Ελληνικό υποβρύχιο έξω από το Ακσάζ

2018-10-21 15:27

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) , πέταξαν επάνω από τις ελληνικές φρεγάτες Νικηφόρος Φωκάς (F-466) και Σαλαμίς (F455) που πλέουν στην περιοχή παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου (το Barbaros, ένα συνοδευτικό πλοίο του, δύο φρεγάτες και δύο ΤΠΚ) στην Ανατολική Μεσόγειο επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αντίστοιχα τουρκικά UAV εντοπίστηκαν να πετούν και στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, καταγράφοντας τις ελληνικές ναυτικές Follow-on-Forces.Οπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του pronews.gr από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας «Ιπτάμενα ίχνη περιορισμένης διατομής εντοπίστηκαν να κινούνται σε σταθερή πορεία περιμετρικά ή και επάνω από τις μονάδες του ΠΝ που πλέουν στα ανατολικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Το ανησυχητικό είναι ότι κινούνται και επάνω και γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης, στοχοποιώντας και τις εκεί δυνάμεις του ΠΝ και όχι, μόνο, φυσικά.To πλέον ενδιαφέρον είναι ότι ένα ελληνικό το υποβρύχιο  περιπολεί στα ανοικτά του βασικού τουρκικού ναύσταθμου του Ακσάζ. Ο λόγος ευνόητος: Ο λύκος στην φωλιά του είναι πιο ευάλωτος...