Η ΕΛ.ΑΣ. εκκένωσε την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη

2018-04-23 22:07

Τα επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης αδράνειας της κυβέρνησης, καταγγέλλει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαλανός σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, η οποία κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα 120 ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν από την περασμένη Τρίτη στην πλατεία Σαπφούς. Οι συλληφθέντες, στην πλειονότητά τους Αφγανοί, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, συλλέγονται στοιχεία, κυρίως από το Διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα επεισόδια το βράδυ της Κυριακής.