οι «εξελιγμένοι» εύποροι επενδυτές τοποθετούν τους εαυτούς τους όπως ποτέ πριν στα φυσικά πολύτιμα μέταλλα.

 Σε μια πρωτοφανή κίνηση, μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στη… σκιά, φέρονται να «καταβροχθίζουν» αργυρά και χρυσά νομίσματα και μικρές ράβδους χρυσού.

Υπάρχει ένας κρυφός αγοραστής εκεί έξω που είναι μια τράπεζα, κυβέρνηση, ή ίδρυμα,κανεις δεν ξερει!

Με δεδομένο πως ο χρυσός και το ασήμι συχνά αναφέρονται ως «ασφαλές καταφύγιο», μπορεί κανείς να συμπεράνει με βεβαιότητα ότι κάποιος κάπου αναμένει μια σοβαρή καταστροφή.

 Το γεγονός ότι ουσιαστικά κάνει τις αγορές αυτές μυστικά προσθέτει επιπλέον αξιοπιστία στην ιδέα ότι ξέρει κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε!

Η τελευταια εξελιξη με την εκρηξη στην Κωνσταντινουπολη και  η ΑΜΕΣΗ  ανακοινωση απο τον Ερντογαν  οτι ο καμικαζι ειναι ΣΥΡΙΑΚΗΣ καταγωγης  ( αληθεια ποτε προλαβαν να το  βρουν  ) κατι δειχνει!

Μακαρι να ονειρευομαι!!!!!!

 

Οι άνθρωποι είναι άσχετοι και  επικίνδυνοι

 

 

Δεν μπορείς να επικαλείσαι ότι είσαι ο θυροφύλακας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και ταυτόχρονα να μην κάνεις τίποτα, ή να αποδεικνύεσαι ανίκανος να τα διαφυλάξεις και μάλιστα στις εποχές που ζούμε. Να σού λένε, σού παρέχουμε όλη την τεχνική υποδομή και βάλε εσύ το ανθρώπινο δυναμικό για την ταυτοποίηση των προσφύγων, και να λες όχι, ή δεν διαθέτω τέτοιο προσωπικό (όντως, η έλλειψη δεξιοτήτων από μεγάλο μέρος του δυναμικού του δημόσιου τομέα είναι τραγική). Να σού λένε, σού στέλνω την Φρόντεξ να βοηθήσει και εσύ λες πάλι όχι γιατί φοβάσαι ότι δεν θα αφήνουν να περνούν τα βόρεια σύνορά σου οι πρόσφυγες –χωρίς να σκεφτείς ότι θα βάλουν τους Σκοπιανούς να υψώσουν φράχτες, όπως γίνεται σήμερα. Να σού λένε, σού στέλνω ανθρωπιστική βοήθεια και να λες πάλι όχι, γιατί φοβάσαι μήπως βελτιωθούν οι συνθήκες και σού κατσικωθούν εδώ οι πρόσφυγες (και λόγω χειμώνα), ενώ την ίδια ώρα τους αφήνεις να σού κλείνουν τις γραμμές του τραίνου και να παραλύει η διακίνηση εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη.

»Υποτίθεται ότι όλα τα όχι που είπαμε στους Ευρωπαίους έχουν να κάνουν με θέματα εθνικής κυριαρχίας και φόβους απέναντι στην Τουρκία. Σωστά, αλλά όταν ξέρεις τί σου γίνεται, πρώτον, αντιλαμβάνεσαι ότι η εποχή δεν σηκώνει συνεχή όχι απέναντι στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς από τους οποίους εξαρτάσαι σε παμμέγιστο βαθμό. Δεύτερον, φροντίζεις να κάνεις αυτά που μπορείς και δεν αφήνεις την χώρα να γίνει σουρωτήρι χωρίς να ασκείς στοιχειώδη έλεγχο σε αυτούς που έρχονται και φεύγουν. Τρίτον, επιδεικνύεις ευελιξία και έχεις έτοιμες ή ετοιμάζεις αντιπροτάσεις όπου μπορείς, που θα ικανοποιούν και εσένα και τους άλλους. Τέταρτον, διαπραγματεύεσαι εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους, για να μην είσαι εκτεθειμένος. Όταν δεν κάνεις τίποτα από όλα τα παραπάνω, όταν νομίζεις ότι είσαι εσύ ο πονηρός και οι άλλοι οι χαζοί και όταν προσπαθείς να ανταλλάξεις θέματα ασφαλείας της χώρας σου και της Ευρώπης με διευκολύνσεις στο μνημόνιο,τι να πω. Και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα απειλείσαι με έξοδο από την Σένγκεν, αν δεν κάνεις αυτά που έχεις υποσχεθεί στο Προσφυγικό μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου!.

 

Οι Ελληνες είναι παραιτημένοι

Αν δείτε διάφορα ρεπορτάζ που γίνονται στους δρόμους, με ερωτήσεις περαστικών, θα διαπιστώσετε ότι οι πολίτες είναι άτονοι και παραιτημένοι. Τους έχουν γενικά κοπεί τα φτερά. Τους έχει κοπεί η καλώς εννοούμενη πολιτική μαγκιά.

Ενώ παλιότερα οι περαστικοί πολίτες ωρύονταν μπροστά στις κάμερες εναντίον των πολιτικών, τώρα είναι τόσο τρομαγμένοι και παραιτημένοι, που στην ουσία κάνουν απλά ευχές του τύπου «να βοηθήσει ο Θεός», «να τους φωτίσει ο Θεόςk.λ.π. αναφερόμενοι στους πολιτικούς, ωσάν να επρόκειτο για παρακλήσεις σε αγίους!!!

Φοβούνται οι Έλληνες μη φύγουμε από το ευρώ, μη φύγουμε από την Ευρώπη, μη μπούμε σε περιπέτειες, μη χειροτερεύσουν τα πράγματα κ.λ.π. Αναζητούν έναν καλοκάγαθο ηγέτη για να τους πάρει στην αγκαλιά του και να αισθανθούν ασφάλεια.

Τελικά οι συστημικοί εξπέρ της τρομοκρατίας, κατάφεραν, με διαδοχικά επιδεινούμενα σόκ, να απονευρώσουν έναν ολόκληρο λαό Κι όμως, αυτή η περίεργη κοινωνική νηνεμία, δεν αποκλείει μια εκρηκτική κοινωνική αντίδραση.

 Η ζωή είναι απρόβλεπτη.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ?

 

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα φυσικά ευθύνεται προσωπικά ο κ. Τσίπρας, που κατόρθωσε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και να υφαρπάσει την ψήφο του, μοιράζοντας διάφορα προγράμματα – από το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ως το πιο πρόσφατο «παράλληλο πρόγραμμα», που και πρόγραμμα δεν ήταν και είχε την γνωστή ντροπιαστική κατάληξη.

  Ήταν τόσο μεγάλα τα ψέματα, που επιβεβαιώθηκε απόλυτα η ρήση του Γκέμπελς «ο λαός πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα».   Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μόνος του σ’ αυτήν την προπαγανδιστική εκστρατεία.

  Τον βοήθησαν και όλοι εκείνοι οι “δημοσιογραφοi”που – επίσης εκμεταλλευόμενοι την κόπωση του καθημαγμένου λαού μας – γέμισαν τον κόσμο με μια σειρά «πολιτικές αναλύσεις», που διαψεύστηκαν η μία μετά την  άλλη (αφού προηγουμένως κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε «κυρίαρχες απόψεις»).

Αυτοι λοιπον οι πολιτικοι αναλυτες εκαναν πολυ μεγαλη ζημια στην χωρα και δυστυχως συνεχιζουν ανενοχλητοι το καταστρεπτικο και αντεθνικο τους εργο.  

Τι ειναι Δημοκρατια?

Συνηθίζουμε λοιπόν να ονομάζουμε: «βασιλεία» τη μοναρχία που αποβλέπει στο κοινό συμφέρον και «αριστοκρατία» το πολίτευμα στο οποίο τη διακυβέρνηση ασκούν λίγα άτομα το όνομα οφείλεται είτε στο ότι κυβερνούν οι άριστοι είτε στο ότι ασκούν την εξουσία αποβλέποντας σε ό,τι είναι άριστο για την πόλη και για τα μέλη της· όταν, τέλος, κυβερνά ο λαός αποβλέποντας στο κοινό συμφέρον, αυτό το πολίτευμα πήρε το όνομα «πολιτεία», μια λέξη που είναι κοινή για όλα τα πολιτεύματα... Παρεκκλίσεις και διαστρεβλώσεις των πολιτευμάτων που αναφέραμε είναι: της βασιλείας η «τυραννία», της αριστοκρατίας η «ολιγαρχία», της πολιτείας η «δημοκρατία». Η τυραννία είναι, πράγματι, μια μοναρχία που υπηρετεί το συμφέρον του μονάρχη, η ολιγαρχία υπηρετεί το συμφέρον των πλουσίων και η δημοκρατία το συμφέρον των απόρων, κανένα όμως από τα πολιτεύματα αυτά δεν υπηρετεί το συμφέρον του συνόλου των πολιτών.

Η ισότητα, σύμφωνα με τον νόμο αυτής της δημοκρατίας, συνίσταται στο ότι οι φτωχοί δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα και προνόμια από τους πλούσιους· σε καμιά περίπτωση οι δύο αυτές ομάδες δεν είναι κυρίαρχες η μια της άλλης: και οι δύο είναι όμοιες. Γιατί αν είναι αλήθεια αυτό που υποστηρίζουν μερικοί, πως η ελευθερία και η ισότητα υπάρχουν κατά κύριο λόγο στη δημοκρατία, αυτό θα ήταν έτσι στον μέγιστο δυνατό βαθμό εκεί όπου οι πολίτες —δίχως καμιά εξαίρεση— συμμετέχουν με τον ίδιο τρόπο στη διακυβέρνηση. Από τη στιγμή που ο λαός  είναι η πλειοψηφία και οι αποφάσεις της πλειοψηφίας είναι αυτό που τελικά επικρατεί, το πολίτευμα αυτό δεν μπορεί παρά να είναι δημοκρατία.
 

 «ΓΙΑΤΙ οι GAY είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ στην Νέα Τάξη Πραγμάτων»;
 

Έφτασε λοιπόν ο καιρός. Παραμονή Χριστουγέννων του σωτηρίου έτους 2015 και στη Βουλή των Ελλήνων ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.

Δυστυχώς , η πνευματική κατάσταση του Γένους μας είναι τραγική, σε σημείο μάλιστα να εκλέγει δηλωμένες άθεες κυβερνήσεις, για τη χώρα μας ανθρώπους που πρεσβεύουν, τη σήψη, την παρακμή και την ανωμαλία, δίχως να λογαριάζει την ύπαρξη και των πνευματικών νόμων, που τιμωρούν τους ασεβείς.

Αδυνατεί ένα σημαντικό μέγεθος των Ελλήνων να κατανοήσει τι πραγματικά συμβαίνει, δείχνοντας αδιαφορία για την πίστη μας, για τις αξίες και την αληθινή ταυτότητα του Γένους μας.

.

 «ΓΙΑΤΙ λοιπόν οι GAY είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ στην Νέα Τάξη Πραγμάτων»;

Βρίσκονται παντού, είτε στην πολιτική, είτε στην εκπαίδευση, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων, είτε ως φορτηγατζήδες, είτε ως μπετατζήδες, είτε ως αεροσυνοδοί, είτε ως παρένθετες μητέρες, είτε ως τραγουδιστές και τραγουδίστριες κλπ. Φιγουράρουν σχεδόν σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή, είτε ως καλεσμένοι είτε ως παρουσιαστές και, φυσικά, γίνονται εύκολα είδηση, είτε μέσω φημών είτε μέσω προσωπικών παραδοχών.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, λοιπόν, οι gay βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα.Αν και αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του πλανήτη μας, γύρω στο 3%, η πολύ καλή «προβολή» τους φαίνεται να φτάνει ή και να ξεπερνάει το 50%του παγκόσμιου πληθυσμού.

Βέβαια, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν και έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν και να προασπίζονται τις προτιμήσεις τους, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Ωστόσο η συνεχής προβολή των επιλογών και των προτιμήσεων των gay μοιάζει να είναι κατευθυνόμενη

Κι αυτό δεν το λέμε τυχαία. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας προωθεί νόμο  κατά της «ομοφυλόφιλο-φοβίας» ακόμα και στα σχολεία.. Ο νόμος αυτός θα απαγορεύει κάθε είδους διάκριση, «κακιάς κουβέντας», ειρωνείας, σχολίου, ηθικής, θρησκευτικής, φιλοσοφικής ακόμα και ιατρικής γνώμης κατά του ομοφυλόφιλου τρόπου ζωής. Όλα αυτά με ποινή φυλακίσεως. ΜΜΕ ακόμα blogs θα τίθενται εκτός νόμου.

Το Ομοφυλοφιλικό Κίνημα έχει καταλήξει να είναι μια ισχυρή δύναμη, με τεράστια επιρροή  και πόρους κάθε είδους, τα οποία απολαμβάνει  όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και πέραν αυτής..

Ελάχιστους μήνες νωρίτερα, ο Rockefeller, δήλωνε δημοσίως ότι «στους ομοφυλόφιλους θα δοθεί η άδεια να είναι ομοφυλόφιλοι». Άδεια; Από ποιόν; Μα από την ελίτ του Νέου Παγκόσμιου Συστήματος . Από τότε, η οικογένεια Rockefeller και πολλά από τα «φιλανθρωπικά» της ιδρύματα, προωθούν όλα τα είδη σεξουαλικής παρεκτροπής για δεκαετίες, τώρα.

Με άλλα λόγια, η πηγή της δύναμης και της επιρροής του Ομοφυλοφιλικού Κινήματος δεν προήλθε μέσα από το ίδιο το κίνημα, αλλά απ’ έξω: από τα ισχυρά θεμέλια-ιδρύματα και από πολλούς άλλους ισχυρούς που κυβερνούν κρυμμένοι στην αφάνεια. Ουσιαστικά μιλάμε για «ιδιωτικά οργανωμένα δημόσια ιδρύματα».

Τι έχει να κερδίσει η ελίτ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης με την προώθηση του «ομοφυλοφιλικού προϊόντος»;

Υπάρχουν πάντα δύο φυσικοί εχθροί του ολοκληρωτισμού κάθε είδους: η οικογένεια και η θρησκεία . Η προώθηση της ομοφυλοφιλίας και άλλων μορφών αποκλίνουσας σεξουαλικής συμπεριφοράς, όπως έχουμε δει από την τρέχουσα μάχη για τον «γάμο ομοφυλοφίλων», έχει σχεδιαστεί για να υπονομεύσει τόσο τον γάμο και την οικογένεια όσο τους φυσικούς νόμους και την παραδοσιακή ηθική.

Ο στόχος της ΝΤΠ είναι να δημιουργήσει μια γενιά πολύμορφων, απομονωμένων και χωρίς ρίζες ατόμων που, εγκλωβισμένα στα δικά τους αντί-γονικά πάθη, δεν θα παρουσιάσουν-προβάλουν καμία σοβαρή αντίσταση στους Νέους Κυρίους της Δουλείας της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Έτσι επιτυγχάνεται το εξής: Πλήρης έλεγχος πάνω σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το δικαίωμα της διαφορετικότητας και της προσωπικής επιλογής, γίνονται ένα από τα εργαλεία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Οι gay, λοιπόν, αποτελούν, χωρίς να το γνωρίζουν, έναν μηχανισμό διάλυσης της οικογένειας και ένα μηχανισμό διάβρωσης του κοινωνικού ιστού σε ένα ευρύτερο πλαίσιο «ανατρέφοντας» μη-νοήμονες μελλοντικούς πολίτες.

 

Τι κρύβεται πίσω από τη διαμάχη σουνιτών – σιιτών μουσουλμανων (Σαουδικη Αραβια-Ιραν )

 

Οι ταραχές και η ένταση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν έχει  δυο  αιτιες. Το ένα σκέλος αφορά το θρησκευτικό, και το γεγονός ότι η κάθε μια αντιπροσωπεύει τις δύο τάσεις του μουσουλμανισμού, τους σουνίτες και τους σιίτες αντίστοιχα.

 Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει έχει να κάνει με το πολιτικό σκέλος και αφορά το ποια χώρα θα επικρατήσει στην Μέση Ανατολή.    Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται υπό την εξουσία της σουνιτικής μοναρχίας Στο Ιράν, όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, με το 95% να είναι σιίτες.

Τί προκάλεσε τον διαχωρισμό μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών  ?

 Η διαμάχη μεταξύ των δύο δογμάτων του Ισλάμ πηγαίνει 1.400 χρόνια πίσω, στα χρόνια αμέσως μετά τον θάνατο του προφήτη Μωάμεθ . Οι οπαδοί του γαμπρού του Μωάμεθ, Αλή υποστήριξαν ότι ήταν αυτοί που θα έπρεπε να τον διαδεχθούν.

 Από την άλλη μεγάλη μερίδα πιστών υποστήριξαν ότι την θέση του Μωάμεθ θα μπορούσε να πάρει κάθε ενάρετος μουσουλμάνος, ανακηρύσσοντας ως πρώτο χαλίφη τον Αμπού Μπάκρ και έγιναν γνωστοί ως Αχλ αλ-Σούνα ουα αλ-Τζαμά'αχ (άνθρωποι της παράδοσης και της ενοποίησης), έτσι ώστε να ξεχωρίζουν από τους Σιίτες  Όσοι ακολούθησαν τον Αλή ονομάστηκαν «οπαδοί του Αλή (Σιατ Αλή στα αραβικά, και εν συντομία σιίτες).

 Οι σουνίτες (από την λέξη σούνα) και ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι ήταν πιο πιστοί στην παράδοση και το αληθινό πνεύμα του Μωάμεθ.    Οι Σουνίτες ακολουθούν πιστά το Κοράνι, αλλά και τις Χαντίθ, δηλαδή τις προφορικές οδηγίες για τον τρόπο λατρείας και της καθημερινής ζωής που πρέπει να ακολουθούν οι πιστοί. Από αυτά τα δύο βγαίνει η Σαρία, δηλαδή ο αυστηρος Ισλαμικος νομος.

Οι σιίτες δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στα κηρύγματα του Αλή και των επιγόνων του .

Η αμερικανική εισβολή και κατοχή του Ιράκ, ο πόλεμος στη Συρία και οι συνεχείς εμφύλιες συγκρούσεις στον Λίβανο μεγάλωσαν τις προαιώνιες διαφορές των δύο δογμάτων του Ισλάμ.

 Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στους κόλπους των Σιιτών δημιουργούνται και δρουν πολλές εξτρεμιστικές ομάδες.

 Ενώ από την άλλη, οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος είναι σουνίτες και στρέφονται κατά του σιιτισμού  

 Σε κάθε περίπτωση και παρά το αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός των μεγάλων διαφορών μεταξύ σιιτών και σουνιτών, το σίγουρο είναι ότι η έξαρση που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια -και ιδίως αυτές τις ημέρες- λιγότερο έχει να κάνει με το θρησκευτικό κομμάτι και περισσότερο με το πολιτικό. 

  Με το Ιράν να γίνεται αποδεκτό και πάλι μετά από πολυετή αποκλεισμό στην Διεθνή Κοινότητα και την Συρία να έχει εμπλακεί σε ένα μακροχρόνιο πόλεμο, είναι προφανές ότι οι Σαουδάραβες θα έκαναν τα πάντα για να μην αφήσουν την Τεχεράνη να πάρει το πάνω χέρι στον μουσουλμανικό κόσμο.

 

Υπερπληροφόρηση

 Ο άνθρωπος βομβαρδίζεται, καθημερινώς, από ένα χείμαρρο πληροφοριών, πολλές φορές ανούσιων, με αποτέλεσμα να ξεχνά να φιλτράρει αυτά που ακούει

Είτε πρόκειται για είδηση της επικαιρότητας, είτε για πολιτική εκπομπή, ταινία, ντοκιμαντέρ. Όταν όμως βάλλεσαι πανταχόθεν από την ετοιμοπαράδοτη γνώμη των «ειδικών» τείνεις να παραγκωνίζεις την αναλυτική σου σκέψη.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πελαγώνουμε σε έναν ωκεανό άχρηστης πληροφορίας. Κανείς δεν σκέφτεται να ξεσκαρτάρει. Κανείς δεν θέτει στον εαυτό του το ερώτημα: «Σε τι θα με ωφελήσει αυτή η πληροφορία. Πέρα από τα λίγα λεπτά διασκέδασης και εκτόνωσης που θα μου προσφέρει, θα με κάνει καλύτερο άνθρωπο; Ή θα γίνω κουτσομπόλης, επιρρεπής σε μικρότητες;»
Ίσως, τελικά, αυτή η υπερέκθεση στον ορυμαγδό των πληροφοριών να μην μας κάνει τόσο έξυπνους όσο νομίζουμε.
Διανύουμε μία περίοδο όπου κάθε έκφανση κριτικής-εναλλακτικής σκέψης τείνει να εκμηδενιστεί εντελώς.

«Η πολυμάθεια δεν διδάσκει την σωφροσύνη», μας υπενθυμίζει ο Ηράκλειτος. 

Προβλέπω ότι στο μέλλον, ακόμη πιο ωφέλιμη από την δίαιτα στις κακές τροφές, θα είναι η δίαιτα στις κακές πληροφορίες.

πηγη :Ζέρβας Μάριος

 

Να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά

 

Φαντάζομαι πως ήδη θα έχετε μάθει για την είδηση που διακινείται από τα περισσότερα μέσα ότι η δόση του 1 δις πάει περίπατο και ότι οι δανειστές σήμερα ζήτησαν 3 δις ΑΜΕΣΑ μέτρα.

Το 1 δις ήταν να το πάρουμε χθες.

Tην δόση δεν υπάρχει περίπτωση να μας την δώσουν μετά την κατάρρευση των εσόδων του Νοεμβρίου. Σας είπαμε ότι έχουν γράψει 4 δις στον προϋπολογισμό και μάζεψαν 800 εκατομμύρια! Το χρέος προς το δημόσιο που το 2014 ήταν στα 60 δις έχει σκαρφαλώσει στα 82 και την 1η Ιανουαρίου θα είναι πάνω από 90 δις!!!

Αυτά τα νουμεράκια, τα απλά μαθηματικά δεν τα βλέπουμε μόνο εμείς, τα βλέπει και η Τρόικα και φυσικά τα βλέπει και το υπουργείο οικονομικών.

Σας έχουμε πει κοντεύουμε στο τέλος…

Όμως σήμερα και επειδή κάποιες πληροφορίες που μου ήρθαν μου επιβεβαιώθηκαν και από δεύτερη και από τρίτη πηγή θέλω να σας επιστήσω την προσοχή…

Μετά  από αυτα, η κυβέρνηση απ΄ότι μαθαίνω έχει μπροστά της δύο εναλλακτικές και πρέπει να τις εφαρμόσει το πολύ μέχρι το τέλος του έτους, άντε την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Η΄ θα πάει σε οριζόντιες μειώσεις σε σε μισθούς – συντάξεις της τάξης των 150-200 ευρώ (μέσος όρος) ή θα μας πάει σε κατάσταση χρεοκοπίας – grexit.

Φυσικά και η μια και η άλλη περίπτωση δεν κρίνονται από την ίδια την κυβέρνηση, αλλά από αυτούς που εξουσιάζουν τη χώρα…Και όπως πάντα από πίσω κρύβονται άλλα πράγματα.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει σε περίπτωση που δεν δεχθεί το ένα και μοναδικό προαπαιτούμενο – παράλληλο της οριζόντιας μείωσης μισθών και συντάξεων – τότε πάμε με κατάσταση χρεοκοπίας, μόνο που σε αυτή την περίπτωση να ξέρετε ότι την «ευθύνη» θα την ρίξουν σε όλους μας και κυρίως σε όσα site λενε τα αυτονοητα, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε και ενεργοποίηση του νόμου Σαμαρά που προβλέπει συλλήψεις και αυτόφωρα σε όποιους διεγείρουν το λαό να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

.