Μειώνει αντί να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού στη Τουρκία ο Ρ.Τ.Ερντογάν!

2019-07-14 22:26

Με μία κίνηση που αφήνει άφωνη την συστημική παγκόσμια οικονομική κοινότητα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν λίγο ότι «Η Τουρκία θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για να πολεμήσει τον πληρωθρισμο» αντί για αύξηση όπως τον πίεζαν οι ξένοι οίκοι και το ΔΝΤ!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μία εβδομάδα αφότου ο Τούρκος ηγέτης αντικατέστησε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας ο οποίος επέμενε να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού, ανακοίνωσε ότι «Η πρόσβαση στον δανεισμό πρέπει να είναι πιο φτηνή για να μπορέσει να επανεκκινήσει η τουρκική οικονομία. Στόχος μας η μείωση του πληρωθισμού από άνω του 15% σε μονοψήφιο αριθμό έως το τέλος του έτους. Θα τα μειώσουμε σε σοβαρό επίπεδο. Μόλις μειωθούν, θα δείτε τον πληθωρισμό να μειώνεται σημαντικά»!

 

Παγκοσμίως η μείωση των επιτοκίων, σημαίνει αύξηση του πληθωρισμού και η αύξησή τους προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ακολουθεί εντελώς αντίθετο δρόμο: Ρίχνει χρήμα στην αγορά, κάνει ποιο ελκυστική τη τουρκική οικονομία, τονώνει τον δανεισμό των επιχειρήσεων και εν τέλει ευελπιστεί ότι με την άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης θα μειωθεί ο πληθωρισμός!