ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ  ΕΠΙΛΕΞΤΕ  "ΝΕΑ" ΑΠΟ ΤΟ MENU

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ  FACEBOOK ΕΔΩ

 

 

https://www.facebook.com/dimthemis

 

ΣΚΕΨΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ  ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ 

 

EΠΙΚΑΙΡΟ ΣΧΟΛΙΟ

 

12-10-2019

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ….ΤΙ ?

Μπορεί όλοι να ασχολούνται με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, λίγοι είναι αυτοί όμως που ενδιαφέρονται να μάθουν τι γίνεται σε μία από τις πιο σημαντικές εστίες του, την Συρία, εκτός κι αν πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις για το τέρας με τα 7 κεφάλια που λέγεται Άσσαντ.

Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι αυτό που συνέβαινε και πέρσι και αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο Ερντογάν τραβάει το σκοινί και από τις δύο άκρες, Συρία και Κύπρο και περιμένει να δει τι ανταλλάγματα θα πάρει για να ξαναρχίσει να ξανατραβάει.

Με τα εσωτερικά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα να έχουν γίνει μη διατηρήσιμα, ο Ερντογάν έχει μια οδό και μόνο για να μείνει στην εξουσία μετά από αυτήν την θητεία του.

Την στρατιωτική.

Η Τουρκία πρέπει να φαίνεται περιφερειακή υπερδύναμη με βαρύνον λόγο σε όλα τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής.

Όπως και πέρσι, ο Τραμπ  τραβάει τις αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας από την περιοχή. Αυτή τη φορά, δίνει και το πράσινο φως στον Ερντογάν για να μπει μέσα.

Στην  Ελλάδα….. το πρωτάθλημα έχει ξαναρχίσει όπως και next top model αλλά και τα τουρκικά σίριαλ. Την ίδια στιγμή αναβαθμιζόμαστε πάλι γεωστρατηγικά ενώ οι αμερικάνοι είναι απολύτως πρόθυμοι να μας εμπλέξουν και στρατιωτικά στην κόλαση της Μέσης Ανατολής σε κάθε δυσμενές για αυτούς σενάρια.

 Είναι πραγματική μεγάλη γεωστρατηγική αναβάθμιση να γίνεις.... Κούρδος στη θέση των Κούρδων

 

 

 

9-10-2019

 

Βρίσκουν και τα κάνουν

Σάββας Καλεντερίδης (μερος)

 

Ένα πρόβλημα δεν μπορείς να το λύσεις, αν δεν το ορίσεις.

Το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και αποτελεί πλέον ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της Τουρκίας, μετά την εγκληματική από κάθε άποψη –ανθρωπιστική και εθνική– απόφαση των Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου να ανοίξουν τα σύνορα και να καταστήσουν την Ελλάδα την πλέον ελκυστική χώρα του κόσμου για τα κυκλώματα και τις εγκληματικές συμμορίες που διακινούν και «υπερασπίζονται» τα δικαιώματα αλλοδαπών που επιθυμούν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή στην Ελλάδα 850.000 αλλοδαπών το 2015, σε σχέση με τις σχεδόν 50.000 του 2014.

Το γεγονός αυτό μπορεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να εξυπηρέτησε συμφέροντα Γερμανών βιομηχάνων, που με βάση τα στατιστικά στοιχεία θα αντιμετωπίσουν έλλειψη εργατικών χεριών τα επόμενα χρόνια-δεκαετίες, ενίσχυσε την Ακροδεξιά στη Γερμανία και όχι μόνο, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεγερθεί, να παρακάμψει στην ουσία την Ελλάδα και να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τον έλεγχο και τον περιορισμό του φαινομένου.

Η ΕΕ έταξε στην Τουρκία το ποσό των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ και τη διευκόλυνση της ενταξιακής διαδικασίας (άλλο ένα διαπραγματευτικό «όπλο» που σχεδόν χάσαμε λόγω της εγκληματικής απόφασης Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου), για να παίρνει πίσω τους παράνομους μετανάστες που δεν δικαιούνται ή έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου.

Όμως όλη αυτή η διαδικασία, που μας κόστισε ως Ευρωπαίους 6 δισ. ευρώ, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα γιατί η Ελλάδα στην ουσία συνέχισε να «κλείνει» το μάτι στις συμμορίες των διακινητών να φέρνουν κι άλλους δυστυχισμένους στην Ελλάδα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Εκτός των άλλων, ότι το πρόβλημα δεν είναι της Ευρώπης αλλά καθαρά ελληνικό, μια που η Ευρώπη, βλέποντας την πολιτική της Ελλάδας που ήταν «ελάτε όλοι, ανοίξαμε και σας περιμένουμε», πήρε τα μέτρα της, έβαλε φράχτες και προσπάθησε να προστατέψει η κάθε χώρα τα δικά της συμφέροντα, όπως αυτή τα εννοεί. Δηλαδή, η ΕΕ προσπάθησε να γίνει μη ελκυστική, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Ποια είναι η λύση:

Για λόγους ζωτικού εθνικού συμφέροντος πάγωμα της διαδικασίας υποβολής ασύλου για όλους τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στην Ελλάδα, με εξαίρεση τους υπηκόους της Τουρκίας. Αντιθέτως, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν αιτήματα ασύλου εκτός Ελλάδος, στις διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Τουρκία και αλλού.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα, με βάση τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, την ίδια ημέρα ή το πολύ την επόμενη, πίσω στην Τουρκία.

Αποστολή «πακέτο» των μελών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όλων των ΜΚΟ αλλά και της FRONTEX σε ζώνη ασφαλείας στο έδαφος της Αν. Θράκης και των δυτικών παραλίων της Τουρκίας, για να «βοηθηθεί» το τουρκικό κράτος να περιορίσει τις ροές, όπως έχει δεσμευτεί με τη Δήλωση της 18ης Μαρτίου 2016.

Αυτά είναι τα άμεσα μέτρα για να ελεγχθεί το φαινόμενο και να κοπεί ο βήχας του Ερντογάν.

 

4-10-2019

 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ‘Η ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ?

Αυτά που αποφάσισε προχθες το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό είναι μικρά και άτολμα βήματα.

Προς τη «σωστή κατεύθυνση», βέβαια, αλλά εντελώς ανεπαρκή και αντιφατικά.

Πρώτον αναγνωρίζεται και ρητά πλέον, ότι στην πλειονότητά τους οι νεοεισερχόμενοι δεν είναι πρόσφυγες – είναι «μετανάστες».

Λάθος! «Μετανάστες» διεθνώς είναι οι νόμιμοι (όσοι έρχονται με άδεια, με τα χαρτιά τους, για συγκεκριμένο διάστημα, είναι γνωστοί στις αρχές που δουλεύουν και που μένουν, με υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο…).

Αυτοί που έρχονται είναι παρανομοι μετανάστες!

Δεύτερον, δεν είναι «στην πλειονότητά» τους Αυτό ήταν στην αρχή (το 2015). Τώρα είναι στο σύνολό τους!

«Πρόσφυγες» νομικά είναι αυτοί που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές στην πρώτη γειτονική ασφαλή χώρα.

Στη Συρία ο Πόλεμος τελείωσε και ο Άσαντ έδωσε ήδη αμνηστία σε όλους, άρα μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους.

Σε αυτούς συζητάμε, αν θα δώσουμε… «άσυλο»!

Από Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, δεν είναι «πρόσφυγες». Ποτέ δεν υπήρξαν. Δεν είχε Πόλεμο εκεί.

Πάντα εκεί που υπάρχει – ή θα έπρεπε να υπάρχει – «νόμος» υπάρχουν και παράνομοι! Αν, εν ονόματι του «όλοι άνθρωποι είναι», ανεχόμασταν κάθε παρανομία, να βγείτε να το πείτε ανοιχτά.

Δεν τολμάτε να το πείτε ανοικτά, αλλά το υπονοείτε, υποστηρίζοντας πως τάχα «δεν υπάρχουν παράνομοι άνθρωποι».

Ασφαλώς και υπάρχουν!

Αυτοί που παραβιάζουν το νόμο. Και αυτοί που τους ανέχονται πλέον.

Τρίτον, οι ΜΚΟ να ελεγχθούν εξονυχιστικά. Όσες παρανομούν να διωχθούν νομικά και να εκδιωχθούν από τη χώρα. Άμεσα.

Και οι υπόλοιπες να λειτουργούν κάτω από πολύ αυστηρούς κανόνες.

Αυτό από μόνο του θα σπάσει το χοντρό απόστημα στη διακίνηση. Και τότε να δείτε πόσο θα «καλμάρουν» οι ροές.

Απο  τη στιγμή που μεταφέρονται από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίο στην ενδοχώρα (προσωρινά, σε κλειστά κέντρα μέχρι να φύγουν), η συμφωνία με την Τουρκία έχει ήδη πρακτικά ακυρωθεί. Η απέλασή τους δεν θα γίνεται πια μέσω Τουρκίας. Αλλά απευθείας στις πατρίδες τους. «Οικειοθελώς». Όπως την περίοδο 2012-15 από την Αμυγδαλέζα. Αυτό δούλεψε τότε.

Μόνον αυτό δούλεψε. Και μόνον αυτό μπορεί να δουλέψει.

Πρέπει να ειπωθεί πολύ καθαρά: δεν μπορεί η ΕΕ να «τιμωρεί» την Ελλάδα που τους αφήνει να εισέρχονται, αλλά, ταυτόχρονα να την εμποδίζουν να τους απωθεί!

Ή για να το πω διαφορετικά: Δεν μπορεί να μας υποχρεώνουν εμάς να τους δεχόμαστε αγόγγυστα, αλλά να μη δέχονται εκείνοι να πάρουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί.

Ό,τι κάνει η Βουλγαρία που είναι επίσης κράτος-μέλος της ΕΕ – που επίσης έχει χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, αλλά ΔΕΝ περνάει κουνούπι από κει- μπορεί να το κάνει και η Ελλάδα!

 

Στείλτε αυτά τα μηνύματα, να δείτε για πότε κόβονται οι ροές.

 

 

 

29-9-2019

 

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ !!!!!

Είναι γνωστο ότι από το 2018  το ΔΣ του ΟΑΕΔ έδωσε για πρώτη φορά το δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο του οργανισμού σε μετανάστες- πρόσφυγες.

Έτσι, αποκτούν  πρόσβαση στα επιδόματα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού,πλεον τω «προφυγικων» επιδοματων.

Το επομενο σταδιο είναι η εκπαιδευση τους στις σχολες του ΟΑΕΔ για να μπουν στην αγορα εργασιας και να ενταχθουν στην Ελληνικη κοινωνια ΜΟΝΙΜΑ!

Αυτό ηδη εχει αρχισει να πραγματοποιηται από τους Δημους με ολεθρια αποτελεσματα ως προς την μουσουλμανοποιηση του πληθυσμου.

Ειμαστε δε ακομα στην αρχη,με τα συνορα κλειστα προς Βορραν η Ελλαδα εγινε πια χωρα τελικου προορισμου για τις χιλιαδες παρανομων μεταναστων που περιμενουν να περασουν στα Ελληνικα νησια.

Ανεξαρτητα ποιος είναι «κυβερνηση» σ’αυτην την χωρα,αλλοι …κυβερνουν στην ζοφερη πραγματικοτητα!

 

 

27-9-2019

 

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΑΣ ΚΟΥΚ!

 

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η πτώχευση της Thomas Cook δεν ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αλλά μια λύση που αποφασίσθηκε σε πολιτικό επίπεδο με όρους γεωπολιτικής και υπερεθνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η Thomas Cook μπορούσε να διασωθεί – εν συνόλω ή οι βασικές εταιρείες του ομίλου – με στήριξη από τη βρετανική κυβέρνηση, ή με ένταξη σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.

Προτιμήθηκε όμως να οδηγηθεί σε «ξαφνικό θάνατο» και εκκαθάριση, για να μην περιέλθει υπό τον έλεγχο της κινεζικής Fosun, που ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος. Η Fosun ήταν διατεθειμένη να εισφέρει σημαντικά κεφάλαια για τη διάσωση του βρετανικού ομίλου, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης-εξυγίανσης που θα της έδινε μετοχική πλειοψηφία.

ΟΙ Γερμανοι ,Αγγλοι, Ευρωπαϊκή Ενωση και Αμερικανοί, δεν ήθελαν επ’ ουδενί τους Κινέζους να αποκτούν ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.Οι Γερμανοί είχαν και έναν αλλο λόγο να επιθυμούν τον «ξαφνικό θάνατο του ιστορικού κολοσσού: Με την κατάρρευση και την αποχώρηση της Thomas Cook από την αγορά, το πεδίο μένει ελεύθερο για την γερμανική TUI, που είναι ο παγκόσμιος leader του κλάδουΣε αντίθεση με τους Γερμανούς, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επικαλέσθηκε τον «ηθικό κίνδυνο» που θα προκαλούσε μια διάσωση με κρατική βοήθεια.

Πίεση για να απορριφθεί οποιαδήποτε πρόταση διάσωσης άσκησαν και τα hedge funds που στοιχημάτιζαν στη χρεοκοπία της Thomas Cook. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Sona Asset Management και το γερμανικό XAIA Investment επένδυσαν σε CDS αρκετά εκατομμύρια λίρες, προσβλέποντας σε κέρδη 250 εκατ. λιρών σε περίπτωση χρεοκοπίας του τουριστικού κολοσσού. Τελικά κέρδισαν το στοίχημα.

Το ερώτημα για τους αναλυτές είναι γιατί η διοίκηση της Thomas Cook δεν ακολούθησε διαδικασία «ήπιας χρεοκοπίας» που θα της επέτρεπε να συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες – τουλάχιστον τις πιο αποδοτικές.

Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα στους πιστωτές της εταιρείας να μετατρέψουν χρέος σε μετοχές – αντί να τα χάσουν όλα – και στους Κινέζους της Fosun να εισφέρουν κεφάλαια για να αποκτήσουν τον έλεγχο.

Η διάσωση θα απέτρεπε την καταστροφη που προκλήθηκε στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, αλλά θα καθιστούσε τους Κινέζους πρωταγωνιστές…

(Κ.Τσιγωνης )

 

21-9-2019

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ…21 ΑΙΩΝΑ !

Η Ελλάδα οδηγείται προς την νέα αποικιοποίησή της στον 21ο αιώνα. Μετά την εθνική χρεοκοπία του 2009 και το ξεπούλημα κάθε εθνικού περιουσιακού μας στοιχείου περήφανα μπαίνουμε και στην τελευταία φάση διάλυσης της κοινωνίας μας.

 Επιλεγμένοι πολιτικοί μαριονέτες, προϊόντα του διεθνούς μηχανισμού αποσύνθεσης της Ελλάδας υποκρίνονται καθημερινά και φωτογραφίζονται ξεδιάντροπα ξεπουλώντας την Ελλάδα. Ολόγυρά μας ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί εγκληματούν, προστατεύονται στη διάπραξη απεχθών ενεργειών εις βάρος της ζωής και της περιουσίας του ελληνικού λαού και προσπαθούν άθλια να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τη χώρα που παραμένει στον πάτο των ευρωπαϊκών αξιολογήσεων, με την προσδοκία βελτίωσης από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Οι καθημερινές ποσότητες υπέρογκων φορτίων ναρκωτικών από και προς την Ελλάδα αποκαλύπτουν τη σημερινή κατάσταση της χώρας όπου το διεθνές οργανωμένο έγκλημα καθορίζει τα πάντα και επιτίθεται σε όποιον αντιστέκεται.

Ξέρουμε σίγουρα είναι ότι ο ελληνικός λαός διψά για εύκολο χρήμα, όπως είχε μάθει από το 1981 μέχρι το 2009, από όπου και να προέρχεται και το ελληνικό καταστημένο με τις γνωστές προσωπικότητες που μας οδήγησαν στην εθνική χρεοκοπία πασχίζει να παραμένει στο προσκήνιο, παίζοντας το καθημερινό έργο του δυσώδους πατριωτισμού όσο καλύτερα μπορεί για να τον ικανοποιήσει.

Σε μία κοινωνία που ξεπούλησε τη σύγχρονη Μακεδονία πανηγυρίζοντας και στην οποία ο σημερινός Πρωθυπουργός ακόμα δεν βλέπει κάτι μεμπτό πολιτικά, ούτε στο βρώμικο 2015 που οφείλει να εξεταστεί, όλα είναι πιθανά

Αυτή την Ελλάδα μας σχεδίασαν να έχουμε στον 21ο αιώνα οι παγκόσμιοι κλειδοκράτορες, αυτή θέλουμε να έχουμε, αυτή αξίζουμε να ζήσουμε και αυτή θα λάβουμε.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, στη νέα παράσταση με την ίδια σκηνοθέτη, τους νέους πρωταγωνιστές και τους πάντα ναρκωμένους θεατές με το ίδιο τέλος, τη «σφαγή» της Ελλάδας

 

14-9-2019

 

ΕΝΑ…..ΣΕΝΑΡΙΟ !!!

 

Και ξαφνικά σηκώνεται ένα πρωί ο γείτονας και δίνει την διαταγή «αφήστε σήμερα να πάνε στην Ελλάδα 50000 πρόσφυγες»

Μπορεί να το κάνει;

Και γιατί όχι!

Ας σκεφτούμε τι θα γίνει, αν σε μια μέρα αποβιβαστεί ή διέλθει στην χώρα μας τέτοιος ή σχετικά τέτοιος αριθμός; 

Θα αποσταθεροποιηθεί το σύμπαν.

Ποιες δηλώσεις συμπαράστασης από τους ξένους μπορούν εκείνες τις ώρες να μας βοηθήσουν;

Ποιες υπηρεσίες μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τσουνάμι αυτών των δυστυχισμένων  ψυχών ( γιατί θα είναι ΚΑΙ γυναικόπαιδα) ;

Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα θα είναι πλέον ένα γεγονός που θα κοσμεί τα πρωτοσέλιδα των Διεθνών ΜΜΕ και ο σουλτάνος θα χαμογελάει.

Η αποσταθεροποίηση της Ελλάδος θα είναι ο τελευταίος πειρασμός πριν βάλει σε ενέργεια ο γείτονας τα επόμενα σχέδια του . 

Θα αρχίσει να μας κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες , θα απαιτεί στα νησιά  μας να δημιουργηθούν ουδέτερες και αποστρατικοποιημένες ζώνες ανθρωπιστικής ασφάλειας για να μπορέσουν να δράσουν διεθνείς οργανισμοί βοήθειας. 

Παράλληλα με αυτά  ο Τούρκος θα τρυπάει με άνεση στην Κύπρο μιας και η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι ζαλισμένη στην διαχείριση της απρόβλεπτης κρίσης που δημιουργήθηκε .

Με ενα τέτοιο προσφυγικό κύμα ( μη γένοιτο, αλλά το σενάριο παίζει) ,τι ακριβως θα κανει….η Ελληνικη κυβερνηση ;;;;

 

29-8-2019

ΟΥΕ….ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !

Παλιότερα διαμαρτύρονταν ότι δεν δούλευαν τα air conditions στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αμυγδαλέζα. Ότι οι πρόσφυγες έτρωγαν κάθε μέρα κοτόπουλο. Ότι δεν έπαιρναν πολύ γρήγορα το επίδομα. Και μετά, δημιούργησαν την Ειδομένη, τη Σάμο, τη Μόρια. Χωρίς ίχνος ντροπής.

Είχαν εν τω μεταξύ, στη διάθεσή τους 1,5 δισεκ. ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ, για 70 χιλ. ανθρώπους και άφηναν μικρά παιδιά να πεθαίνουν στο κρύο και στις λάσπες.

Και έσπευσαν μετά την επέμβαση της αστυνομίας στα Εξάρχεια να διαμαρτυρηθούν γιατί άδειασαν τα κτίρια που στέγαζαν παράνομα, εξαθλιωμένους ανθρώπους, που ζούσαν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής.

Δεν έχουν όριο ηθικής! Γιατί δεν ντρέπονται. Γιατί έχουν πάντα το σύνδρομο της «απαλλακτικής αιδούς» που σε όλη τους τη ζωή κατάφεραν να ντυθούν το φωτοστέφανο του «ηθικού πλεονεκτήματος». Προσποιούμενοι ανέκαθεν, τον αριστερό «μάρτυρα» που παρατηρεί, κρίνει, τιμωρεί και αποδίδει δια του «προσωπικού μαρτυρίου» Του την δικαιοσύνη στον κόσμο και στον λαό Του.

Είναι ιδεολογικό επίτευγμα να παραμείνουν τα Εξάρχεια μέσα στη βρώμα και έρμαια της εγκληματικότητας;Πρέπει οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες να μένουν σε κατειλημμένα κτίρια; Για τους συντρόφους της Αριστεράς είναι αδιάφορες οι συνθήκες που ζουν. Εκείνο που έχει σημασία είναι ο συμβολισμός τους.

Είναι γνωστό ότι στους υποκριτές της Αριστεράς άρεσε πάντα η διαχείριση των συμβόλων και όχι η πραγματικότητα. Και για αυτό σπεύδουν, όποτε βρίσκουν ευκαιρία, να διατρανώσουν το ενδιαφέρον τους για τις θολές τους αξίες και όχι για τον άνθρωπο που συνθλίβεται κάτω από την καταπάτηση των αξιών.

Ο «αριστερός ανθρωπισμός», έμεινε και αυτός στα λόγια, όπως και όλες οι άλλες υποσχέσεις, δεσμεύσεις και εξαγγελίες τους. Η κυβέρνηση της Αριστεράς ασχολούνταν με συσκέψεις, με καφέ και συζήτηση, με διορισμούς συμβούλων , την ώρα που οι πολίτες προσπαθούσαν να βοηθήσουν με δικά τους μέσα, τα αθώα παιδάκια των προσφύγων!

Σταματήστε να υποκρίνεστε, σύντροφοι. Δεν αγαπάτε κανέναν πραγματικό άνθρωπο. Μόνο την «ιδέα» του και όπου σας βολεύει…

Ανδρέα Ζαμπούκα (μερος)

 

23-8-2019

 

ΟΙ…..ΑΡΧΟΝΤΕΣ!

Αφηγείται ο Σωκράτης:

«Καμιά τέχνη και καμιά εξουσία δεν έχει ως αντικείμενο της ασχολίας της την δική της προσωπική ωφέλεια, αλλά  το αντικείμενο της εξουσίας και των προσταγών της είναι η ωφέλεια του εξουσιαζομένου, και το κάνει αυτό έχοντας εμπρός στα μάτια της το συμφέρον του εξουσιαζομένου που είναι ασθενέστερος και όχι το συμφέρον του ισχυροτέρου.

Γι’ αυτό ακριβώς κανένας δεν αποφασίζει με τη θέλησή του να γίνεται άρχων.»

Το ανωτέρω κείμενο του Πλάτωνα είναι πολύ επίκαιρο σήμερα. Οι έντιμοι και ικανοί συνήθως απέχουν από τα κοινά και δεν επιδιώκουν να αναλάβουν εξουσίες για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αναφέρει ο Πλάτων. Όσοι το επιχείρησαν ή αφομοιώθηκαν από το κρατούν σάπιο πολιτικό σύστημα ή τα παράτησαν γρήγορα. Αλλά έως τώρα τουλάχιστον και ο πολύς λαός δεν προτιμά τους έντιμους και ικανούς.

Οι έντιμοι (αγαθοί - ενάρετοι, κατά τον Πλάτωνα) δεν επιδιώκουν τα αξιώματα και τις τιμές, ούτε έχουν ανάγκη από την εφήμερη δόξα που προσφέρει η ανάληψη εξουσίας. Ούτε φυσικά θα καταδεχτούν να γυρίζουν στην αγορά και στα καφενεία, ή και στα μνη-μόσυνα ακόμα, για να ζητήσουν την ψήφο του οποιουδήποτε.

Οι ικανοί, επίσης, δεν αφήνουν την εργασία τους για να ασχοληθούν με την πολιτική για να λάβουν διάφορα αξιώματα, τα οποία φέρνουν εύκολο χρήμα και πρόσκαιρες τιμές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον καταργηθέντα, ευτυχώς, νόμο για το ασυμβίβαστο του βουλευτικού αξιώματος και της ασκήσεως επαγγέλματος εισηγήθηκαν και υποστήριξαν επαγγελματίες πολιτικοί, οι οποίοι δεν άσκησαν ποτέ οποιοδήποτε επάγγελμα στη ζωή τους!

 

 

10-8-2019

 

Η «μπίζνα» του ασύλου 

 

Τα δημόσια Πανεπιστήμια και η κατάργηση του ασύλου θα είναι το μέρος όπου η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Όσοι είχαν την τύχη ή την ατυχία να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια ξέρουν τι θα γίνει με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Τα Πανεπιστήμια απλά δεν θα ξανανοίξουν.

Τον Οκτώβρη με την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων ιερά ρίγη αγανάκτησης θα διαπεράσουν τους επαγγελματίες φοιτητοπατέρες των παρατάξεων, έμμισθοι οι περισσότεροι αλλά και τους επαγγελματίες μπάχαλους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Οι παρατάξεις αυτές τώρα θα παίξουν τα ρέστα τους.

Η μπίζνα του ασύλου είναι το τελευταίο τους προπύργιο. Πίσω από αυτό κρύβεται μεγάλη αλλά και μικρή παραβατικοτήτα.

Από ναρκωτικά έως υπενοικίαση φοιτητικών εστιών.

Σημειώστε το καλά αυτό που γράφω. Η ανοχή στο μπάχαλο του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου έχει ταξικό πρόσημο που θα έλεγε και η Αριστερά.

Ένας ταπεινωμένος και ημιμαθής νοικοκυραίος είναι η κύρια δεξαμενή τους. Έτσι σε αγαστή συνεργασία η ανώτερη αστική τάξη - ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης - και η Ελληνική Αριστερά θέλουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο ταπεινωμενο, βρώμικο, υπολειτουργόν.

Γιατί είναι επικίνδυνο. Γιατί εκεί το παιδί της μεσαίας τάξης, το παιδί του νοικοκυραίου, έχει την ευκαιρία να γίνει καλύτερο. Και να αδράξει την ευκαιρία να αλλάξει τη χώρα. Όπως μια κόρη μπακάλη στην Βρετανία του '80.

Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να υποστηρίξει την μεσαία τάξη η πιο μεγάλη ευκαιρία είναι τώρα. Με την ΠΛΗΡΗ και άμεση κατάργηση ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του ασύλου. Που είναι ο φερετζές για την διάλυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου. 

 

 

 

3-8-2019

 

ΚΑΘΑΡΣΗ!

Μας λένε εδώ και χρόνια ότι η χώρα περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας της. Μας λένε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ότι έχουμε εξωτερικές απειλές και δεν έχουμε πολλά περιθώρια αντίδρασης και όλα αυτά από τα ΜΜΕ που σκοπό έχουν να μας καθηλώσουν, σκύβοντας το κεφάλι μας.

Εκείνο που πρέπει κατ αρχή να συνειδητοποιήσουμε, είναι πως κάθε κρίση είναι και μια ευκαιρία να κατανοήσουμε αυτά που δεν θέλαμε να κατανοήσουμε, ποιοι μας υπονόμευαν όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι για το δικό τους συμφέρον ξεπούλησαν κάθε ιερό και όσιο.

Στην Ελλαδα ζουν τρεις κατηγοριες πολιτων:

Η πρώτη είναι μια μειοψηφία που ασπάζεται τις παραδοσιακές αξίες οι οποίες κράτησαν τον ελληνισμό σε ζωή επί τόσους αιώνες

Η δεύτερη είναι η μάζα των Νεοελλήνων. Είναι αυτοί που τα εγκεφαλικά τους αντανακλαστικά έχουν αδρανοποιηθεί από τον καθημερινό βομβαρδισμό των ΜΜΕ της Νέας Τάξης.

Η τρίτη κατηγορία είναι η πολιτική κατηγορία που κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες, ιδίως μετά την επικράτηση εκείνου του πρωθυπουργού των Ιμίων που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για την μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και μας πρόσφερε το «μήλο» της Εδέμ που λέγεται Ευρώ. Είναι ελληνόφωνοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον Ελληνισμό

Ποιοι κατά την γνωμη σας είναι αυτοι πο θα σωσουν το Εθνος των Ελληνων;

Χρειαζεται καθαρση όπως στις αρχαιες τραγωδιες.

Αλλά η κάθαρση θα έρθει από την πρώτη ομάδα των Ελλήνων που αγαπάνε την πατρίδα τους, με αδελφική, εταιρική σχέση, με πίστη στην ενότητα και στην οργάνωση, απαραίτητη για την ανάσταση του γένους μας.

 

21-7-2019

 

Αδύναμοι, απροστάτευτοι και κακομοίρηδες δεν εγγυώνται σταθερότητα !

Η Τουρκία υπήρξε ανέκαθεν το «κεντρικό σημείο»  της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Αυτό όμως που για μας ήταν ο κύριος παράγοντας «απειλής», για όλους τους άλλους – φίλους και εταίρους μας – ήταν ένα περιζήτητος «σύμμαχος» – δυνητικός ή πραγματικός (και συνήθως αναξιόπιστος…).

Κι αυτό δυσκόλευε εξαιρετικά τη δική μας εξωτερική πολιτική: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε «ευθυγράμμιση» συμφερόντων με οποιοδήποτε άλλο κράτος που έβλεπε τον δικό μας εχθρό, ως δικό του «δυνητικό σύμμαχο».

Η μόνη μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα συμμαχιών μας, ήταν να οικοδομήσουμε συντελεστές ισχύος που θα καθιστούσαν κι εμάς «ελκυστικούς» ως «συμμάχους και εταίρους». Ώστε σε μια αντιπαράθεση με την Τουρκία πρώτον, να μπορούμε να σταθούμε απέναντί της και δεύτερον να μη βρεθούμε πλήρως εγκαταλειμμένοι απ’ όλους.

Δεν το κάναμε! 

Αναζητούσαμε συνεχώς «εγγυήσεις» ασφαλείας έναντι της Τουρκικής επιθετικότητας. Αλλά η ένταξή μας στην ΕΕ αποδείχθηκε πως ΔΕΝ ήταν επαρκής εγγύηση ασφαλείας. Ούτε το Διεθνές Δίκαιο.

Οι Ευρωπαίοι γενικώς…στην κοσμάρα τους! 

Όλοι αυτοί που βρίζανε πατόκορφα τον Τράμπ (ο οποίος έχει κι αυτός τα τρωτά του) ξέχναγαν ότι επί Ομπάμα-Χίλαρυ η δυτική πολιτική στην περιοχή ήταν πολύ «διευκολυντική» για τον τζιχαντισμό, πολύ «διευκολυντική» για τα κύματα των λαθρομεταναστών και τελικά πολύ αποσταθεροποιητική για τις δυτικές χώρες της περιοχής. Αυτά ο Τράμπ τα σταμάτησε – και καλά έκανε!

(Αλλά μέχρις εκεί...) 

η θέση της Τουρκίας πια στους δυτικούς γεωπολιτικούς σχεδιασμούς ΔΕΝ θεωρείται «αδιαμφισβήτητη».

Μην περιμένετε , ευθεία σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας!

Η Ελλάδα πρέπει να φέρεται ως ισχυρή- όχι ως κακομοίρα.

Γιατί μόνο αν προβάλει την (πραγματική ή δυνητική) ισχύ της θα μπορέσει να γίνει μέρος ενός νέου συστήματος ισορροπίας στην περιοχή.

Αδύναμοι, απροστάτευτοι και κακομοίρηδες δεν εγγυώνται σταθερότητα - προκαλούν αναταραχές και φέρνουν αποσταθεροποίηση.

 Αδύναμοι και κακομοίρηδες ψάχνουν μονίμως «προστάτες», αλλά δεν βρίσκουν ποτέ συμμάχους (τελικά ούτε και προστάτες…)

 

 

13-7-2019

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ….ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ;

Έτσι λένε εκεί έξω…και προσπαθούν να πείσουν και τους ίδιους για….επιστροφή στην κανονικότητα!

Κανονικοτητα με παρελασεις «υπερηφανειας», θρησκευτικη ουδετεροτητα του Ελληνικου κρατους,

υιοθεσιες παιδιων από ομοφυλα ζευγαρια κλπ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !

Μήπως είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης να καταργηθούν τα νομοσχέδια δολοφόνοι;

Όχι..

Μήπως ήταν και είναι προτεραιότητα των ψηφοφόρων η κατάργηση των παραπάνω γραναζιών που θερίζουν;

Μάλλον οχι…

Άρα η κανονικότητα για αρκετούς εκεί έξω, μεταφράζεται αποκλειστικά ως η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και δια μέσου αυτής η προσωπική τους καριέρα και ευημερία…και θα ήταν κάτι όμορφο και λογικό αν….. δεν κινδύνευε η ιστορική, πατριωτική, θεσμική και θρησκευτική ύπαρξή της Ελλάδος από την νεά εποχή που αγνοούν.

Για αυτό δεν υπάρχει ελπίδα  γιατί η Ελλάδα ξεχείλισε από αυτή την νοοτροπία.

Ποια νοοτροπία;

Δεν με νοιάζει αν ο δίπλα χάσει την δουλειά του ή την ζωή του, δεν εξετάζω γιατί την έχασε ή γιατί έφυγε τόσο άδικα και τόσο νέος, δεν με νοιάζει και δεν παίρνω στα σοβαρά τα «γρανάζια» που ένας ή μερικοί γραφικοί μου λένε ότι θερίζουν την χώρα….ΕΓΩ λαμβάνω τις επιλογές και τις αποφάσεις μου με βάση την προσωπική και οικογενειακή μου κατάσταση και πορεία.

Γιατί το πρόβλημα πρώτα είναι μέσα μου, αν δω μέσα μου, εύκολα βλέπω το πρόβλημα ….εύκολα βλέπω και την λύση.

Δυστυχώς το κρίσιμο ποσοστό έτσι σκέφτεται.

Χάθηκε η ανθρωπιά εκεί έξω φίλε…..δεν είπα ότι ήμαστε εμείς οι καλοί ή τουλάχιστον εγώ και όλοι οι άλλοι το πρόβλημα, σίγουρα δεν είναι εύκολο όταν κάποιος αντιμετωπίζει τα δικά του ζητήματα να σκέφτεται μία δυο φορές την εβδομάδα και το γενικό καλό.

Ούτε στον εικονικό κόσμο των posts ή των tweets δεν υπάρχει ανθρωπιά, από εκεί αντλώ πολλα και χρήσιμα στοιχεία…το ίδιο κάνουν και αυτοί που…….. μας «μετράνε» μέσα από αυτά.

Αν στον εικονικό κόσμο χάσαμε την μπάλα… πόσο μάλλον στον πραγματικό και οι αντίπαλοι μας το ξέρουν καλά αυτο!

Όταν χάνεται η ανθρωπιά σε ένα κράτος… ένας πολιτισμός σαπίζει.

Και ο δικός μας, ο σύγχρονος , σάπισε…και οι καρποί του σάπισαν και μην μου πεις ότι δεν φαίνεται στην επικαιρότητα.

Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν ή…

 

 

 

8-7-2019

THE DAY....AFTER !!!!

 

H ήττα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και η αδυναμία του να εισέλθει στη Βουλή - ανεξάρτητα από το τι συνέπειες θα έχει για το ίδιο το εθνικιστικό κόμμα - αλλάζει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και θα έχει κρίσιμες θεσμικές συνέπειες.Γιατί; Διότι αν ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εισερχόταν στο Κοινοβούλιο οι έδρες της Νέας Δημοκρατίας θα μειώνονταν κατά 3 ή 4, δηλαδή θα έπεφταν στις 154 ή 155.

Με τις 158 έδρες που κέρδισε τώρα η ΝΔ, μπορεί, με την σύμπραξη των 22 εδρών του ΚΙΝΑΛ, το οποίο θα λάβει ένα σημαντικό μερίδιο από τη νομή της εξουσίας, αν όχι σε επίπεδο υπουργών, οπωσδήποτε σε επίπεδο κρατικής διοίκησης, να επιλύσει δύο βασικά ζητήματα: Της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και της αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αμέσως επόμενες εκλογές. 

 

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απαιτούνται 180 ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία, αριθμός που είναι το άθροισμα των εδρών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Αλλά ο «μαγικός» αριθμός 180, δηλαδή τα 3/5 των εδρών του Κοινοβουλίου, δεν «σώζει» μόνο την προεδρική εκλογή. Είναι πολύτιμος και για να καταργηθεί ο νόμος της απλής αναλογικής άμεσα, δηλαδή από τις επόμενες κι όλας εκλογές!

Πώς; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τυχερός γιατί εισέρχεται σε μία αναθεωρητική Βουλή, που θα αποφασίσει για όλες οι αλλαγές του Συντάγματος. Για τις αλλαγές αυτές απαιτείται η υπερψήφιση από 180 βουλευτές!

Αλλά δεν θα αλλάξει άμεσα τον εκλογικό νόμο.Θα περιμένει να ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα και μέσα στις προβλέψεις του νέου Συντάγματοςθα αλλάξει την διάταξη που αναφέρει ότι ο εκλογικός νόμος που ψηφίζεται από μία περίοδο της Βουλής δεν μπορεί να ισχύσει στις επόμενες εκλογές, αλλά στις μεθεπόμενες!

Θα επαναφέρει την πρότερη διάταξη που «διέταζε» την άμεση ισχύ του νέου εκλογικού νόμου που ψηφίζεται από την Βουλή και εν συνεχεία χωρίς το συνταγματικό κώλυμα, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής, θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ισχύ του!

Για όλα αυτά χρειάζεται 180 ψήφους και πλέον τους έχει.

Αν είχε εισέλθει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στη Βουλή θα έχανε 4-5 έδρες και πιθανόν να έχανε και 1 έδρα το ΚΙΝΑΛ. Αρα η συνολική δύναμη των δύο κομμάτων θα μειωνόταν στις 174-176 έδρες πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς την συναίνεση κι ενός τρίτου κόμματος (ποιο;) δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε τέτοιες αλλαγές.

Αρα η «έξωση» του εθνικιστικού κόμματος από τη Βουλή έχει κρίσιμη σημασία για την βιωσιμότητα όχι μόνο της νυν κυβέρνησης, αλλά και την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σκηνικού στη χώρα. Το 0,07% που έλειψε από την ΧΑ για να μπει στη Βουλή αλλάζει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό

.

 

 

 

6-7-2019

 

Υπάρχει κατάλληλος ηγέτης ;;

Διανύουμε την μεγάλη εβδομάδα των εκλογικών αντιπαραθεσεων και με  ιδιαίτερη εθνική αγωνία παρακολουθούμε όλα οσα γινονται στο πολιτικό πεδίο. Την ερχόμενη Κυριακή ανατέλλει η μονοήμερη βασιλεία του λαού, του κυρίαρχου, του παντοδύναμου, του ισχυρού (?)

Σε όλο το πολιτικό φάσμα, λαμβάνει χώρα μια τεράστια προσπάθεια για το ποιος θα να διεγείρει την θύελλα, η οποία θα επηρεάσει το εκλογικό ακροατήριο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο ανταγωνισμός των κομμάτων εξουσίας και η θρηνωδία των παρασκηνίων. Εκεί, στα πολύχρωμα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά και στις αμέτρητες σελίδες του διαδικτύου, όπου παρελαύνουν οι πρωταγωνιστές του δράματος.

Δεν υπάρχει όπλο του λόγου, γραπτού και προφορικού, έντυπου και ηλεκτρονικού, που να μην χρησιμοποιείται στη λυσσώδη αυτή περίοδο. Οι υποσχέσεις, το ψέμα, οι παροχές, ο φόβος, ο σαρκασμός, η περιφρόνηση, η παρελθοντολογία, όλα λαμβάνονται  από την οπλοθήκη και παρατάσσονται υπέρ και…. κατά όλων.

Δεν υπάρχει όπλο της προπαγάνδας, που να μην εκτοξεύεται για την προώθηση των μηνυμάτων, φθηνός εντυπωσιασμός, πλύση εγκεφάλου, ανακρίβειες, μισή αλήθεια, παραπληροφόρηση, ασπρόμαυρη παρουσίαση καταστάσεων και γεγονότων.

 

Καμία εθνική συνεννόηση. 

 

Βασιλεύουν η κομματική πόλωση και ο εσωτερικός πόλεμος. Άραγε θα τελειώσει ποτέ ο από αρχαιοτάτων χρόνων  «εμφύλιος» πόλεμος;

Όσοι νομίζουν ότι η νέα Βουλή θα θέσει τις βάσεις του νέου πολιτικού οικοδομήματος, απατώνται. Οι διαφαινόμενοι αυριανοί κυβερνώντες δεν φερνουν κάτι το διαφορετικό. Τα συμφέροντα θα παίξουν μόνα τους και θα κερδίσουν αμαχητί.

 

Δυστυχώς, την σημερινή εποχή δεν υπάρχει κατάλληλος ηγέτης για να κρατήσει το πηδάλιο του ελληνικού σαπιοκάραβου!

 

 

26-6-2019

 

Ας’ μη κοροιδευομαστε!

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΙΩΠΑ.

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΖΕΝΤΑ 2019-2024. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΩΝ , ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΣΤΟΠΟΡΩΜΕΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ,ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ.. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥΣ.

ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2008. ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ.ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ , ΩΘΕΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ..ΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ..ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ,ΕΝΩ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΜΙΑ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ.

Δρουγος (αποσμ.)

 

19-6-2019

 

Η ΓΛΩΣΣΑ

Απ´ ὅλες τὶς παρεκτροπὲς οἱ εὐκολότερες καὶ συχνότερες εἶναι ὅσες γίνονται μὲ τὴ γλώσσα. Ἂν κάποιος δὲν κάνει σφάλματα μὲ τὰ λόγια του, αὐτὸς εἶναι τέλειος ἄνθρωπος καὶ ἔχει τὴ δύναμη νὰ χαλιναγωγήσει καὶ νὰ συγκρατήσει καὶ ὁλόκληρο τὸν ἑαυτό του.

 Βάζουμε στὰ στόματα τῶν ἀλόγων τὰ χαλινάρια, γιὰ νὰ τὰ κάνουμε νὰ πειθαρχοῦν σὲ μᾶς· κι ἔτσι μὲ τὸ χαλινάρι κατευθύνουμε ὅλο τὸ σῶμα τους.

 Δεῖτε κι αὐτὰ τὰ ἄψυχα πλοῖα· ἂν καὶ εἶναι τόσο μεγάλα καὶ σπρώχνονται ἀπὸ σκληροὺς καὶ ὁρμητικοὺς ἀνέμους, διευθύνονται μὲ ἕνα πολὺ μικρὸ τιμόνι, τὸ πηδάλιο. Κι αὐτὸς ποὺ τὰ διευθύνει μπορεῖ μὲ τὸ πηδάλιο νὰ τὰ κατευθύνει ὅπου θέλει.

 Ἔτσι καὶ ἡ γλώσσα εἶναι ἕνα μικρὸ μέλος, καυχιέται ὅμως μὲ ἀλαζονεία γιὰ τὰ μεγάλα κακὰ ποὺ δημιουργεῖ. Νά, λίγη φωτιὰ πῶς φουντώνει καὶ καταστρέφει ἐκτεταμένα καὶ πυκνὰ δάση!

Φοβερὸ πραγματικὰ καὶ ἀσυγκράτητο κακὸ ἡ γλώσσα!

Τὴ γλώσσα κανεὶς ἀπὸ τοὺς ἀνθρώπους δὲν μπορεῖ νὰ τὴ δαμάσει. Εἶναι ἀσυγκράτητο κακό, γεμάτη θανατηφόρο δηλητήριο.

Κι ἐνῶ σὲ ὁρισμένες περιπτώσεις τὴ χρησιμοποιοῦμε γιὰ τὸ καλό, αὐτὸ δὲν τὴ συγκρατεῖ καὶ δὲν τὴν ἀσφαλίζει ἀπὸ τὸ κακό. Ἀπὸ τὸ ἴδιο στόμα βγαίνει δοξολογία καὶ κατάρα.

Καμία πηγὴ δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ βγάζει συγχρόνως ἁλμυρὸ καὶ γλυκὸ δροσιστικὸ νερό. Συνεπῶς κι ἀπὸ τὸ ἴδιο στόμα δὲν πρέπει νὰ βγαίνει εὐλογία καὶ κατάρα.

Επιστ.Ιακωβου (αποσπ.)

 

 

13-6-2019

 

 

Μεγαλώσαμε πιά .

Καί κάπως έτσι αισθάνεσαι πώς δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να κάνεις παρέα με ανθρώπους από τους οποίους δεν έχεις τίποτα όμορφο να πάρεις .

Καί κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται .

Χωρίς όλους εκείνους πού σε έχουν μόνο ώς ''επιλογή'' όταν εσύ τους έχεις ώς ''προτεραιότητα'' .

Χωρίς όλους εκείνους πού τόσο εύκολα δίνουν υποσχέσεις καί δέ μπορούν να κρατήσουν .

Χωρίς όλους εκείνους πού τόσο εύκολα εκδικούνται καί τόσο δύσκολα συγχωρούν .

Χωρίς όλους εκείνους τους ψεύτικους πού φοβούνται να σου μιλήσουν ξεκάθαρα καί αληθινά .

Καί κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται .

Με όλους εκείνους πού σου μιλάνε ντόμπρα με πράξεις καί όχι μονάχα με λόγια .

Με όλους εκείνους πού σου λένε την αλήθεια ακριβώς γιατί δεν έχουνε κανένα λόγο να σου πούνε ψέματα .

Καί εγώ την αλήθεια την λατρεύω .

Όποιος απομακρύνετε από την αλήθεια οδεύει πρός τον θάνατο .

Τον όποιο θάνατο .

Θεόκτιστος Δικταπανίδης

 

8-6-2017

 

 

Σημασία δεν έχουν οι εκλογές του Ιουλίου αλλά αυτές που θα γίνουν μετά!! (συντομα)

 

Το πότε θα γίνουν και αν θα γίνουν εκλογές έφτασε στο τέλος του: Κατά την δήλωση του ίδιου του Α.Τσίπρα αυτές θα λάβουν χώρα στις 7 Ιουλίου και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Ο κόσμος δείχνει να σοκαρίστηκε για την διακυβέρνησή του από την «πρώτη φορά Αριστερά» και μάλλον δεν θέλει να επαναλάβει εκ νέου το πείραμα αυτό. Ο λαός είπαμε σκέφτεται έτσι, διότι στο εξωτερικό οι «άλλοι», οι «ξένοι» τα βλέπουν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως παραδίδει πολύ «καυτές» πατάτες στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας καθώς κατάφερε με την φορομπηχτική οικονομική της πολιτική να ανοίξει και πάλι την όρεξη των δανειστών και μετά από πολλά χρόνια η Κομισιόν να ζητάει διαφορα.

Στην άλλη πλευρα υπάρχει πλάνο από μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10.000 την πρώτη διετία και 30.000 στην τετραετία.

Tην ίδια στιγμή έρχονται πολύ άσχημα νέα και από την ΕΛΣΤΑΤ καθώς προκύπτει ότι υπάρχει επιβράδυνση στην ανάπτυξη .

Λόγω της ισχνής ανάπτυξης προετοιμάζεται νέο πακέτο σκληρών μέτρων σε όλα τα επίπεδα και προκειμένου να μην υποστεί η ΝΔ συστημική ζημιά θα υπάρξει ένας β' γύρος εκλογών με απλή αναλογική για να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα επόμενο κυβερνητικό σχήμα όπου πρακτικά θα έχουν μπει... άπαντες για να επωμισθεί κι αυτός το πολιτικό κόστος.

Φυσικά ο στόχος θα είναι να μην υπάρχει ανάγκη ύπαρξης αντιπολίτευσης και είναι κάτι το οποίο το θέλουν οι δανειστές.

Εν ολίγοις ο λαός θέλει πολιτική αλλαγή για να δει «άσπρη μέρα» αλλά στο εξωτερικό δεν το σκέφτονται καθόλου έτσι. Όπως όλα δείχνουν μετά τις εκλογές τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο διότι απλούστατα η χώρα έχει «ισοπεδωθεί» από τα μνημόνια και δεν μπορεί να πάρει «μπροστά» με τίποτα.

Οπότε όπως όλα δείχνουν οι εκλογές του Ιουλίου δεν θα έχουν και τόσο σημασία. Οι αμέσως επόμενες με την απλή αναλογική θα είναι αυτές που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Διότι λόγω της απλής αναλογικής, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα αναγκαστούν να κυβερνήσουν μαζί για να συνεχίσουν να περνάνε σκληρά μέτρα ώστε να προκύπτουν υψηλά πλεονάσματα και οι δανειστές να έχουν την ησυχία τους.

Θ.Ανδρεοπουλος

 

1-6-2019

 

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?

Έλληνες, είμαστε άξιοι όλων αυτών που ζούμε και δεν μας φταίει κανείς άλλος  μονάχα εμείς οι ίδιοι .

 Λαός που ξεχνά την ένδοξη ιστορία του , λαός που προσκυνά τους τυράννους του δεν έχει κανένα μέλλον.

Το 70% ΟΣΩΝ ΠΗΓΑΝ και ψήφισαν έδωσαν ψήφο στους  υποκριτές.

 Όλα τα κράτη της Ευρώπης ανεδείξαν πολιτικά κόμματα ενάντια στην Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και εμείς τους επιβραβεύσαμε.

Επιτρέψαμε με την ψήφο μας σ’όλα τα παλαιά κομματα που καταστρέψανε τις Ενοπλες δυνάμεις , τα σώματα ασφαλείας , την παιδεία , την υγεία , τον πρωτογενή τομέα να βγουν να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας λένε πάλι ότι αυτοί θα μας σώσουνε.

 Πότε θα καταλάβουμε ότι με την επικράτηση αυτών των πολιτικών σβήνουμε σαν Λαός , σαν Χώρα , σαν Έθνος ?

ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μας φταίει κανείς φταίμε μονάχα εμείς για όσα ζούμε ,για όσα τραβάμε , για όσα θα ζήσουνε τα παιδιά μας.

Δυστυχως βγαλαμε την ψηφο μας στο σφυρι του ποιος θα δωσει τα πιο πολλα για την τσεπη μας.

 

 

 

27-5-2019

 

Τι είναι αυτό που ονομάζεται «ακροδεξιά» της Ευρώπης ;;

«Άνοδο» της ακροδεξιάς στην Ε.Ε. βλέπουν τα ΜΜΕ και οι σχολιαστές της ελληνικής …«διανόησης». Τι σημαίνει αυτό; Ήταν ακροδεξιοί οι Ευρωπαίοι αλλά δεν το ήξεραν; Υπήρχαν κρυμμένοι ακροδεξιοί σε τίποτα υπόγεια και τώρα αποφάσισαν να βγουν στην επιφάνεια;

Ακομα και στην Ελλαδα το αθροισμα των ποσοστων Χ.Α και Ελληνικης Λυσης είναι στο 9% .Αυτο είναι διασπορα ψηφου και όχι πτωση των ποσοστων της «ακροδεξιας».

Οι ίδιοι ψηφοφόροι ψήφιζαν και πριν 5 χρόνια, οι ίδιοι ψηφίζουν και σήμερα. Τι έχει, λοιπόν, αλλάξει; 

  Το θέμα «τάξη και ασφάλεια» ήταν τελευταίο για τον Ευρωπαίο πολίτη διότι το θεωρούσε δεδομένο. Διαπίστωσε ότι πλέον είναι ζητούμενο.

Αυτό που ονομάζεται «ακροδεξιά” δεν είναι παρά ο απελπισμένος πολίτης της Ευρώπης που οι ηγέτες της προσπαθούν να τον πείσουν να γίνει μειονότητα στην ίδια του τη χώρα. Δεν είναι ξενοφοβικός ο Ευρωπαίος. Απλώς θέλει η Μασσαλία να είναι Μασσαλία κι όχι Ισλαμαμπάντ. Και η Αθήνα επίσης. Και αντιδράει στο σενάριο «ανοίξαμε και σας περιμένουμε”. Σου φαίνεται παράλογο;

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται στην Ευρώπη, και σε ολόκληρο τον κόσμο, ένας μεταμοντέρνος ασύμμετρος πόλεμος που δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και με «ζε σουί”. Και πρέπει να ευγνωμονούμε τους τζιχαντιστές που βιάζονται να δείξουν τις προθέσεις τους, διότι ξύπνησαν τα αντανακλαστικά μιας Ευρώπης άμαθης εδώ και αιώνες σε θρησκευτικούς πολέμους.

Φυσικά υπάρχουν και μετριοπαθείς, εξευρωπαϊσμένοι μουσουλμάνοι. Αλλά δεν δίνουν αυτοί το στίγμα. Αντίθετα, κινδυνεύουν και οι ίδιοι από τους φανατικούς που τους θεωρούν άπιστους .Δειτε τι γινεται στην Ροδοπη.

Φιλοευρωπαϊκά, λοιπόν, είναι τα κόμματα που θέλουν να προστατεύσουν την ελεύθερη Ευρώπη που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε. Αντιευρωπαϊκά είναι τα κόμματα του «μπάτε σκύλοι κι αλέστε» του «ξέφραγου αμπελιού». 

Δεν ανεβαίνει λοιπόν η ακροδεξιά στην Ευρώπη.

 Ο φόβος ανεβαίνει, αυτός που δύσκολα αισθάνονται οι πολιτικοί  με τους εκατό σωματοφύλακες ο καθένας. Και η απελπισία ανεβαίνει για μια Ευρώπη που φαίνεται να μην διαθέτει στοιχειώδεις μηχανισμούς αυτοπροστασίας.

 

 

 

25-5-2019

 

Ας προσέξουμε πολύ σε αυτές τις εκλογές (Μητροπολίτης Μεσογαίας)

 
 
Το κείμενο γράφτηκε στις 11 Μαΐου 2014. 
Είναι ωστόσο, τόσο επίκαιρο!
 
Ἤδη πέρασαν [...] ἑβδομάδες ἀπὸ τὸ Πάσχα, ἀπὸ τὴ γιορτὴ τῆς ἀληθινῆς πανηγύρεως καὶ τῆς αὐθεντικῆς εἰρήνης καὶ βρισκόμαστε πάλι μπροστὰ στὴν πρόκληση πολλαπλῶν αὐτὴ τὴ φορὰ ἐκλογῶν. Ὁ πασχαλινὸς ἑορτασμὸς λαμπροφόρος, γεμᾶτος φῶς καὶ χαρά. Ἡ πραγματικότητα ὅμως καὶ πάλι ζοφερή. Ἡ καθημερινότητα δυσβάσταχτη, οἱ προοπτικὲς ἀμφίβολες, οἱ ἐλπίδες ἐξανεμισμένες, οἱ ἐπιλογὲς περιορισμένες. Κρίση πρωτοφανής, προβλήματα τεράστια, πολιτευτὲς πολλοί, ἱκανοὶ ὅμως ἡγέτες ἐλάχιστοι, ὁ λαὸς βουλιαγμένος σὲ σύγχυση καὶ ἀθυμία. Φτώχεια, ἐξουθενωτικὰ μέτρα, ἀνεργία, θλίψη, αἴσθηση ἀδιεξόδου.
Κάποιοι ἰσχυρίζονται ὅτι βλέπουν φῶς. Μάλιστα ἐπαγγέλλονται σωτήριες λύσεις. Οἱ ὑποψήφιοι ὑπόσχονται. Τὰ ὀνόματα τῶν ποικίλων παρατάξεων δίνουν μιὰ εἰκόνα αἰσιοδοξίας. Ἐμεῖς ὅμως, ὁ λαός, ἀκόμη ὑποφέρουμε. Αὐτὸ ποὺ βλέπουμε μᾶς πονάει. Αὐτὸ ποὺ φανταζόμαστε μᾶς τρομάζει. Αὐτὴ εἶναι ἡ ὁρατὴ εἰκόνα τῆς κρίσης, αὐτὸ ποὺ φαίνεται.
 
Στὴν πραγματικότητα ἀντιλαμβανόμαστε ὅτι ἡ κρίση εἶναι πνευματική. Ἐδῶ εἶναι τὸ πρόβλημα. Γι’ αὐτὸ καὶ οἱ ἐλπίδες μας εἶναι μόνο πνευματικές. Αὐτὸ σημαίνει ὅτι καὶ τὰ κριτήριά μας καὶ οἱ πολιτικές μας ἐπιλογὲς καὶ ἡ ψῆφος μας πρέπει νὰ ἔχουν βασικὰ πνευματικὸ ὑπόβαθρο. Ἀλήθεια, πῶς νὰ ψηφίσουμε ἕναν ἄνθρωπο δίχως ἀρετὴ καὶ τόλμη; Πῶς νὰ ἐμπιστευθοῦμε ἡγέτες δίχως σοβαρότητα καὶ ἀρχές, δίχως φόβο Θεοῦ καὶ σεβασμὸ στὴν ἱστορία, δίχως εὐαισθησία πίστεως, δίχως σταθερὲς καὶ ἀξίες; Ἂν σὲ τέτοιους ἐμπιστευθοῦμε τὴν ψῆφο μας, ἁμαρτάνουμε.
 
Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι ἡ εὐθύνη γενικὰ τῶν πολιτικῶν ἐκπροσώπων μας εἶναι μεγάλη. Αὐτοὶ μᾶς χάλασαν. Αὐτοὶ μᾶς ἔφτιαξαν μία κοινωνία ἀνεκτικὴ στὰ ναρκωτικά, ἀσεβῆ στὰ ἱερά, ἄτονη ἢ ἀναρχικὴ στὶς ἀντιδράσεις. Ἀποποινικοποίησαν τὴ μοιχεία, νομιμοποίησαν τὶς ἀμβλώσεις, θεσμοθέτησαν τὸν πολιτικὸ γάμο καὶ τὶς ἀνίερες συμβιώσεις, κατήργησαν τὴν ἀργία τῆς Κυριακῆς. Καὶ τώρα; Τώρα θέλουν νὰ καῖνε τοὺς νεκρούς, νὰ παντρεύουν ἄτομα τοῦ ἰδίου φύλου, νὰ παίρνουν τὰ ὄργανά μας εἰκάζοντας τὴ συναίνεσή μας, νὰ διευκολύνουν τοὺς ἀνθρώπους νὰ φεύγουν ἀπὸ αὐτὸν τὸν κόσμο μὲ πολιτικὴ κηδεία, ἀδιάβαστοι, δίχως μιὰ προσευχή, δίχως μιὰ εὐλογία γιὰ τὴν ἄλλη ζωή• μὲ μοναδικὴ σφραγῖδα ἕνα μικρὸ ἠλεκτρονικὸ τσιπάκι καὶ ἕνα τεράστιο ψέμα μέσα καὶ γύρω τους.
 
Ἀλλὰ καὶ ἡ δική μας εὐθύνη, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, δὲν εἶναι μικρή. Ἡ ποιότητα καὶ τὸ ἦθος ἑνὸς λαοῦ δὲν φαίνονται ἀπὸ τὸ πῶς ἐπιτίθεται, ἀλλὰ ἀπὸ τὸ πῶς γνωρίζει νὰ ἀμύνεται. Ἀπὸ τὰ ἀντανακλαστικά του γιὰ ἀντίδραση. Ἡ πραγματικὴ κρίση φαίνεται ἀπὸ τὸ ὅτι ὡς λαὸς δὲν εἴχαμε σύνεση καὶ τόλμη νὰ ἀντιμετωπίσουμε τὴν πρωτοφανῆ πρόκληση στὸ οἰκονομικὸ καὶ κοινωνικὸ ἐπίπεδο. Καὶ τοῦτο διότι ἀποδειχθήκαμε πνευματικὰ γυμνοί. Συνέπεια καὶ αὐτὸ τῆς ἀποϊεροποίησης τῆς ζωῆς μας. Ἕνας στεγνὸς μηδενισμός, μία ἀνόητη ἀσέβεια, ἕνας παθολογικὸς καὶ μυωπικὸς ἐγωκεντρισμός, μιὰ ἄνευρη καὶ ἄκαρπη παιδεία, γκρέμισαν τὴν πίστη μας, ἀποδυνάμωσαν τὰ ἰδανικά, ὁδήγησαν σὲ ἀνόητες ἐπιλογὲς καὶ ἐξαφάνισαν κάθε ἰκμάδα καὶ ἴχνος τόλμης ἀπὸ τὸν λαό μας. Ἕνας λαὸς ποὺ παλινδρομεῖ ἀνάμεσα στὴν ἀγριότητα καὶ τὴν ἀπάθεια, ἀνάμεσα στὸ θράσος καὶ τὴν ἀνοησία, πῶς, ἀγαπητοί μου, νὰ ἀντισταθεῖ; Μᾶς ρούφηξαν τὸ αἷμα κι ἔτσι μᾶς πῆραν καὶ τὰ χρήματα καὶ τὰ δικαιώματα. Καὶ κυρίως τὴν ἀξιοπρέπεια.
 
Τέτοια κοινωνία μᾶς φτιάξανε. Τέτοια κοινωνία φτιάξαμε. Καὶ ὅλα αὐτὰ στηρίχθηκαν σὲ αὐτοὺς ποὺ ἐκλέξαμε καὶ σὲ μᾶς ποὺ τοὺς ψηφίσαμε. Ἐμεῖς καὶ ἐγκρίνουμε καὶ συγχωροῦμε, καὶ συχνὰ ἀδιαφοροῦμε. Γι’ αὐτὸ φταῖμε. «Ἀθυμία κατέσχε με ἀπὸ ἁμαρτωλῶν τῶν ἐγκαταλιμπανόντων τὸν νόμον σου», λέγει ὁ ψαλμός. Μὲ τέτοια ἀθυμία καὶ βαθὺ πόνο, ἀπευθύνομαι σὲ ὅσους μποροῦν νὰ ἀκούσουν τὴν ἀδύνατη φωνή μου, σήμερα Κυριακὴ τοῦ Παραλύτου.
 
Ἔχω ὅμως μέσα μου καὶ μιὰ ἐλπίδα. Τὴν ἐλπίδα ὅτι θὰ ξυπνήσουμε. Ἦρθε ἡ ὥρα γιὰ ἕνα γερὸ κόλαφο στὸ ἄθλιο σύστημα ποὺ μᾶς ρούφηξε ὅλο τὸ πνεῦμα. Τὸ κακὸ πρέπει νὰ σταματήσει τώρα καὶ ξεκάθαρα. Τὸ κακὸ δὲ δὲν εἶναι ποιοὶ τελικὰ θὰ βγοῦν καὶ τί θὰ κάνουν. Τὸ κακὸ γιὰ τὸ ὁποῖο θὰ δώσουμε λόγο στὸν Θεὸ καὶ τὴν ἱστορία εἶναι τί θὰ κάνουμε ἐμεῖς, ἡ ὑπεύθυνη ψῆφος ἢ ἡ ἀδιαφορία μας.
 
Ἂς προσέξουμε πολὺ σὲ αὐτὲς τὶς ἐκλογές. Τὸ μήνυμα ποὺ θὰ δώσουμε πρέπει νὰ εἶναι πνευματικό. Μᾶς λένε ὅτι ἡ Ἐκκλησία πρέπει νὰ σιωπήσει. Δὲν εἶναι δουλειά της νὰ ταράζει τὸν κόσμο. Εἶναι ὅμως ἀποστολή της νὰ ἀφυπνίζει.  Γι’ αὐτὸ καὶ τώρα εἶναι ἡ ὥρα ποὺ πρέπει νὰ μιλήσει. Ἂν πάλι σιωπήσουμε, τότε «καὶ οἱ λίθοι κεκράξονται». Δὲν ἀντέχουμε ἄλλο. Ἔχει ἀποστρέψει τὸ πρόσωπό του ὁ Θεὸς ἀπὸ πάνω μας. Νοιώθουμε ἐντελῶς ἀβοήθητοι σὲ ἕναν κατήφορο χωρὶς τέρμα. Θέλουμε τὸ φρένο τῆς παρουσίας τοῦ Θεοῦ στὴ ζωή μας. Καὶ αὐτὸ ἔχει νὰ κάνει μὲ τὴν ψῆφο μας. Ἐμπιστευόμαστε μόνον ἀνθρώπους ποὺ πιστεύουν στὸν Θεό, ποὺ τιμοῦν τὴν ἱστορία καὶ τὶς παραδόσεις μας, ποὺ σέβονται τὸν ἑαυτό τους, ποὺ ἀγαποῦν τὴν Ἑλλάδα πάνω ἀπὸ τὰ συμφέροντά τους, πρόσωπα τίμια καὶ μὲ σεβασμὸ στὴν ἱερὴ παρακαταθήκη ποὺ κληρονομήσαμε καὶ ὄχι μὲ ὑποτέλεια στὴν ἄθλια ταυτότητα ποὺ μᾶς κατασκευάζουνε.
 
Εἶναι πολὺ κρίσιμες αὐτὲς οἱ ἐκλογές. Ἐλπίδα μας -καὶ μάλιστα μεγάλη- εἶναι ὅτι θὰ δώσουν ἕνα σαφὲς καὶ ἠχηρὸ πνευματικὸ μήνυμα στὴν κοινωνία μας, ὅτι θὰ ἐκφρασθεῖ πνευματικὰ ὁ λαός μας. Ἂν κάτι τέτοιο συμβεῖ, τότε θὰ σημάνουν καὶ τὴν ἀρχὴ τῆς ἀλλαγῆς. Μιᾶς ἀλλαγῆς ποὺ καὶ ἀναγκαία εἶναι καὶ ἐπιθυμητὴ καὶ ἐφικτή. Ἡ διαφορὰ ἀπὸ τὴν εὐλογημένη κατάσταση ποὺ ὅλοι ἐπιθυμοῦμε εἶναι τεράστια. Ἡ ἀπόσταση πολὺ μικρή. Ὅσο μιὰ ἀπόφαση πνευματική.
 
 Ὁ Θεὸς νὰ σᾶς εὐλογεῖ καὶ νὰ στηρίζει τὸν λαὸ καὶ τὸ ἔθνος μας. Ἐμεῖς νὰ ψηφίζουμε κι Ἐκεῖνος νὰ ἐκλέγει. Καὶ νὰ φωτίζει τοὺς ἡγέτες μας «ἵνα καὶ ἡμεῖς ἐν τῇ γαλήνῃ αὐτῶν ἤρεμον καὶ ἡσύχιον βίον διάγωμεν ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι».
 
 Μὲ ἀναστάσιμες εὐχὲς καὶ ἀγάπη,
 
 
 
† ῾Ο Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

19-5-2019

 

Τι να ΜΗΝ ψηφισω στις Ευρωεκλογες!!!!!

Πολλοί φίλοι μου πατριώτες με ρωτούν τι να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Με τιμάει που με ρωτούν, γιατί μου δείχνουν έτσι ότι εμπιστεύονται τη γνώμη μου.

Ομως από τη στιγμή που δεν συμμετέχω ενεργά σε αυτές τις εκλογικές διαδικασίες, δεν είμαι άνθρωπος που θα προτείνω σε κάποιον τι να ψηφίσει. Καθένας μας έχει τη δική του θεώρηση για τα εθνικά, τα κοινωνικά και τα οικονομικά θέματα και βάσει αυτής πρέπει να ψηφίσει, κατανοώντας βεβαίως ποιο ερώτημα τίθεται στις εκλογές που συμμετέχει ως ψηφοφόρος.

Συγκεκριμένα, σε αυτές τις ευρωεκλογές, εκτός από το προφανές ερώτημα «Ποιους ΕΛΛΗΝΕΣ  θα στείλουμε να μας εκπροσωπήσουν στα όργανα της Ε.Ε.;», τίθεται και άλλο ένα υποκρυπτόμενο, που είναι όμως και σοβαρο για το μέλλον της Ε.Ε.: “Επιθυμείτε παραπάνω εκχώρηση εθνικής ελληνικής κυριαρχίας προς την Ε.Ε”

Σε αυτό το ερώτημα απαντούν «ναι» όλα τα ευρωσυστημικά κόμματα της ελληνικής Βουλής: Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων.

Αυτό που θα πράξω προσωπικά είναι να μην ψηφίσω κανένα κόμμα ή υποψήφιο που έχει γονατίσει στις συστημικές επιταγές της Ε.Ε,αντικαθιστώντας τον ιθαγενή πληθυσμό με “μετανάστες” από την Αφρική και την Ασία, που έχει χαρίσει τη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς με την Συνθήκη των Πρεσπών ή έχει εκφράσει την ίδια ακριβώς θέση για «ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes», όπως ακριβώς δηλαδή ορίζει η συνθήκη και που δεν έχει δηλώσει ηχηρή παρουσία στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας.

Στις 26 Μαΐου αλλάζουμε την Ε.Ε., την προάγουμε σε Ευρώπη των Εθνών, με την πατριωτική ψήφο μας.

 

17-5-2019

Καλο υπνο συμπατριωτες...........

 
 
 

Ελληνικό(?) ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές.
ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ. Με έγκριση από τον Άρειο Πάγο! Είναι το τουρκοκόμμα DEB εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου με έδρα κυρίως την Θράκη.Καλο υπνο συμπατριωτες...........

 

 

11-5-2019

 

ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ !

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές. Ευρωπαϊκές εκλογές.

 Θα μας μιλήσουν για την ανάγκη να μπει φραγμός στην ακροδεξιά λαίλαπα. Θα μας καλέσουν να υποστηρίξουμε την πρόοδο απέναντι στην αντίδραση.

 Στην ευρωζώνη συμμετέχουν 17 χώρες. Στην ευρωπαϊκή οικογένεια, υπό διαφορετικό στάτους, συμμετέχουν οι περισσότερες βαλκανικές χώρες. Ορισμένες είναι υποψήφιες για ένταξη.

 Η Ελλάδα, ενώ ανήκει από παλιά στην ΕΟΚ και στην Ε.Ε. μοιάζει μετά τα μνημόνια και τα πολλαπλά δεσμά να μην λαμβάνεται υπόψη. Ούτε καν στα μείζονα θέματα που αφορούν την ιδιαίτερη περιοχή μας, τα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχει «κανονικότητα» στον ορίζοντα.

Λαθος η ψεμα όσοι διαδίδουν ότι η χώρα επέστρεψε στην κανονικότητα και ότι όπου να ‘ναι επιστρέφουμε στην θέση που δικαιωματικά έχουμε. Δηλαδή στην καρδιά της Ευρώπης και των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η εποπτεία των επικυρίαρχων δεν έχει τελειώσει. Το δηλώνουν άλλωστε ανοικτά.

Πάλι η Ελλάδα εκτός. Στην πρόσφατη σύνοδο που συγκάλεσε η Γερμανία αποκλείστηκε η Ελλάδα, ενώ είναι γνωστό ότι έχει σημαντικά προβλήματα με τους γείτονες και δέχεται προκλήσεις ή απειλές.

Ίσως να μην υπήρξε στο παρελθόν  περίοδος που να αντιμετωπίζονταν με τόση απαξία και υποτίμηση ο πολιτικός κόσμος αλλά και η υπόσταση της χώρας.

 Το «αποικία-χρέους» μπορεί πια να μοιάζει με ευφημισμό. Είμαστε πολιτικά κάτι πιο κάτω από αποικία κι ας κοκορευόμαστε για ηγετικούς ρόλους στα Βαλκάνια! Πρέπει να ανακτήσουμε πάση θυσία την κυριαρχία και να δουλέψουμε για τη διέξοδο της χώρας, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Οι καλπες που ερχονται για την Ευρωπη ειναι πιο σοβαρες απο ποτε.

Τα κομματα δεν εχουν καμμια μα καμμια σημασια αφου γιαυτα οι ευροεκλογες ειναι ενα ακομα .....γκαλοπ!

 

 

 

 

 

 

4-5-2019

 

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ!

Με την ελπίδα αναθέτουμε στο αύριο την ευθύνη του σήμερα.Αύριο όμως, το σήμερα δεν θα υπάρχει.

Θα τόχουμε ξοδέψει ελπίζοντας.

Το ίδιο συμβαίνει με τον φόβο.Φοβόμαστε τόσο πολύ για το αύριο, που παραλύουμε και στέκουμε ακίνητοι σήμερα.

Κάθε κίνησή μας, κάθε αντίδραση επιδεινώνει τον φόβο.

Κι έτσι με την ελπίδα και τον φόβο η κάθε μέρα γίνεται σκλαβιά ασήκωτη κι ατέρμονη.

Όταν δεν έχεις να ελπίζεις και δεν φοβάσαι, είσαι ικανός να διαχειριστείς το σήμερα καλύτερα.

Δεν κινδυνεύεις να χαλάσεις κάτι, να επιδεινώσεις τίποτα.Έτσι κι αλλιώς είναι όλα καμένα και ξαναρχίζεις απ’ την αρχή.

Ο ανθρωπος γεννιέται ελεύθερος από ελπίδα και φόβο.

Ας στειλουμε ενα μήνυμα και προειδοποίηση μαζί προς τις κάθε λογής εξουσίες,πως ήδη ξέρουμε, έχουμε καταλάβει το παιχνίδι τους, έχουμε δεί τα όπλα τους -την ελπίδα και τον φόβο- με τα οποία κρατούν τον Ελληνα σε καταστολή, σε υποταγή, σε σωματική και πνευματική σκλαβιά.   

Είναι αυτή η ελευθερία -σωματική και πνευματική-, η αξία που πρώτη απ’ όλα λείπει σήμερα απ’ την πατρίδα μας.

Είμαστε σκλάβοι των ελπίδων και των φόβων μας.

     Ας κάνουμε κάτι.

Πρώτα ας σκεφτούμε,και μετα.........!

 

 

1-5-2019

 

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ?

 

Έλκει την καταγωγή του από την αρχαία Ελλάδα; Έχει τις ρίζες του στο βυζάντιο; Είναι απομεινάρι της οθωμανικής περιόδου;

Η δημαγωγία ήταν μέρος της καθημερινότητας των αρχαίων ελλήνων όπως και η διαφθορά όπως και ο εξοβελισμός μεγάλων και σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως και οι καταστροφές αποτέλεσμα της πειθούς

δημαγωγών.

Όπως και οι απανωτοί εμφύλιοι πόλεμοι, συνέπεια των εκατέρωθεν συμφερόντων.

Το βυζάντιο κατέρρευσε λόγω διαφθοράς σε μια κοινωνία που τα αξιώματα πουλιόντουσαν και το ο τοπικός ηγεμόνας είχε δικαίωμα ζωής ή θανάτου και η κοινωνία δίκαιου ήταν ανύπαρκτη.

Η οθωμανική περίοδος μας αφήνει το μπαξίσι και το ρουσφέτι.

Στα σχεδόν 200 χρόνια ανεξαρτησίας επικρατεί ο κομματισμός, λαϊκισμός και το πελατειακό κράτος.

Η ευθύνη είναι των πολιτών δηλαδή ψηφοφόρων ή των κυβερνόντων; Οι κυβερνώντες εκλέγονται από τους ψηφοφόρους. Συνεπώς οι πολίτες επικροτούν την διαφθορά και το πελατειακό κράτος.

Είναι αμορφωσιά και αγραμματοσύνη, ένας λαός που ψηφίζει κάποιον επειδή είναι γνωστός ή γιατί υπάρχει απλά σε ένα ψηφοδέλτιο. Είναι έγκλημα να ψηφίζονται τραγουδιστές και ολυμπιονίκες επειδή είναι απλά γνωστοί.

Στα δύσκολα χρόνια και παρά την έλλειψη αξιοκρατίας υπήρξαν μερικοί ηγέτες που τόλμησαν σε ριζικά μέτρα και οδήγησαν σε οικονομική και πνευματική ανάπτυξη.

Παρά την αγραμματοσύνη και αμορφωσιά η Ελλάδα επεκτείνεται εδαφικά και οικονομικά.

Σήμερα, με τόσα πανεπιστήμια, τει και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αλλά και μια ατελείωτη λεωφόρο πληροφόρησης, το διαδίκτυο, πόσο γραμματιζούμενοι και μορφωμένοι είμαστε;

Αυτή η πνευματική σκλαβιά, η επικέντρωση στον πλούτο, το χρήμα, την πολυτέλεια, την κατανάλωση, τον ατομικισμό, την καλοπέραση, την ατομική ωφέλεια, την ατομική εξυπηρέτηση, τον ωχαδερφισμό, την εξαπάτηση, την πλάνη, το ψέμα, την διαφθορά, την αδικία, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ την αδιαφορία για θεσμούς, δημόσια διοίκηση, το κοινό καλό, τον πλησίον, την πραγματική μόρφωση, την δικαιοσύνη και την αγάπη για την πατρίδα, και θεατές σε ένα παιχνίδι εμπορίας εντυπώσεων,

Πόθεν έλκει την καταγωγή της; Που και πότε επιβλήθηκε;

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ η απαλλαγή του μυαλού από την καταχνιά της μικροπρέπειας και η στροφή στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και αντίληψης.

 

 

 

25-4-2019

Η ψυχή δεν καθαρίζει επειδή δεν έφαγες κρεας.

 

Δεν καθαρίζει επειδή πήγες εκκλησία, επειδή στόλισες τον επιτάφιο ή τον σήκωσες ή πέρασες από κάτω του. Δεν καθαρίζει επειδή προσκύνησες Τον Χριστό.

Η κάθαρση γίνεται κάθε μέρα, κάθε ώρα και στιγμή. Κι αντί για σαπούνι και νερό, πλένεται με το καλό. . Με ένα «συγγνώμη για όσα έκανα».

Όσο μπορείς, στο μέτρο που μπορείς.

 

20-4-2019

 

Μιά κατάσταση ρεμπελιό

Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός  (αποσπασμα)

 

Κατά γενική ὁμολογία, στίς ἡμέρες μας, τό οἰκοδόμημα τῆς τρισχιλιετοῦς πολιτισμικῆς μας κληρονομιᾶς ἔχει καταρρεύσει σχεδόν ὁλοσχερῶς. Ἀπανωτές ‘’σεισμικές δονήσεις’’, μέ ἔμφαση τά τελευταῖα χρόνια, κατάφεραν νά μήν ἀφήσουν τίποτε ὄρθιο. Παιδεία, πολιτική, ἦθος, ἠθική, καλλιτεχνική δημιουργία, ἐκκλησιαστική διοίκηση, βιώνουν μιά παρακμή ἄνευ προηγουμένου.

Τά πάντα ἔχουν ἰσοπεδωθεῖ. Οἱ πάντες ἔχουν ναρκωθεῖ. Καί οἱ ἀρμόδιοι γιά τήν λήψη ‘’μέτρων ἀντισεισμικῶν’’ ὄχι μονάχα ἀδρανοῦν προδοτικῶς, ἀλλά ἀπό πάνω, ‘’τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμμένων’, κατά τήν κρίση τῶν προγόνων μας, ‘’ἄδουν’’.

Δέν εἶναι ἡ πρώτη φορά στήν μακραίωνη ἱστορική μας διαδρομή, πού ὡς λαός ἔχουμε ξεπέσει καί ἔχουμε περιέλθει σέ κατάσταση κρίσεως καθολικῆς. Ἡ διαφορά, ὅμως, εἶναι, ὅτι στήν παροῦσα κρίση παραχώθηκε στανικῶς κάθε ἴχνος συνειδητοποίησης τῶν συνεπειῶν της καί τεχνηέντως καταργήθηκε κάθε περιθώριο ἀποφασιστικῆς ἀντιμετώπισής της.

Ἄρχοντες καί λαός ἔχουμε κυριολεκτικά παραλύσει. Ἔχουμε φτάσει στά ἔσχατα τῆς πνευματικῆς καί ψυχικῆς μας καταβαράθρωσης. Ἀπόδειξη, τό πῶς συνεχίζουμε καί στεκόμαστε ἀπέναντι στούς δυνάστες τῆς Ψυχῆς μας καί τῆς Πατρίδος μας. Τοὐτέστιν, ἀπέναντι στίς μεθοδίες τοῦ μισόκαλου καί στίς δηλωμένες ὀρέξεις τῶν ἐπιβούλων τοῦ Γένους μας: Ἐνῷ ζοῦμε ὑπό καθεστός ἀδιαμφισβήτητης σκλαβιᾶς στά πάθη μας καί στούς ‘’ἑταίρους’’, ἐντούτοις ἐπιμένουμε ἐμπράκτως νά ὑποστηρίζουμε, ὅτι αὐτό πού βιώνουμε εἶναι ἡ πᾶσα ἐλευθερία! Τέτοια ἑκουσία σκλαβιά δέν ματάγινε στήν Πατρίδα μας.

Τήν ἀπάντηση, ὅπως καί σέ τόσα ἄλλα σύγχρονα ἐρωτήματα, μᾶς τήν δίνει ὁ ἀγαπημένος μας Ἅγιος Παΐσιος: Οἱ τύραννοι εἰσέβαλαν καί ἐπεκράτησαν, διότι δυστυχῶς περιφρονήσαμε καί ἀρνηθήκαμε τήν μόνη ἀληθινή Πίστη, τήν Πίστη τῶν Πατέρων μας, τήν Πίστη στόν Τριαδικό μας Θεό. Ἔλεγε συγκεκριμένα ὁ μεγάλος μας Ἅγιος: ‘’Ἡ πίστη στόν Θεό εἶναι μεγάλη ὑπόθεση. … Δέν πιστεύει ὁ ἄνθρωπος στόν Θεό, καί μετά οὔτε γονεῖς οὔτε οἰκογένεια οὔτε χωριό οὔτε πατρίδα ὑπολογίζει. Καί αὐτά εἶναι πού πᾶνε τώρα νά διαλύσουν, γι' αὐτό δημιουργοῦν μιά κατάσταση ρεμπελιό’’.

Αὐτό πού ὀνομάζει ‘’ρεμπελιό’’ ὁ Ἅγιος Παΐσιος δέν εἶναι τίποτε ἄλλο, παρά αὐτό πού ζοῦμε σήμερα καί τό λέμε ‘’κρίση’’. Καί τό ἐρώτημα ἐν προκειμένῳ εἶναι: Ὑπάρχει διέξοδος στήν κρίση αὐτή;

Κατά τόν Μπερντιάεφ, λοιπόν, τρεῖς εἶναι οἱ διέξοδοι ἀπό τήν κρίση. Καί ἀπό αὐτές, μονάχα ἡ μία εἶναι φιλάνθρωπη καί θεοφιλής. Ἐκείνη πού ξεκινάει ἀπό τήν νικηφόρα καταπολέμηση τῶν παθῶν καί καταλήγει στόν θρίαμβο τοῦ πνεύματος πάνω στήν ὕλη. Οἱ ἄλλες δύο ὁδηγοῦν ἀναπόφευκτα στήν καταδυνάστευση τοῦ κόσμου ἤ ἀκόμα χειρότερα στήν πλήρη καταστροφή του. Διακρίνει, ὅμως, μία ἐξόχως ἀναγκαία συνθήκη γιά τήν ἐξασφάλιση καί διασφάλιση αὐτῆς τῆς  κοσμοσωτήριας διεξόδου. Ποιά εἶναι αὐτή; Εἶναι ἡ πεμπτουσία τῆς ἀνθρωπίνης ὑπάρξεως, ἡ θεόσδοτη Ἐλευθερία.

 

13-4-2019

 

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ;

Θεωρούμε άδικη την επίρριψη όλων των ευθυνών της οικονομικής κατοχής της Ελλάδας στους Πολίτες, πόσο μάλλον όταν χειραγωγούνται βίαια, με τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους – ακόμη περισσότερο όταν είναι έρμαιο ιδιοτελών, συμφεροντολόγων, δουλοπρεπών και σε μεγάλο βαθμό αλαζονικών πολιτικών υποχειρίων τόσο των Γερμανών, όσο και των Αμερικανών.

Οφείλουμε να τονίσουμε πως τη μεγαλύτερη ευθύνη για το κατάντημα της Ελλάδας, για τη μετατροπή της σε γερμανική αποικία, την έχει η οικονομική και πολιτική της ηγεσία – η οποία, σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την πατρίδα της

Το γεγονός αυτό διαπιστώνεται ακόμη και από τις δημοσκοπήσεις οι οποίες, παρά το ότι μπορούν να είναι επιστημονικά ακριβείς, αφού υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, έχουν μετατραπεί σε εργαλείο χειραγώγησης της «ετερόκλητης μάζας» – επειδή χρηματοδοτούνται από τα κόμματα και τις οικονομικές ελίτ που στηρίζουν τόσο αυτές, όσο και τα ΜΜΕ που τις προβάλλουν, με στόχο να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους προς όφελος τους.

Ευθύνες βέβαια έχει και η πνευματική ελίτ της χώρας η οποία, μεταξύ άλλων, δεν θέλει να λερώσει τα χέρια της επεμβαίνοντας στα βρώμικα πολιτικά δρώμενα, επιλέγοντας να τα κρίνει θεωρητικά, από μακριά και εκ του ασφαλούς – αφού θα ήταν σε θέση να επηρεάσει την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να είναι πιο σωστές οι κομματικές της επιλογές και πιο δημιουργική η οικονομική δραστηριοποίηση της.

Εν τούτοις, όταν τα περισσότερα μέλη της πνευματικής ελίτ είναι δημόσιοι υπάλληλοι  δεν μπορούν να περιμένουν οι Έλληνες κάτι καλύτερο – αφού είναι δεδομένη η εξάρτηση τους, όσο και αν προσπαθούν να την κρύψουν.

 

 

4-4-2019

ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ 

 

Μέχρι σήμερα πίστευες πως με τον καιρό θα αισθάνεσαι να γερνάς και να σε βαραίvουν τα χρόνια όλο και πιο πολύ..

Πίστευες πως το να βλέπεις τα μαλλιά σου να ασπρίζουν και το δέρμα σου να γεμίζει ρυτίδες είναι ξεκάθαρο σημάδι πως άρχισες να γερνάς..

Η αλήθεια είναι διαφορετική. Δεν είναι τα χρόνια που σε κάνουν να γερνάς, τα χρόνια σε κάνουν να ωριμάζεις.

Οταν η ταυτότητα σου θα λέει πως γέρασες εσύ θα ξέρεις πως κάθε μέρα ξημερώνεσαι το ίδιος νέος, γιατί θα ξέρεις το μυστικό. Το μυστικό πως:

Δε γερνάς όταν ασπρίζουν τα μαλλιά σου, μα όταν μαυρίζει η καρδιά…

 

28-3-2019

 

 

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ !

Όλες οι δημοσκοπήσεις – ακόμα και αυτές που… προτιμά να προβάλει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος – δείχνουν τη απόλυτη δυσαρέσκεια και ανασφάλεια της κοινωνίας. Οι 7 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι η χώρα πηγαίνει προς τη λανθασμένη κατεύθυνση και μόνο 2 στους 10 πιστεύουν στην αισιόδοξη ρητορική της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της Metron Analysis, η οικονομία (42%) και η ανεργία (17%) είναι τα βασικά προβλήματα που επικαλούνται οι πολίτες στις αυθόρμητες αναφορές τους για την καθημερινότητα.

Το αρνητικό κλίμα για την καθημερινότητα και η ανησυχία για το μέλλον οδηγεί σε μεγάλα ποσοστά απόρριψης της κυβέρνησης (72%) αλλά και σε επιφυλακτικότητα για τις δυνατότητες του πολιτικού συστήματος να οδηγήσει τα πράγματα στον ίσιο δρόμο. 

Η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει καταφέρει ακόμη να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών (ανεξάρτητα αν την προτιμούν ή όχι) ότι θα τα καταφέρει, αφού το 62% εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ή έχουν αρνητική άποψη.

Όλα ωστόσο δείχνουν ότι τις τύχες της χώρας σύντομα θα αναλάβει να διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο ίδιος δηλώνει ότι επιθυμεί να πείσει την κοινωνία ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και δεν του αρκεί η απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντος ψαλμος...........

 

 

23-3-2019

 

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ...ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ??

 

Πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί τόση κάψα για το αν το Καστελόριζο ανήκει στο Αιγαίο. Απέναντι απο τις ακτές της Μιανμαρ Βρίσκεται το νησί Σεν Μαρτίν το οποίο ανήκει στο Μπαγκλαντές. Τον Φεβρουάριο του 2009 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε ότι το ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ αυτό νησί ότι δεν έχει ΑΟΖ ούτε υφαλοκρηπίδα, παρά μόνον χωρικά ύδατα 12 ΝΜ. Η Τουρκία επιδιώκει να πετύχει το ίδιο για το Καστελόριζο. Το Καστελόριζο όμως δεν είναι μεμονωμένο νησί αλλά ανήκει στα Δωδεκάνησα το οποία βρίσκονται στο Αιγαίο. Η αποκοπή του Καστελόριζου από το Αιγαίο δημιουργεί θέμα ότι δεν πρόκειται για τμήμα των Δωδεκανήσων αλλά μεμονωμένο νησί. Το τελευταίο αποτελεί το επιχείρημα της Τουρκίας. 

 

 

15-3-2019

 

 

Έρχονται εκλογές.

Είναι καιρός πια ο κάθε πολίτης να λάβει στάση ευθύνης∙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ευθύνης. Να σκεφτεί πράγματα σαν αυτά:

"Πότε στη ζωή μου εξέτασα το πρόγραμμα διακυβέρνησης που εκφράζει το κόμμα που προτίθεμαι να ψηφίσω; Τι θέσεις εκφράζει, ποιους στόχους βάζει και πώς θα τους πραγματοποιήσει; Διέπονται όλα αυτά από κάποια λογική και από επιχειρηματολογία που στέκει; Σε τι στοχεύει ο λόγος αυτού του κόμματος όταν απευθύνεται σε εμένα; Μήπως προτάσσει την ήρεμη λογική και τεκμηρίωση όσων διακηρύσσει, ή μήπως προσπαθεί να πυροδοτήσει το συναίσθημά μου και να με αγκιστρώσει από αυτό;

Δύσκολα και ανιαρά όλα αυτά, θα πουν κάποιοι. «Μα δε βλέπεις ότι προέχει να φύγει ο συριζα;»

- Ναι, δεν αντιλέγω. Και πριν προείχε να φύγουν οι σαμαροβενιζέλοι. Έφυγαν, αλλά όχι μόνο προκοπή δεν είδαμε, αλλά φτάσαμε στη κατάντια να τους νοσταλγούμε κιόλας..

Είναι απολύτως αναγκαίο να θέσουμε νέα ερωτήματα προς τον εαυτό μας. Να οδηγηθούμε στη συνειδητοποίηση τής αναγκαιότητας να αλλάξουμε τους τρόπους με τους οποίους σκεφτόμαστε, να δούμε τον κόσμο με μια διαφορετική ερευνητική ματιά.

Για πόσο ακόμα θα ανακυκλώνουμε τις ίδιες αποτυχημένες νοοτροπίες και στάσεις ζωής για να καταλάβουμε ότι είναι αδιέξοδες;

Πότε θα καταλάβουμε ότι η Πρόοδος δεν επιτυγχάνεται απλώς με το να γίνεσαι αντίπαλος σε κάτι που δεν θέλεις, αλλά ΜΟΝΟ με το να μοχθείς *να δημιουργήσεις κάτι καινούριο το οποίο επιθυμείς*;

Η πρόοδος δεν συντελείται όταν επενδύεις σε ένα "ΑΝΤΙ-", στο "κατά ενός πράγματος" , αλλά όταν επενδύεις σε ένα "ΠΡΟΣ κάπου" το οποίο έχεις με σαφήνεια και υπευθυνότητα προσδιορίσει. .

Για να χτίσεις, σε καμία περίπτωση δεν αρκούν οι ευχές και η καλή θέληση. Χρειάζεται αφενός να γνωρίζεις με ακρίβεια *τί είναι* αυτό που θέλεις να δημιουργήσεις, αφετέρου δε να διαθέτεις επεξεργασμένο σχέδιο για το πώς θα το επιτύχεις. Αν αυτά λείπουν, τότε απλώς ανακυκλώνεις παθογένειες.

Ιων.Παπαδοπουλος

(αποσπασμα)

 

9-3-2019

Ξαφνικός περιορισμός της δραστηριότητας των εθνοφυλάκων λόγω Μακεδονίας;

Ακολουθεί η μαρτυρία του εθνοφύλακα:

«Κάθε χρόνο το ΤΕΘ συμμετέχει στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου είτε τοπικά στη Δράμα είτε σε επίπεδο κεντρικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα. Για παράδειγμα, την 28η Οκτωβρίου του 2018 το ΤΕΘ Δράμας παρέλασε στην μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Πριν από ένα μήνα ζητήθηκε από τους εθνοφύλακες του ΤΕΘ Δράμας να δηλώσουν ποιοί θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2019 και όσοι από αυτούς ήθελαν το δήλωσαν εγγράφως. Μέχρι εδώ όλα καλά. Πριν από μία εβδομάδα όμως, ανακοινώθηκε προφορικά στους εθνοφύλακες ότι υπάρχει εντολή της στρατιωτικής ηγεσίας ότι τα ΤΕΘ απαγορεύεται να κάνουν παρέλαση. Στην ερώτηση των εθνοφυλάκων για τον λόγο αυτής της απαγόρευσης έλαβαν την απάντηση από την ηγεσία τους ότι η κυβέρνηση φοβάται πως οι εθνοφύλακες θα φωνάξουν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας. Έτσι με άνωθεν απόφασηκόβεταιη εθνοφυλακή από τις παρελάσεις.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ΤΕΘ κάθε φορά προγραμματίζεται πολλούς μήνες πριν. Και στον τελευταίο προγραμματισμό υπήρχαν όλες οι εκπαιδεύσεις κανονικά. Μαζί όμως με το έγγραφο για τις παρελάσεις, υπήρξε και ένα έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι απαγορεύεται στους εθνοφύλακες να εκτελούν βολές με τα όπλα τους, όπως επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα του ΤΕΘ εκτός στρατοπέδου. Με λίγα λόγια οι εθνοφύλακες πλέον θα περιορίζονται μέσα στα στρατόπεδα και θα απασχολούνται με προφορικές εκπαιδεύσεις. Ξαφνική αλλαγή λοιπόν και στο πρόγραμμα εκπαίδευσής τους».

Ο φίλος εθνοφύλακας συνεχίζει την εξιστόρησή του με κάτι περίεργο που είχε παρατηρήσει λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου 2018. Συγκεκριμένα μου ανέφερε:

«Μία ανάλογη κατάσταση είχε δημιουργηθεί το Σαββατοκύριακο (16 και 17 Ιουνίου 2018), όπου το ΤΕΘ Δράμας είχε προγραμματισμένη εκπαίδευση εκτός στρατοπέδου. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα γινόταν σε περιοχή της Μακεδονίας και οι εθνοφύλακες θα είχαν πλήρη τον εξοπλισμό τους με τα όπλα τους κλπ. Η εκπαίδευση αυτή αν και ήταν προγραμματισμένη προ αρκετών μηνών, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, επειδή απαγορεύθηκε να βγει οποιοδήποτε όπλο εκτός στρατοπέδου, όπως επίσης απαγορεύθηκε να γίνει οποιαδήποτε εκπαίδευση εθνοφυλάκων ή στρατιωτικών εκείνο το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα την ακύρωση της συγκεκριμένης εκπαίδευσης οι εθνοφύλακες την πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες μία ή δύο ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη 14 ή την Παρασκευή 15 Ιουνίου».

Ο εθνοφύλακας αυτός μου μετέφερε τα πιό πάνω ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος ότι η αποχή των εθνοφυλάκων από την παρέλαση δεν αποτελεί δική τους επιλογή. Δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να θεωρήσει ο κόσμος ότι οι άνθρωποι που έχουν κάνει στόχο ζωής την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας τους, αρνήθηκαν να παρελάσουν στην επέτειο της απελευθέρωσης του γένους μας από τους Τούρκους.

Κάπως έτσι τελείωσε η επικοινωνία μας.

 

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

 

 

1-3-2019

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Ζούμε στιγμές απόλυτης αθλιότητας. Ούτε ένα γεγονός δεν μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους ότι αυτή η χώρα έχει ελπίδες να γίνει κανονική. Η κυβερνηση εκτέλεσε μια χαρά το συμβόλαιο που είχε. Διέλυσε τα πάντα, από τα εθνικά θέματα μέχρι την κοινωνία. Κι από την οικονομία μέχρι την πλήρη καταρράκωση των ηθικών αξιών, του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Ζούμε με την κυβέρνηση της γκαζόζας, της Παπακώστα, του Τέρενς Κουίκ και της Κουντουρά. Και τώρα του Τόλκα και του Μωραϊτη και του κάθε πολιτικού αριβίστα από τα δεξιά και τα αριστερά.

Ζούμε σε μια χώρα όπου στις δημοσκοπήσεις 1 στους 4 ψηφοφόρους που ακόμη και τώρα πιστεύουν τον Τσίπρα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Ζούμε σε μια χώρα όπου η ΝΔ και ο αρχηγος της,  δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα, να κινητοποιήσει μάζες, να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους, να φέρει τους πολίτες μπροστά στις εξελίξεις, να τους ξεκουνήσει από τους καναπέδες τους.

Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Μέχρι πότε θα σκοτώνουμε εμείς οι Έλληνες τη χώρα μας και την ίδια ώρα θα κάνουμε και κριτική; Μπορεί να υπάρξει φως και να γίνουμε μια χώρα για την οποία δεν θα ντρεπόμαστε;

Θα υπάρξει μια μέρα που θα βγουν μέσα από την κοινωνία άξιοι άνθρωποι που θα θελήσουν να προσφέρουν στην πατρίδα; Και που θα απομονωθούν τα λαμόγια, οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι πορφυρογέννητοι, οι εξυπνάκηδες και οι τζάμπα μάγκες;

Πολύ δύσκολο αλλά όσο ζούμε ελπίζουμε.

 

22-2-2019

Τι άλλο μου μένει να πάθω;

Πώς γίνεται πάντα, και κάνει η Ιστορία κύκλους, κι αυτό που έλεγες πως δεν θα σου συμβεί, τελικά γίνεται;

Έλεγαν οι Έλληνες, μετά τους Περσικούς πολέμους, «δεν θα ζήσουμε άλλο τέτοιο κακό», «να μην ζήσουμε άλλο τέτοιο κακό», κι όμως το έζησαν, κι ακόμη χειρότερο, γιατί τον εμφύλιο σπαραγμό του Πελοποννησιακού Πολέμου, τον προκάλεσαν μόνοι τους.

Και προχώρησε η Ιστορία, άλλοτε με σελίδες ένδοξες, κι άλλοτε θλιβερές, πότε το ένα και πότε το άλλο.

Και τώρα, μπορεί να μην έχουμε κηρυγμένο πόλεμο, έχουμε όμως ακήρυχτο, εθνικό, θρησκευτικό, οικονομικό. Πάλι χάνεται η Πατρίδα με χίλιους τρόπους. Έχει ήδη χαθεί, γιατί αυτή που ψηφίζει το διαζύγιό της από την Ορθοδοξία και την Εκκλησία, από τον ίδιο της, δηλαδή, τον εαυτό, αυτή που χαρίζει το όνομά της και πολλά άλλα στον κάθε σφετεριστή, δεν είναι η Πατρίδα μας. Είναι κάποιο άλλο μόρφωμα, όχι όμως αυτό που αναγνωρίζουμε και αγαπούμε.

 Αλήθεια, δεν ξέρω πού βρίσκεται πια αυτό, …αν βρίσκεται κάπου.

Και πάλι όπως παλιά, άνθρωποι πεινούν, περιουσίες χάνονται, οι Έλληνες όλο και λιγοστεύουν, οι νέοι ξενητεύονται.…χάθηκαν τα καλά, απόμειναν μόνον απροκάλυπτα τα δεινά, βαδίζουμε στα σκοτεινά. Τι άλλο μου μένει να πάθω;

. Δύσκολο να βρεί κανείς λόγια πιο περιεκτικά απ’ αυτά, να περιγράφουν μια κατάσταση που μοιάζει όλο και χειρότερη, όλο και πιο αδιέξοδη, όπως η σημερινή.

 

16-2-2019

 

Η ΕΛΛΑΔΑ...ΣΗΜΕΡΑ .

Η Ελλάδα είναι ένα έρμαιο της τυχαιότητας, που  φαίνεται σαν να μην της περνά από το μυαλό ότι κάποτε θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται. Για την καταβαράθρωση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων της χώρας και την καταρράκωση του πολιτεύματος δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα για να μην επαναλαμβάνουμε τον εαυτό μας.

Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές στα ίδια συμπεράσματα για την αδυναμία και την παρακμή της χώρας. Μια κατάσταση που εξελίσσεται κι αυτή (όπως η γενικότερη φθορά που προκαλεί ο καπιταλισμός στον πλανήτη) διαρκώς προς το χειρότερο.

Η χώρα φαίνεται σαν να ζει μέσα σε ένα συνεχες  πραξικόπημα γελοιότητος.

Η τύχη της Μακεδονίας (και συνεπώς της Ελλάδας) κρίθηκε από την ψήφο της κυρίας Μεγαλοοικονόμου κι από το τσουλούφι ενός τρυποκάρυδου ή τσαλαπετεινού – θα σας γελάσω.

Ο «εκσυγχρονισμός» στην Ελλάδα κατέληξε σε ένα διαρκές τούρκικο παζάρι και στην εκ νέου βαλκανιοποίηση.

Οι εναπομείνασες δομές της χώρας αποδομούνται ταχύτατα. Όπως, όταν μπαίναμε στα μνημόνια κάθε συζήτηση για plan B είχε τεθεί εκτός νόμου, έτσι και τώρα κάθε συζήτηση (και πιθανή συνεννόηση) για το τι μέλλει γενέσθαι θεωρείται θέμα ταμπού

Είναι σαν η χώρα να απαγορεύει στον εαυτόν της να σκεφθεί. Ή σαν να της έχει απαγορευθεί.

 Και αυτό ίσως να είναι το μέγιστο των προβλημάτων μας.

 Στην ερειπωμένη μας αγορά μόνον τα αγάλματα της προπαγάνδας, της ιδεολογικής τρομοκρατίας, και της κατεργαριάς στέκουν ακόμα όρθια και απαιτούν θυσίες ανθρώπων.

 

8-2-2019

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Καθαρή εικόνα δεν υπάρχει ακόμη από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα. Από τις δηλώσεις των δύο ηγετών δεν βγαίνει τίποτε ουσιαστικό. Η διαρροή «διπλωματικών κύκλων» εστιάζει στην επανεκκίνηση της διαδικασίας της «θετικής ατζέντας». Ως θετική ατζέντα νοείται η επανέναρξη συνομιλιών για ζητήματα χαμηλής πολιτικής.

Τίποτε σοβαρό δεν θα προκύψει. Η Τουρκία δεν θα κάνει σε τίποτε πίσω από την πολιτική που διαμόρφωσε. Γιατί να την εγκαταλείψει;

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην προσέγγιση των ζητημάτων που χωρίζουν τις δύο χώρες στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτήν την αρχή.

Τότε γιατί πήγε ο Τσίπρας στην Τουρκία;

Η Ελλάδα δεν έχει την στρατιωτική ισχύ να περιορίσει τις φιλοδοξίες του Ερντογαν. Μόνο αποτρεπτική δύναμη προβάλλει η Αθήνα. Ο Ερντογάν δεν περνά, προς το παρόν, την κόκκινη γραμμή.

Η κυπριακή ηγεσία δεν απέκλεισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στην εξόρυξη υδρογονανθράκων της περιοχής, με την προϋπόθεση ότι θα συμβάλει η Άγκυρα στην επίλυση του Κυπριακού.

Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του ήταν πολύ προσεκτικός για το Κυπριακό. Μίλησε μόνο για πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο λύσης, και έμεινε εκεί. Την πολιτική ισότητα η ελληνοκυπριακή πλευρά την έχει αποδεχθεί ήδη.

Άρα, υπό το φως των νέων οικονομικών και πολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή, ο Ερντογάν δεν εγκαταλείπει μεν τις θέσεις του, τις προσαρμόζει, όμως, σε ορισμένα νέα δεδομένα. Οι βασικές τουρκικές θέσεις, όμως, θα παραμείνουν ίδιες.

Δικαιολογούν όλα αυτά επίσκεψη πρωθυπουργού στην Τουρκία; Δεν χάσαμε τίποτε, αλλά δεν φαίνεται και να κερδήθηκε τίποτε ουσιαστικό.

Πολυ συντομα θα δουμε.

 

 

1-2-2019

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ....ΤΙ ?

Δεν ξέρω πόσο εξευτελισμό μπορούν να αντέξουν ακόμη οι Έλληνες – αφού έχουν ξεπεράσει μεν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν όλους αυτούς που τους εξευτέλισαν και τους εξευτελίζουν, κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο οδηγεί πολλούς να τους θεωρούν ως τη μεγάλη ντροπή της Ευρώπης– χωρίς καμία διάθεση να προσβάλλουμε κανέναν και χωρίς να εξαιρούμε τον εαυτό μας, αφού ανήκουμε επίσης στο 70-80% των Ελλήνων που .....είναι "ανόητοι ως ανεγκέφαλοι."

Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως γενικότερα το «κομματικό σκηνικό» της Ελλάδας είναι σήμερα πιο ανίκανο και πολύ πιο βρώμικο από ποτέ, ότι όποιος προσπαθήσει να συμμετέχει στα κοινά εντυπωσιάζεται αμέσως από τη λάσπη και το βούρκο που ανακαλύπτει.

 Δυστυχως οι νέοι δεν έχουν καθόλου άδικο που μεταναστεύουν, αρνούμενοι να αποδεχθούν τον εξευτελισμό και τη μιζέρια του Έθνους τους, καθώς επίσης ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει καμία απολύτως προοπτική για τους Έλληνες – οι οποίοι θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν, χωρίς να εξαιρούνται τα εδάφη τους και θα μετατραπούν σε εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους μίας γερμανικής πολυπολιτισμικής αποικίας που θα κατατμηθεί επί πλέον, για να είναι ευκολότερα ελεγχόμενη.

 

25-1-2019

 

Το μέλλον της συνθήκης των Πρεσπών

Η αντεθνική συνθήκη των Πρεσπών  ψηφιστηκε ,οπως ηταν αναμενομενο, με κατεπείγουσες διαδικασίες, αφενός για να αποφευχθεί ο κίνδυνος  τυχόν συνειδητοποίησης του τι ακριβώς πράττουν, κάποιοι από τους  πρόθυμους να ψηφίσουν   την καταστρεπτική συμφωνία, αλλά και αφετέρου για να μην παραταθεί η αγωνία της κυρίας Μέρκελ, ώστε  να έχει ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο!!

Από την πλευρά μου, ωστόσο, προσπαθώ να αντλήσω  παρηγοριά από την πεποίθησή μου ότι τώρα  αρχίζει ένας νέος μακεδονικός αγώνας, που πρέπει οπωσδήποτε  να κερδηθεί. Πράγματι, το νομικό πλαίσιο αυτής της συνθήκης ανοίγει αρκετά παράθυρα, μέσα από τα οποία θα δοθούν μάχες για την ακύρωσή της.

Και, ακριβώς, επειδή η απώλεια της Μακεδονίας, που είναι βεβαία με βάση τις ελληνικές παραχωρήσεις, σημαίνει και το τέλος της Ελλάδας, οι μέλλουσες γενιές, και οχι βεβαια τα συστημικα κομματα, οφείλουν να γίνουν συνεχιστές των Μακεδονομάχων.

Ο Ελληνικος Λαος πηρε ενα πολυ σκληρο μαθημα, γιατι πριν πλησιασει την καλπη πρεπει να  «βλεπει» τι ψηφιζει.

Δυστυχως οι κυβερνοντες αλλα και ...οι αντιπολιτευομενοι ειχαν δηλωσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τι θα κανουν αν εκλεγουν.

Γιαυτον τον λογο αυτοι που ψηφισαν αυτους που κυβερνησαν και κυβερνουν την χωρα την τελευταια οκταετια «δεν δικαιουνται να ομιλουν» !!!

 

 

20-1-2019

4ΝΑΙ +2 ΟΧΙ = ?

1. ΝΑΙ. Η σημερινή συγκέντρωση ήταν μικρότερη και σε αριθμό,και σε παλμό από την προηγούμενη.
2. ΝΑΙ Φάγαμε δακρυγόνα. Αλλά με ένα λεπτό διακριτικο αριστερο άρωμα 
3. ΝΑΙ. Η νεολαία απούσα, βυθισμένη στα tablet , στο μεροκάματο, στα προβλήματα της καθημερινότητας.
4. ΝΑΙ. Ο κόσμος πλακωμενος στα προσωπικά του προβλήματα ή την dolce vita , αδιαφορεί πλέον για οτιδήποτε δεν είναι άμεση δική του προτεραιότητα, και δεν κατεβαίνει σε διαμαρτυρία
Η στροφή στην αδιαφορία οφείλεται στο δημοψήφισμα, όπου το ηχηρό ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ αποστερώντας τον λαό από κάθε αντίσταση και διάθεση για διαμαρτυρία.
1. ΟΧΙ.Δεν είναι ο Αλέξης ο μόνος υπεύθυνος για αυτήν την ατιμωτική παράδοση. Διότι για να έχει αποτέλεσμα μια προδοτική ενέργεια εναντίον μιας χώρας, χρειάζεται να συνεργησουν πολλές διαδοχικές κυβερνήσεις και πολλά κόμματα ακόμη και με διαφορετικές πολιτικές, και για τοσο διάστημα ,όσο μεγαλύτερη είναι η προδοσία.
Έτσι λοιπόν ξεκινώντας από το " σε 10 χρόνια όλοι θα έχουν ξεχάσει το όνομα" συνεχίζουμε με το "όλες οι χώρες την έχουν αναγνωρίσει με το όνομα Μακεδονία" και το " εξασφαλίζουμε τα βόρεια σύνορα μας " και τέλος ο Αλέξης βάζει την σφραγίδα και την ταφόπλακα.
Και έτσι δεν υπάρχει κανείς που να χρεώνεται την προδοσία διότι ο μεν τελευταίος απλά υλοποιεί ότι οι προηγούμενοι αρχισαν, οι δε προηγηθεντες δείχνουν τον τελευταίο εκκαθαριστή.
2. ΟΧΙ. Δεν υπάρχουν παράπλευρα οφέλη για την δική μας πλευρά. Μόνον υλοποίηση ξένων συμφερόντων, παρ'οτι τα παπαγαλάκια έπιασαν ήδη δουλειά, παρουσιάζοντας την εθνική ήττα σαν δική μας νίκη και βούληση.
Όσο για την ηττοπάθή στάση μερικών που θέλουν να παρουσιάσουν την χώρα σαν μικρή αδύναμη και ασήμαντη, ας θυμηθούμε τα λόγια του Τάσου Παπαδόπουλου " παρέλαβα χώρα και δεν θα παραδώσω κοινότητα " 
Σεντόνι πάλι ...
ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ...ΕΛΛΑΔΑ!

 

17-1-2019

 

Η συνθηκολόγηση των Πρεσπών

Η συνθηκολόγηση των Πρεσπών δεν θα περάσει. Δεν μπορεί να ….περάσει κόντρα στην αντίθετη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων

Διογένης Λαέρτιος (Βίοι φιλοσόφων): Οι Αθηναίοι στη σύγκρουσή τους με τους Μεγαρείς έχασαν την Σαλαμίνα από την οποία κατήγετο ο Σόλων. Ηττοπαθείς σε αφάνταστο βαθμό εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο καταδίκαζαν σε θάνατο όποιον θα τολμούσε να προτείνει ξανά πόλεμο για την Σαλαμίνα.

Ο Σόλων το τόλμησε.

 Παρέστησε τον τρελλό, φόρεσε στεφάνι στο κεφάλι και όρμησε στην αγορά, όπου με την βοήθεια κήρυκα απήγγειλε την ελεγεία ΣΑΛΑΜΙΣ.

 Πήραν ξανά τα όπλα οι Αθηναίοι, νίκησαν τους Μεγαρείς, ανάκτησαν την αυτοπεποίθησή τους και την περιπόθητη Σαλαμίνα τους.

 Ντροπιάσανε μ’ αυτό τους ποικιλώνυμους «Σαλαμιν-αφέτες»(= προδότες της Σαλαμίνος). Αφέτης(=προδότης).

Το αυτό οφείλουμε να πράξουμε σήμερα εμείς με τους Μακεδον-αφέτες, τους «βο..λευτες» της Μακεδονίας μας. Εμείς «ἴομεν ες Μακεδονίαν», για να ξεπλύνουμε το «χαλεπόν αίσχος» των Πρεσπών.

Σ.Παπαθεμελης

Μαγιά, πού δέν ξύνισε ποτέ

Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός

Γιά κάθε ἐναπομείνασα γρηγοροῦσα συνείδηση εἶναι ὁλοφάνερο πλέον, ὅτι οἱ  ἀπόγονοι τοῦ Καρλομάγνου δέν τρέφουν καί τά καλύτερα αἰσθήματα γιά ἐμᾶς τούς Ἕλληνες. Ἡ Εὐρωπαϊκή ἱστορία βεβαιώνει, ὅτι ἐδῶ καί δώδεκα ὁλόκληρους αἰῶνες οἱ πρόγονοι τῶν σημερινῶν μας ἑταίρων δέν κάνουν τίποτε ἄλλο, ἀπό τό νά ἀπεργάζονται ἀσταμάτητα τόν ἀφανισμό τῆς ἀγιασμένης Ρωμηοσύνης. Μᾶς μισοῦν. Καί μάλιστα, γιά λόγους καθαρά πνευματικῆς καί ἐκκλησιολογικῆς τάξεως, μᾶς μισοῦν θανάσιμα καί δέν τό κρύβουν.

μέτρητα εἶναι τά  παραδείγματα τοῦ ἄσβεστου αὐτοῦ μίσους τῶν Δυτικῶν ἐναντίον μας, ἐναντίον τῆς Ἑλληνικότητας καί τῆς Ὀρθοδοξίας. Καί γιά τοῦ λόγου τό ἀληθές ἄς ἀναφέρουμε δυό-τρία ἀπό τά πιό τελευταῖα καί πειστικά:

Πρτον, τήν φτωχοποίηση τῆς πανέμορφης καί πάμπλουτης Πατρίδας μας μέ τά λεγόμενα  μνημόνια (δαιμονική ἐπινόηση τῆς ΕΕ, τοῦ ΔΝΤ καί τῆς ΚΕΤ...).

Δεύτερον, τήν ἀπόπειρα περιφρόνησης τῆς Ὀρθοδόξου Πατερικῆς μας Παραδόσεως μέσῳ τῶν ἀποφάσεων τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης (τά πρῶτα συγχαρητήρια ἦταν τοῦ αἱρεσιάρχη τοῦ πάπα...).

Καί  τρίτον, τήν προδοσία τῆς Μακεδονίας μας μέ τήν παράσταση τοῦ θιάσου τῶν Πρεσπῶν (Βερολίνο, Βρυξέλλες καί Οὐάσιγκτον ἐπί ποδός...).

Ὁρίστε παρακάτω καί μερικά ἱστορικά γεγονότα ἀπό τίς διαχρονικές σχέσεις Δύσεως καί Ρωμηοσύνης, πρός διευκόλυνση τῆς ἐρμηνευτικῆς τῶν προαναφερθέντων παραδειγμάτων.

Στά 820, τά στρατεύματα τοῦ Καρλομάγνου μέ τήν δύναμη τῶν ὅπλων διώκουν τόν Ὀρθόδοξο τότε πάπα Ρώμης καί ἐγκαθιστοῦν Φράγκο πάπα, αἱρετικό, πρᾶγμα πού συνεχίζεται μέχρι καί σήμερα. 

Τό 1204, μέ πρόσχημα τίς λεγόμενες σταυροφορίες, Θεσσαλονίκη καί Κωνσταντινούπολη τίς καταστρέφουν ἐντελῶς. Τά βαρβαρικά δυτικά στρατεύματα δέν ἄφησαν πέτρα πάνω στήν πέτρα. Καταλήστεψαν τίς δυό μεγαλύτερες πόλεις τῆς Ρωμηοσύνης καί μέ τά ἀρπαγέντα πλούτη ἵδρυσαν τίς τράπεζες ἐκεῖνες, πού σήμερα συνεχίζουν τό εἰς βάρος μας ληστρικό καί ἀπάνθρωπο ἔργο τους.

Στήν Φερράρα, δεκαπέντε χρόνια πρίν ἀπό τήν Ἅλωση, ὑπό καθεστώς ὀμηρείας καί ψευδῶν ὑποσχέσεων περί βοηθείας, καταβασσανίζουν τούς ἀπεσταλμένους τῆς Πόλης καί τούς ἐπιβάλλουν μιά ’’ἕνωση’’, πού εὐτυχῶς, χάρις στόν Ἅγιο Μᾶρκο τόν Εὐγενικό, δέν ἵσχυσε ποτέ.

Μετά τήν πελευθέρωσή μας ἀπό τόν τουρκικό ζυγό, οἱ Δυτικές δυνάμεις (παπικοί καί προτεστάντες) ἐγκαθιστοῦν στήν ἐλεύθερη Ἑλλάδα βασιλιά δικό τους. Διορίζουν δικούς τους διοικητικούς καί στρατιωτικούς ἐπιτρόπους, δικούς τους ἰθαγενεῖς βουλευτές καί δική τους ἐκκλησιαστική διοίκηση. Κλείνουν πάνω ἀπό τετρακόσια Μοναστήρια καί τά τιμαλφή τῶν μοναστηριῶν αὐτῶν παίρνουν τό δρόμο τους γιά τά θησαυροφυλάκια ἤ τά σαλόνια τῶν παππούδων τῶν σημερινῶν μας ’’ἑταίρων’’. Καί δέν φτάνουν ὅλα αὐτά, ἀλλά κανονίζουν πολύ γρήγορα νά βγάλουν ἀπό τήν μέση καί τόν μοναδικό μας Κυβερνήτη, τόν ἅγιο τῆς πολιτικῆς, τόν Ἰωάννη Καποδίστρια.

πό τότε μέχρι καί σήμερα, ζοῦμε δυστυχῶς κάτω ἀπό φρἀγκικη ἐπιτροπεία. Μιά ἐπιτροπεία γεμάτη μῖσος ἐναντίον μας, παθιασμένη μέ τό ὄνειρο τοῦ πλήρους ἀφανισμοῦ τῆς Ρωμηοσύνης.

Διακόσια χρόνια τώρα, εἴτε μέ πολέμους εἴτε μέ ἀπάτη καί δόλο, κρατᾶνε διαρκῶς τήν Πατρίδα μας μέσα στήν φτώχεια, μέσα στήν ἀνασφάλεια, μέσα στή  μιζέρια καί τήν παντοειδή ἐξάρτηση. Διακόσια χρόνια τώρα, δικοί τους καί οἱ πολιτικοί μας ἄρχοντες, δικό τους καί τό σύστημα ἐκκλησιαστικῆς διοίκησης, δικός τους ἐν πολλοῖς καί ὁ τεχνηέντως ἄβουλος, μπερδεμένος καί ἀκατήχητος Λαός.

Παρ’ λα ατά, διακόσια χρόνια τώρα, τρῶνε οἱ ἄτιμοι οἱ ἐχθροί μας, μένει ὅμως καί μαγιά. Μαγιά, πού κρατάει ζωντανή καί δυνατή ὁλόκληρη τήν ζύμη. Μαγιά, πού δέν ξύνισε ποτέ, ἐδῶ καί τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια. Μαγιά, πού βγάζει ψωμί γλυκό σάν καί τήν γλυκειά μας Πατρίδα, τήν Ἑλλάδα. Ἀπόδειξη, τά ἀναρρίθμητα ἔνδοξα γεγονότα τῆς ἀργόσυρτης ἱστορικῆς μας διαδρομῆς.

Μαρτυρήσαμε, ὡς λαός, καί τουρκοκρατία καί ἐμφυλίους καί γενοκτονία καί κατοχή, ἀλλά σέ πεῖσμα τῶν ἄσπονδων ἐχθρῶν μας, ἔστω καί ἀσθενικῶς, κρατιόμαστε ἀκόμα ὄρθιοι. Καί κρατιόμαστε ὄρθιοι, διότι ἁπλά, παρά τίς ἀντιξοότητες, συνεχίζουν ἀκόμα καί γεννιοῦνται Ἕλληνες, τῶν ὁποίων οἱ καρδιές χτυπᾶνε στόν ἴδιο ρυθμό μέ τόν ρυθμό τοῦ Μαρμαρωμένου Βασιλιά, τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ, τοῦ Μακρυγιάννη, τοῦ Κολοκοτρώνη, τοῦ Παπουλάκου, τοῦ Τάσσου Παπαδόπουλου, τοῦ Ἁγίου Παϊσίου, τοῦ Κωνσταντίνου Κατσίφα καί τόσων ἄλλων Ἁγίων καί Ἡρώων τῆς Πατρίδας μας.

 

Εναι ο λληνες τν μερν μας, οἱ ὁποῖοι ἀρνοῦνται νά παραμείνουν ἁπλοί θεατές στήν ἀπόπειρα διαγραφῆς Πατρίδων(*).

Εἶναι οἱ Ἕλληνες τῶν ἡμερῶν μας, οἱ ὁποῖοι δέν ἀνέχονται πλαστογράφηση τῆς Ἱστορίας καί ἀπεμπόληση προαιωνίων δικαιωμάτων.

Εἶναι οἱ Ἕλληνες τῶν ἡμερῶν μας, οἱ ὁποῖοι γρηγοροῦντες ἀντιδροῦν σθεναρά σέ κάθε ἀπόπειρα νοθείας τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεώς μας.

Εἶναι οἱ Ἕλληνες τῶν ἡμερῶν μας, οἱ ὁποῖοι αἰσθάνονται ἄβολα, ὅταν ὁ πατριωτισμός λοιδορεῖται καί ἡ ἀναφορά στίς ρίζες μας προβάλλεται ὡς σοβινισμός(*).  

Εἶναι οἱ Ἕλληνες τῶν ἡμερῶν μας, οἱ ὁποῖοι βδελύσσονται τήν προδοσία, γι’ αὐτὀ καί βροντοφωνάζουν:

ΟΧΙ στήν παναίρεση τοῦ οἰκουμενισμοῦ καί στίς ἀσχήμιες τίς ἐκλησιολογικές τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης.

ΟΧΙ στόν δημογραφικό ἀφανισμό τῆς Πατρίδας μας, πού μαγειρεύεται στίς Βρυξέλλες καί τό Βερολίνο μέ ἀρχιμάγειρα τήν σπορά τοῦ Καρλομάγνου.

ΟΧΙ στήν παράδοση τοῦ Ὀνόματος τῆς Μακεδονίας μας σέ κλέφτες καί καταπατητές.

ΟΧΙ στούς προσκυνημένους ἰθαγενεῖς ἀξιωματούχους, πού ἑτοιμάζονται νά σερβίρουν στόν Λαό μας τήν προδοσία μασκαρεμένη σέ ἐθνικό τάχα συμφέρον.

 

 

12.01.2019

 

 

 

12-1-2019

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ....ΕΛΛΗΝΩΝ (?)

Τα θλιβερά φαινόμενα της πολιτικής παρακμής του τόπου φαινονται στον κοινοβουλευτικό μας ναό με τους αντιπροσώπους του λαού να μην αντιπροσωπεύουν κανέναν  άλλον παρά μόνο τον εαυτό τους, εμπορεύοντας την ψήφο, ανεξάρτητα του πολιτικού τους κόμματος με το οποίο εξελέγησαν .

Η κυβερνηση αγνόησε το δημοψήφισμα ενός λαού,με ολα τα παρεπομενα με μονο σκοπο να παραμείνει στην εξουσία την επόμενη ημέρα της ήττας τους. Δεν θα διστάσει να μεταλλαχθεί και πάλι για την πολιτική της επιβίωση αγνοώντας πλήρως τη λαϊκή βούληση.

Οι «φιλοι» μας μαζί με τους ξένους τοκογλύφους που καταφθάνουν από Βερολίνο και Παρίσι τις επόμενες ημέρες δεν κατάφερε μόνο ένα πράγμα.

 Να πείσει τους Έλληνες και την Ελλάδα να αυτοκτονήσουν.

 Τώρα, στο μόνο που ελπίζουν είναι ο εθνικός ακρωτηριασμός μας με τη βοήθεια των γειτόνων και των κατασκευασμένων ειδήσεων. Για αυτό δεν αποχωρουν  από τη Βουλή πριν πετύχουν το στόχο τους, να είναι δηλαδή ο ρυθμιστικός παράγοντας και στην επόμενη μέρα της Ελλάδας. Τότε και μόνο τότε σχεδιάζουν να αποχωρήσουν ηρωϊκά.

Το φαινόμενο Κυβέρνησης με ένα συνονθύλλευμα ψήφων κατά περίπτωση, άλλους για τη Μακεδονία, άλλους για ψήφο εμπιστοσύνης και άλλους κάθε φορά ανάλογα τα γούστα ή τα πεσκέσια δείχνει και τον πολιτικό μας ξεπεσμό.

151 να είναι και ό,τι να ‘ναι.

Οι κ.κ. 151 βουλευτές και βουλευτίνες κατά περίπτωση ας σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού που τους εξέλεξε. Και με την Ελλάδα  και με την πολιτική ανωμαλία δεν γίνεται.

Μας βλέπουν πολλοί και δεν είναι όλοι «φίλοι» μας

 

 

 

 

 

 

4-1-2019

 

Τι παγκοσμιοποίηση θέλουμε;

Το 2018 έφυγε. Το νέο έτος είναι έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, όπου ο λαός θα έχει τη μοναδική του ευκαιρία να επιφέρει αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο μέλλον του ίδιου και της χώρας.

Όσοι όμως αγαπούν αυτόν εδώ το τόπο, την ιστορία του, τον πολιτισμό του και θέλουν την ακεραιότητα του, ακούν συνεχώς τους εκπροσώπους του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου να τους καθυβρίζουν ως φασίστες, εθνικιστές, ρατσιστές και φυσικά λαϊκιστές.

Η εποχή που ζούμε είναι μεταβατική. Συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο παλιός κόσμος των εθνικών κρατών και ο ανερχόμενος, αυτός της κατάργησής τους και της επικράτησης της παγκοσμιοποίησης

Ξέρουμε όμως όλοι, πως στην αιώνια σύγκρουση του καινούργιου με το παλιό πάντα νικάει το καινούργιο. Δεν έχει σημασία αν το καινούργιο είναι καλύτερο ή χειρότερο. Πάντα κερδίζει, γιατί η φύση του ανθρώπου είναι να προσδοκά και να ελπίζει.

Βαδίζουμε λοιπόν προς μια παγκοσμιοποίηση και αυτή τη στιγμή ειναι η παγκόσμια κυρίαρχη ιδεολογία, αλλά το ερώτημα είναι τι παγκοσμιοποίηση θέλουμε;

Μήπως τελικά, αντί να προσπαθούμε να κρατήσουμε το παλιό, θα ήταν καλύτερα, τώρα που είμαστε ακόμα μέσα σε μεταβατική περίοδο, να ρίξουμε μια καινούργια ιδέα που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων;

Η αντίδραση θα διδάξει πως η εναλλακτική παγκοσμιοποίηση δεν είναι μια ολοκληρωτική παγκοσμιοποίηση στα χέρια της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά μια δημοκρατική παγκοσμιοποίηση ελεύθερων και συνεργαζόμενων λαών, ελεύθερων και συνεργαζόμενων ανθρώπων.

 

 
 
 
 

29-12-2018

ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.... ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν είναι καθόλου καλή – ενώ τόσο το διεθνές, όσο και το ευρωπαϊκό περιβάλλον προβλέπεται να επιδεινωθούν το επόμενο έτος, οπότε η έξοδος στις αγορές θα γίνει ακόμη δυσκολότερη, εάν αργήσει.

Οι οικονομικές ευθύνες πάντως θα ήταν άδικο να αποδοθούν μόνο στη σημερινή κυβέρνηση – αφού το ΠΑΣΟΚ του 2010 οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ υπογράφοντας το πρώτο καταστροφικό μνημόνιο, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την έδεσε χειροπόδαρα με το εγκληματικό PSI, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε ξανά τις τράπεζες αφελληνίζοντας τες, μετέφερε όλα τα κρατικά περιουσιακά στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ κοκ.

Εν τούτοις οι εθνικές ευθύνες, όσον αφορά τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Β. Ήπειρο, την Τουρκία και το μεταναστευτικό, λόγω της ανεύθυνης υπογραφής της συμφωνίας του Μαρόκου, όπως επίσης το ότι παραδόθηκαν τα πάντα στις Η.Π.Α. χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα, είναι σωστό να αποδοθούν στη σημερινή κυβέρνηση – παρά το ότι σε μεγάλο βαθμό είναι το αποτέλεσμα της κυλιόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας που συνεχίζεται.

 Δυστυχώς δε τα οικονομικά προβλήματα λύνονται αργά ή γρήγορα, αλλά για τα εθνικά ισχύουν εντελώς άλλοι κανόνες – τους οποίους δεν εκτίμησε καθόλου σωστά η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ελλάδα στο μέλλον σε μεγάλες περιπέτειες.

Η προσπάθεια διόρθωσης των σφαλμάτων όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων μας, το μόνο που απαιτεί είναι η συναίνεση κομμάτων και Πολιτών – η ένωση τους απέναντι στον κοινό εχθρό, όπως έκαναν πάντοτε ακόμη και οι πόλεις-κράτη στην Αρχαία Ελλάδα, παρά το ότι σε εποχές που δεν απειλούνταν από εξωτερικούς εχθρούς πολεμούσαν ανελέητα μεταξύ τους.

Το νούμερο ένα πρόβλημα μας τώρα από οικονομικής πλευράς είναι το χρέος – όπου το 2010 ήταν μόνο το δημόσιο, ενώ σήμερα έχει προστεθεί επί πλέον το υπέρογκο κόκκινο ιδιωτικό. Στα πλαίσια αυτά, ενώ για τα εθνικά μας προβλήματα είναι πιο επείγουσα από ποτέ η σύσταση ενός Συμβουλίου Ασφαλείας, για τα δε οικονομικά απαιτείται κάτι σχετικά ανάλογο.

Όσο λοιπόν δεν προσπαθούμε το αυτονόητο, τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ μεταξύ μας, η Ελλάδα θα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο σε όλους τους τομείς – ενώ θα πρέπει να είναι πολύ αιθεροβάμων ή ανόητος κανείς, ακόμη και ως φανατικός οπαδός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να πιστεύει πως με το ίδιο αποτυχημένο πείραμα και με τα ίδια σαθρά συστατικά θα επιτευχθεί ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

 

21-12-2018

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

Είμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και το τέλος αυτής της χρονιάς.

Έχουμε βιώσει πολλά, καλά και κακά, και αναμένουμε την καινούρια χρονιά με ελπίδα και αισιοδοξία.

Τι περιμένουμε όμως; Θα έλθει ένα καλύτερο αύριο; Πως θα γίνει καλύτερο το μέλλον μας χωρίς Χριστό; Πως θα αγναντέψουμε το νέο έτος με την πατρίδα μας μικρότερη; Με ποιο τρόπο πιστεύουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ;

Τα φώτα του κόσμου, τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι λάμψεις των ρεβεγιόν προσπαθούν μάταια να φωτίσουν το σκοτάδι του νου και να ζεστάνουν την παγερή καρδιά μας.

Ναι, είναι αλήθεια, ας μην κρυβόμαστε, ότι τα ΚΑΝΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ! Μας έσπειραν φιλοσοφίες κενές και τις πιστέψαμε. Μας έδωσαν παρά και θαμπωθήκαμε. Μας υποσχέθηκαν δόξα και νομίσαμε ότι θα βασιλέψουμε για πάντα.

 Το ίδιο πάντα επεισόδιο από καταβολής κόσμου.

Η γυναίκα έπαψε να είναι ΜΑΝΑ και έγινε υπηρέτης ξένων αφεντικών. Ο άντρας έπαψε να δουλεύει με τον ΙΔΡΩΤΑ του και έκανε πρότυπο μια θέση στο δημόσιο, το χρήμα, την μπάλα και το αυτοκίνητο. Άλλοι πάλι παραμορφώθηκαν από τα πολλά πτυχία και τις περγαμηνές και έγιναν στο τέλος δούλοι των πολυεθνικών εταιριών.

Διαλύθηκε έτσι η οικογένεια, χιλιάδες τα διαζύγια, και τα παιδιά παραπαίουν μόνα και έρημα. Οι νέοι ζουν μέσα στη μαστούρα των ναρκωτικών, είτε ουσιών, είτε των παθών τους, των κινητών και ακινήτων.

Με αυτά τα χάλια, τι ηγέτες περιμένατε να έχουμε;

Με άλλα λόγια, οι πολιτικοί που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια είναι αυτοί που αντιστοιχούν στην ηθική κατρακύλα μας. Αυτοί δρουν ανενόχλητα πια σαν εντεταλμένοι υπάλληλοι εκείνων, που θέλουν να μας εξαφανίσουν μια για πάντα από τον τόπο αυτό .

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

 

 

14-12-2018

 

Τι σημαίνει ουδετερόθρησκο κράτος;

Ακούσαμε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει το κράτος μας ουδετερόθρησκο.

Ας μας πληροφορήσουν, τι σημαίνει ουδετερόθρησκο κράτος συνταγματικά;

Διότι έχουμε να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις όπως:

Α. Σαν ουδετερόθρησκο κράτος θα φύγουν οι εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων από τα δημόσια κτήρια; Διότι αν κάποιος θελήσει να προσφύγει δικαστικά εναντίον των ιερών εικόνων, θα κερδίσει αμέσως την υπόθεση εφόσον το Σύνταγμα θα τον καλύπτει.

Β. Σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος θα μπορεί η σημαία του να φέρει τον Τίμιο Σταυρό χαραγμένο επάνω της;

Γ. Σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος θα μπορούν οι καμπάνες να κτυπούν ελεύθερα ή μήπως σύμφωνα με τον νόμο της ισονομίας θα προσφύγουν οι μουσουλμάνοι στα δικαστήρια και θα ζητήσουν κι αυτοί να ακούγετε από τους μιναρέδες ο Χότζας τους;

 

Δ. Σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος θα μπορούν να γίνονται ιερές λιτανείες του Επιταφίου, των ιερών εικόνων ή των ιερών λειψάνων;

Ε. Σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος θα μπορούν μέσα στα δημόσια νοσοκομεία να υπάρχουν εκκλησίες και ιερείς που θα μπορούν να τελούν Θείες Λειτουργίες ή Παρακλήσεις;

ΣΤ. Σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος θα μπορούν να υπάρχουν στρατιωτικοί ιερείς ή εκκλησίες στα στρατόπεδα ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία;

Ζ. Σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος θα εορτάζονται Χριστούγεννα και Πάσχα; Θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν άδειας Χριστουγέννων ή Πάσχα;

Σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος, τι θα φύγει και τι θα μείνει τελικά από την πίστη μας;

Αυτό ερωτούμε.

 

 

7-12-2018

 

Ο τέταρτος... Μάγος στην Φάτνη!

Μέχρι τέλους του έτους η Κυβέρνηση θα έχει προχωρήσει σε κάθε υλοποίηση παροχών, που έχει σχεδιάσει και τα φετινά Χριστούγεννα για πολλούς συμπολίτες μας θα μοιάζουν με αυτά των προμνημονιακών εποχών.

 Έχει ήδη, εδώ και πολύ καιρό, φροντίσει, να γεμίσει τα κρατικά ταμεία και θα παρουσιαστεί σαν ο τέταρτος Μάγος στην Φάτνη.

Το σοβαρό του όλου θέματος είναι, μήπως ο κόσμος ξεχάσει εύκολα και γρήγορα.

 Και ξεχάσει σοβαρά γεγονότα, όπως ότι ο ίδιος ο κόσμος με την υπερφορολόγηση που έχει υποστεί, είναι αυτός που γέμισε τα κρατικά ταμεία και εν τέλει, θα του επιστραφεί ένα ελάχιστο ποσό από αυτό που έχει ήδη καταβάλλει στο Κράτος.

 Μήπως, ο παραλληλισμός με τους Ινδιάνους και τα καθρεφτάκια που τους έδιναν οι πρώτοι Ευρωπαίοι, δεν είναι τόσο μακρινός για τους κυβερνώντες; Μήπως, το ότι θεωρούν, πως με ένα ¨κέρασμα¨ θα ξεχάσει ο κόσμος, όλα αυτά που έχει τραβήξει, υποτιμά τον ίδιο τον κόσμο; Μήπως, το ότι θεωρούν σίγουρο δρόμο την πεπατημένη των παροχών προεκλογικά, δεν εισφέρει τίποτα καινούργιο αλλά παραπέμπει στο παρελθόν; Απομένει να δούμε τις ενέργειες του κόσμου, όταν θα έρθει η ώρα, ώστε τότε να μπορούμε να πούμε, αν έχουν δίκιο οι κυβερνώντες ή όχι.

Και έχουμε το παράδοξο, όλοι να αγαπάνε τον Πρωθυπουργό μας και ο ίδιος ο λαός του – κατά τις δημοσκοπήσεις – να μην τον αγαπάει!

 Ό,τι έχουν θελήσει οι δανειστές, το έχουν καταφέρει. Ό,τι έχουν θελήσει οι ΗΠΑ, το έχουν καταφέρει. Δεν περισσεύει και κανένας άλλος …

 

29-11-2018

 

Ο πατριωτισμός στην πράξη

Η αγάπη για την πατρίδα, είναι διαχρονική αρετή και κορυφαία αξία. Έχει υμνηθεί, παραδειγματίσει και εμπνεύσει.Ταυτόχρονα έχει λοιδωρηθεί, έχει συκοφαντηθεί χωρίς αυτό ωστόσο να αλλάζει την ουσία της και να απαξιώνει την αγνότητα και τον ρόλο της. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι κάθε προσπάθεια  ελέγχου λαών και εθνών, στηρίζεται στην απαξίωση του πατριωτισμού, της αγάπης για την πατρίδα.

Ο πατριωτισμός προϋποθέτει, συνειδητή επιλογή, συνέπεια έργων και ευρύτητα πνεύματος. Ούτε με βλακώδεις θεωρίες περί ευγονίας και ‘καθαρότητας αίματος΄, μπορεί να σχετίζεται, ούτε στο κοσκινο των ‘εργολάβων’ της ‘εθνικής συνείδησης’ υπόκειται.

 Αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση στην πράξη. Και είναι ένα καθημερινό δημοψήφισμα.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Επίσκοπος Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης, που απετέλεσε μια από τις σπουδαιότερες μορφές του Μακεδονικού Αγώνα, φρόντισε άμεσα να μάθει το σλάβικο ιδίωμα της περιοχής, όπου ορίσθηκε Πνευματικός Ποιμενάρχης. Ρώτησε, κατά τα ιστορικά λεγόμενα τους κατοίκους, εάν ήθελαν να είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή των Σλάβων ομαδαρχών και με μοναδική μαεστρία, τόνωσε το Ελληνικό εθνικό τους φρόνημα.

 Ο καπετάν Κώττας, ένας από τους λαμπρότερους μακεδονομάχους, πέθανε στο ικρίωμα, φωνάζοντας στη Σλαβική διάλεκτο ‘ζήτω η Ελλάδα’.

 Κανείς βέβαια δε διανοήθηκε να αμφισβητήσει τους υπέροχους αυτούς Έλληνες.

 Γιατί πάνω από όλα απέδειξαν στην πράξη την αγάπη τους για την Πατρίδα. Και την έκαναν μεγάλη. Με το σκεπτικό και την πολιτική αυτή πρέπει να προχωρησουμε. Με Έλληνες από γεννηση και απο επιλογή,διοτι υπαρχουν «Ελληνες» που στον κομματικο βωμο και στις ιδεοληψιες τους θυσιαζουν καθε τι Ελληνικο ,ακομα και την πατριδα ,ξεπουλωντας την.

 

 

24-11-2018

 

Bγηκαμε απο τα Μνημονια (!) ΔΗΛΑΔΗ ;

Εννοείται ότι ο πρωταρχικός στόχος του κόσμου, ιδιαίτερα μετά από μία οκταετή κρίση που τον τσάκισε, είναι να σταθεί πάλι στα πόδια του ανεβάζοντας το βιοτικό του επίπεδο

 Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως η κατάσταση είναι πιο σύνθετη και οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν το στομάχι τους σε δεύτερη μοίρα (δύσκολο) , να σταματήσουν να ενημερώνονται από συστημικά μέσα που ολημερίς τους βομβαρδίζουν με μαύρες ή ευχάριστες οικονομικές ειδήσεις και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι πραγματικά κρύβεται απο πισω.

Δυστυχώς, θα διαπιστώσουν ότι τα μνημόνια δεν είχαν ως στόχο την εξυγίανση και μεταρρύθμιση του σπάταλου ελληνικού κράτους. Ότι οι δανειστές και τα πολιτικά υποχείριά τους δεν ζήτησαν να δώσουν το αίμα τους για να καταστεί η Ελλάδα και πάλι ισχυρή. Ο σκοπός ήταν να τους εξαθλιώσουν, ώστε μετά να λένε κι ευχαριστώ με τα κοκκαλάκια που θα τους πετάνε και ανεπηρέαστοι να εφαρμόσουν το βρώμικο σχέδιό τους για την μετατροπή της Ελλάδας σε αδύναμο και απόλυτα ελεγχόμενο προτεκτοράτο.

Κι απ΄ ότι βλέπουμε τα πλάνα τους προχωράνε άψογα. Ξαφνικα οι δανειστές βοήθησαν τον κ.Τσίπρα, και ω του θαύματος όχι μόνο βγαίνει από τα μνημόνια αλλά υπάρχουν και λεφτά για τους πεινασμένους Έλληνες. Δεν νομίζετε ότι  όλο αυτο μπάζει από παντού;

Αν δεν κάνω λάθος η υποτιθέμενη έξοδος από τα μνημόνια σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει την μελλοντική οικονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάνε, οι τράπεζες καταρρέουν και είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο και η χώρα δια ροπάλου απαγορεύεται να βγει στις αγορές για να δανειστεί.

 Συνεπώς, ποιον κοροϊδεύουν;

Είναι φανερο ότι οδηγούμαστε σε νέο μνημόνιο η οπως αλλιως το ονομασουν !!!

 

 

17-11-2018

 

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ «Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

Η ελληνική αριστερά,λενε πολλοι, δεν καταλαβαίνει ότι είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος» ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, που δεν θέλει πατριωτισμούς, και ενός γεωπολιτικού συστήματος που θέλει όλα τα Βαλκάνια «εις την Δύσιν» για να μην αποτελούν πια χώρο επιρροής της Ρωσίας.

Στα σχολεία τα παιδιά θα διδάσκονται ότι το υψηλότερο αγαθό είναι να υπερασπίζεσαι τον πλούτο σου.

Κι όχι το χώμα που παράγει τον πλούτο σου.

Δεν πιστεύω ότι είναι ο «χρήσιμος ηλιθιος».

 Πιστεύω ότι μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, όσοι αριστεροί, ειδικά στην Ελλάδα, δεν είχαν προφτάσει να γευτούν την ηδονή και τα οφέλη της εξουσίας ενός μοντέλου υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ελλάδα, απλά συμμάχησαν με τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και παίζουν το παιχνίδι της με ψευδοϊδεολογία τον διεθνισμό και την προστασία των μειοψηφιών έναντι των πλειοψηφιών, δηλαδή γεγονότα που διαλύουν την πατρίδα, όπως ακριβώς θέλει η παγκοσμιοποίηση.

 Με τη βοήθεια λοιπόν της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης διεκδικούν καρέκλες εξουσίας.

Τα δύο βασικά όπλα εναντίον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και φυσικά και εναντίον της ελληνικής νεοαριστεράς, είναι η προστασία της πατρίδας και η αυστηρή εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής της πλειοψηφίας.

Αυτά τα δύο εμπόδια προσπαθεί να κάμψει η παγκοσμιοποίηση και ήδη το έχει καταφέρει, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

 

10-11-2018

 

Ελληνες ‘η ...ανθελληνες ;

Το γεγονός ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός και η Ελληνικη (;) κυβερνηση έχουν ταυτόσημες απόψεις για τη δολοφονία του Κ. Κατσίφα και την ίδια απαρέσκεια για την ελληνική μειονότητα, την ελληνική σημαία και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών δεν είναι τυχαίο. Είναι και οι δύο παιδιά του ιδιου καθεστώτος και δεν το κρύβουν.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση στρέφεται εναντίον εκείνων που είναι υποχρεωμένη από τις διεθνείς συνθήκες να υπερασπίζεται. Οι δηλώσεις Φίλη χτες και προχτές, η σιωπή του πρωθυπουργού για τη δολοφονία ενός Έλληνα στην Αλβανία, η στάση της ελληνικής αστυνομίας που έσπευσε εξ αρχής να υιοθετήσει της αλβανική άποψη για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα και η υιοθέτηση από την επίσημη πολιτεία των απόψεων της αλβανικής εθνικιστικής προπαγάνδας για το αιματηρό περιστατικό μπορεί να προκαλεί μόνο ντροπή για αυτο που λέγεται ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό το ελληνικό κράτος, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι συμπλέει με τον επίσημο και ανεπίσημο ναρκέμπορο της ευρωπαϊκής ηπείρου και εγνωσμένο τραμπούκο ενός πρωτογονισμού, μοναδικού στην Ευρώπη για τη βία του. Ότι συμπλέει και χειροκροτεί την παντελή απουσία δικαίου, όπου η βία του ισχυρότερου είναι ο καθημερινός νόμος και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο είναι η καθημερινή πρακτική. Μια πρακτική, που οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου τη ζουν στο πετσί τους επί δεκαετίες, σχεδόν πάντα εγκαταλελειμμένοι από το ελληνικό κράτος που υποτίθεται ότι οφείλει, σύμφωνα με τις συνθήκες που έχει υπογράψει, να τους υπερασπίζεται.

Το ελληνικό κράτος όχι μόνο έχει αφήσει ανυπεράσπιστη την ελληνική κοινότητα της Αλβανίας, αλλά σημερα έχει φτάσει στο ακραίο σημείο κατάντιας να συμπλέει με την αλβανική πολιτική εκκαθάρισής της είτε με οικονομικά, είτε με πολιτικά, είτε με ...αλλα μέτρα.

 

4-11-2018

 

Αντίμετρα στην Αλβανία ; Εδω ...γελαμε...!

Αντίμετρα στην Αλβανία απαιτούν κάποιοι … λες και η Αλβανία δεν είναι προτεκτοράτο των…..Δυτικών όπως κι εμείς.

Λες κι είχαμε ποτέ πατριωτική κυβέρνηση που θα είχε τα κότσια να κοντράρει τα συμφέροντα των Μεγάλων που αυτή τη στιγμή έχουν εστιάσει στα Σκόπια και την Αλβανία για να τους αποσπάσουν από Ρωσία και Τουρκία .

Στην Ελλάδα αν χτυπήσει τηλέφωνο από Ουασινγκτον ή από το Τελ Αβίβ … τα έχουν κάνει όλοι επάνω τους.

Αυτή η Ελλάδα …αντίμετρα ξέρει να παίρνει μόνο όπου θέλουν οι «φιλοι μας».

 Αυτή η Ελλάδα σηκώνει ανάστημα κι επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία (!), στη Συρία, στο Ιράν …αλλά τρέμει να πάει κόντρα στα σχέδια της Δύσης για τα Σκόπια και την Αλβανία.

Εφόσον τα αφεντικά των Ελληνικών κυβερνήσεων αποφάσισαν να εγκλωβιστούν Έλληνες επί Αλβανικού εδάφους … κι αποφάσισαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων ώστε τα νέα «παιδια» του ΝΑΤΟ να μην λοξοκοιτούν πίσω στη μαμά Ρωσία … ας μην περιμένουμε οι «βολευτες» της βουλής να νιώσουν ξαφνικά …αγάπη για το κουφάρι της Ελλάδας που οι ίδιοι ξέσκισαν.

Περιμένετε αληθεια για έναν νεκρό … να σηκώσουν ανάστημα στις μεγάλες δυνάμεις όλοι ΑΥΤΟΙ ;

.

 
 
 
 
 
 
 
26-10-2018
 

ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ;

 ΣΚΟΠΙΑ ‘Η ΤΟΥΡΚΙΑ ;

Αμέσως μετά την παραίτησή του και την παράδοση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ.Κοτζιάς δημοσιοποίησε  την πρόθεσή του να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο! 

Γνώριζε ασφαλώς….πολύ καλά τι θα ακολουθήσει.

Πολύ ξεκάθαρα οι Τούρκοι μας απείλησαν ευθέως, χωρίς περιστροφές, ότι θα πάμε σε πόλεμο. Πόλεμο κανονικό όχι «επεισόδιο» .

Γνωρίζουμε όλοι ότι στην απειλή πολέμου η Ελλάδα πάντα κάνει πίσω.

 Δεν ασκήσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι τώρα, παρά το ότι έχουμε 100% δίκιο, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, επειδή πολύ απλά, φοβόμαστε!

Ήταν λοιπόν βέβαιο, ότι η συζήτηση περί επέκτασης των χωρικών υδάτων, θα μας έφερνε ΣΕ ΑΠΕΙΛΗ πολέμου με την Τουρκία.

Θέλουν τον ελληνικό λαό φοβισμένο, για να περάσει ανώδυνα η συμφωνια των Πρεσπών.

Μήπως όμως, ακριβώς αυτό ήθελαν;

Να συρόμαστε δηλαδή με την απειλή πολέμου, μέχρι να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, ώστε να μας λένε οι καθοδηγητές γνώμης "μα, δεν βλέπετε, εδώ πάμε για πόλεμο με την Τουρκία κι εσείς ασχολείστε με τα Σκόπια και πώς θα λέγονται; "

Ακριβώς αυτή θα είναι από δω και πέρα η καθοδήγηση της κοινής γνώμης.

Βεβαίως, μέσα στην παραζάλη των απειλών και της προπαγάνδας, ο λαός δεν θα μπορεί να κάνει απλές σκέψεις όπως "μα αφού έχουμε σοβαρές απειλές από την Τουρκία κι άλλα «σοβαρά» θέματα, γιατί ανοίξαμε το Σκοπιανό;"

Βλέπετε πώς συνωμοτεί το σύμπαν για να χαθεί η ελληνικότητα της Μακεδονίας, όταν το θέλουν οι Αμερικανοί;

 

 
20-10-2018
 

Τι δεν καταλαβαίνεις;

«Θέλουμε να μοιραστούμε τον πλούτο» δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Δηλαδή οι Τούρκοι θέλουν να αρπάξουν τον πλούτο των άλλων και στην περίπτωσή μας,τον δικό μας πλούτο.

Και για να γίνει ακόμα πιο κατανοητός, τόνισε ότι δεν θέλουν πόλεμο, αλλά να πάρουν μόνο τον πλούτο, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν δεν πάρουν αυτόν τον πλούτο, θα κάνουν πόλεμο.

Η πολιτική του κατευνασμού, που ακολουθεί τόσα χρόνια η κάθε ελληνική κυβερνηση, όχι μόνο δεν αποτρέπει τον τουρκικό κίνδυνο, αλλά αντίθετα θέτει τη δική σου ζωή υπό αίρεση. Αν δηλαδή δεν υποχωρούμε συνέχεια στις αξιώσεις των Τούρκων, τότε μπορεί και να μας σκοτώσει.

Πρέπει λοιπόν να εγκαταλείψουμε την πολιτική του κατευνασμού με την Τουρκία και να περάσουμε στην πολιτική αντιμετώπισή της.

Όσο δεν γίνεται αυτό, η Ελλάδα δεν θα διαθέτει στην πραγματικότητα εξωτερική πολιτική, εθνική κυριαρχία και εθνική ασφάλεια.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΩΣ «ΠΟΡΘΗΤΗ».

ΟΙ ΔΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ….»ΟΜΟΔΟΞΟΙ» ΡΩΣΟΙ ..Μ’ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ !

 
 
 
13-10-2018
 

ΠΩΣ ...ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ?

O πανεπιστημιακος Νικος Σβορωνος εγραφε για την ταυτότητα ενός λαού…

«… Αν, όπως πιστεύω, τα κύρια στοιχεία της ταυτότητας ενός ζωντανού λαού» . έλεγε, « είναι ό,τι καινούριο ο ίδιος ζει και δημιουργεί, η θεμιτή έρευνα δεν μπορεί να στραφεί παρά στις πηγές έμπνευσης που δημιουργούν τα καινούρια αυτά στοιχεία και στη γενεσιουργική τους αιτία, που βρίσκεται χωρίς αμφιβολία στις ιστορικές εξελίξεις του…»

– Στις ιστορικές εξελίξεις του…, η καταληκτική φράση της παραγράφου εκανε το μυαλό μου να ταξιδέψει στο πρόσφατο παρελθόν μας με όλα τα τραγικά γεγονότα της μνημονιακής οκταετίας…

Το πρώτο δυσάρεστο ξάφνιασμα ήταν συνδεδεμένο με την εικόνα του ΓΑΠ απ’ το Καστελλόριζο.

 Ύστερα ακολούθησε το οδυνηρό σοκ της συνειδητοποίησης, οι ταχύτατες αλλαγές στις συνήθειες και τους τρόπους ζωής μας, η ρωγμή που έγινε χάσμα αγεφύρωτο στην κοινωνία μας, που πορευόταν τραυματισμένη, με βίαια σημάδια στο σώμα της σαν από πραξικόπημα, οικονομική κατάρρευση ανείπωτη, ή σπαράγματα εμφυλίου πολέμου… 

Μια πορεία μέσα σε ένα διαρκές «σοκ και δέος», με συνακόλουθα την απώλεια των ζωογόνων χαρακτηριστικών του λαού μας, όπως η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση, ο αυτοσεβασμός και μια στοιχειώδης οργάνωση ενός μόνιμα αποδιοργανωμένου κράτους…

Και οι ανθρωποι αυτοι θελουν να μας ......ξανασωσουν !

 
 
7-10-2018
 

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Η Ελλάδα δεν έχει βιώσιμο χρέος ούτε πρωτογενή πλεονάσματα,δεν έχει βιώσιμο ασφαλιστικό, δεν έχει βιώσιμο κοινωνικό κράτος,δεν έχει βιώσιμο δημόσιο τομέα, δεν έχει βιώσιμο πολιτικό σύστημα και δεν διαθέτει ούτε βιώσιμες τράπεζες.

Περαιτέρω, εφαρμόζονται δήθεν μέτρα τα οποία, μοιάζουν με ενέσεις μορφίνης σε έναν ετοιμοθάνατο ασθενή – αφού απλά διασφαλίζουν την επιβίωση της Ελλάδας σε μία κωματώδη κατάσταση για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα όσο ακριβώς θα χρειαστεί για να υφαρπάξουν τα περιουσιακά στοιχεία της οι δανειστές της.

Επειδή οι αριθμοί δεν ψεύδονται, έχουμε 4.769.000 εργαζόμενους (20% νόμιμοι ξένοι), σε σύνολο πληθυσμού 10.750.000 χωρίς τους παράνομους μετανάστες – ενώ από αυτούς οι 900.000 είναι άνεργοι. Επίσης 2.600.000 συνταξιούχους και 566.000 τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου. Επομένως οι 3.869.000 εργαζόμενοι πρέπει να συντηρήσουν τους 2.600.000 συνταξιούχους (αφού τα χρήματα των ταμείων τους έχουν κάνει φτερά), τους 566.000 δημοσίους υπαλλήλους, τους 900.000 ανέργους και το υπόλοιπο 2.815.000 του πληθυσμού (τις οικογένειες τους), με μισθούς πείνας. Άρα συνολικά 6.881.000, γεγονός που σημαίνει πως σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχούν 1,78 μη εργαζόμενοι, συν όσοι δεν είναι καταγεγραμμένοι νόμιμα στη χώρα – οπότε ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Εάν περιμένει τώρα κανείς ότι η χώρα θα σωθεί από μία επόμενη κυβέρνηση-υποχείριο, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να διασώσει την Ελλάδα με το ίδιο πείραμα, με τα ίδια σάπια υλικά και με το ίδιο βρώμικο σύστημα και θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, απλά και μόνο με την αλλαγή του «μίγματος πολιτικής», όπως συνέβαινε όλο το προηγούμενο διάστημα μετά την επιβολή των μνημονίων, τότε απλά αυταπατάται

Το μόνο που θα συμβεί θα είναι η πλήρης απώλεια των περιουσιακών στοιχείων τόσο του κράτους, όσο και των Πολιτών του.

 
 
 
4-10-2018
 

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ .....ΜΚΟ !

Διαβάζοντας την ειδησεογραφία των ημερών, είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στον πειρασμό να ανατρέξει μόλις λίγα χρόνια πριν, στον ενθουσιασμό των «όψιμων» σταυροφόρων του «ανθρωπισμού», που είχαν ανακαλύψει τον νέο ιερό σκοπό της Οικουμένης στη ‘διάσωση’ κάθε φουκαρά, πραγματικού ή χάριν συμφερόντων ονοματιζόμενου πρόσφυγα.

Αλλα και τα ΜΜΕ που προσπαθουσαν και προσπαθουν με νυχια και με δοντια να προβαλλουν την...ομορφια και..τα ταλλεντα των ξενων σε βαρος των ντοπιων.

«Ακτιβιστές» που βρήκαν λόγο ύπαρξης, ΜΚΟ με άδηλη προέλευση και στοχεύσεις, τυχοδιώκτες, «πολιτικές πλατφόρμες» που δημιουργήθηκαν εκ των ενόντων.

Όταν με την πάροδο, κάποιων- λίγων- χρόνων, αν όχι μηνών, κατακάθισε ο κουρνιαχτός και η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με το πρόβλημα της ενσωμάτωσης, μεγάλων πληθυσμών, που κανένα λόγο οργανωμένης έλευσης, στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είχαν, αναδείχθηκε η επιπολαιότητα όσων με περισσή αδιαφορία διακινδηνευσαν τη συνοχή του Ευρωπαικού Οικοδομήματος.

Καποιοι που διακήρυσσαν ότι δε θα κάνουν την «Ευρώπη Φρούριο», ήρθαν τωρα να πουν πόσο αναγκαία είναι η φρούρηση των εξωτερικών συνόρων.

Ανακάλυψαν επίσης, ω του θαύματος, το «πανηγυράκι» που κατά τα λεγόμενα είχε στηθεί με τα διαχείριση των όρων για το «προσφυγικό» από τους κάθε λογής εμποράκους της ανθρώπινης δυστυχίας.

Αλήθεια, οι νεόκοποι αυτοί ερευνητές δεν άκουσαν τίποτα, όταν μόλις πριν λίγους μήνες ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου, είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση. λόγω καταγγελιών για τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, στα λεγόμενα hot spots αλλά και «ψιθύρους» για παρενόχληση του προσωπικού του Οργανισμού;

Εύλογες και δύσκολες απορίες. Ακόμα ποιο δύσκολες οι απαντήσεις

 
29-9-2018
 

ΤΕΛΙΚΑ..ΗΤΤΑ !

Η πρόσφατη εκδήλωση μαζικής κρατικής-μιντιακής παράνοιας στην υπόθεση του ληστή Ζακ Κωστόπουλου που απόλαυσε – μετά θάνατον – την πλέον ηχηρή αποθέωση που γνώρισε μέχρι σήμερα ένας εγκληματίας, από την ίδια την αστυνομία, την κυβέρνηση κλπ. (και αυτό κατά κύριο λόγο επειδή ανήκε στην κοινότητα των «εκλεκτών» ΛΟΑΤΚΙ), φέρνει στο μυαλό την τοποθέτηση του Αμερικανού κοινωνιολόγου James Davison Hunter: «Οι συντηρητικοί έχουν ηττηθεί παντού». 

Από το 1991 ο James Davison Hunter έγραψε οτι η η νεοταξική / αριστερή προπαγάνδα, πέρα από τον χώρο της πολιτικής και της παιδείας, έχει κυριαρχήσει και στον χώρο του Πολιτισμού.

Στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στην μουσική, στην διαφήμιση, στα σπορ, στις εκδόσεις, ενώ ελέγχει την ροή του διαφημιστικού χρήματος μέσα από τα media shop τα οποία διοικούνται από gay ή αριστερούς.

Είναι περιττό να αναλύσουμε το πόσο επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και τελικά δράσης, η τηλεόραση, η δύναμη της διαφήμισης, οι ταινίες του κινηματογράφου, η μουσική βιομηχανία, αλλά και τα video games.

Τις ημέρες αυτές ο ληστής Ζακ Κωστόπουλος, λόγω του ότι υπήρξε ένα «εξέχων» μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αναγορεύθηκε σε «ήρωα του Εθνους».

Δεν είναι τυχαία η ελεύθερη πτώση της ελληνικής κοινωνίας.

Α. Γκουριώτης

 
22-9-2018
 

Ο υπόγειος πλούτος και τα.....”προβληματα” ερχονται.

Αρκετοί θεωρούν πως το πρόβλημα της χώρας μας θα επιλυθεί από την εκμετάλλευση του υπογείου πλούτου της – παρά το ότι οι κυβερνήσεις έχουν υποθηκεύσει τα πάντα, έως και τα ιστορικά μας μνημεία, ενώ δεν θα διστάσουν να ξεπουλήσουν ακόμη και την Ακρόπολη. Πρόκειται όμως για ένα ακόμη μεγάλο λάθος, το οποίο οφείλεται στην ελλιπή πληροφόρηση τους – αν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με τα μεγαλύτερα ενεργειακά αποθέματα στον πλανήτη, η Βενεζουέλα, θα έπρεπε να τους έχουν ανοίξει τα μάτια. Πόσο μάλλον όλα όσα έχουν συμβεί στη Λατινική Αμερική στο παρελθόν – σε μία περιοχή με πολύ μεγάλο υπόγειο πλούτο και όχι μόνο.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η σύγκριση της οικονομικής εξέλιξης της πάμπτωχης σε υπόγειο πλούτο Ινδίας, με την πάμπλουτη σε πετρέλαιο Νιγηρία.

Η θλιβερή κατάσταση της Νιγηρίας, του Κονγκό επίσης, ερμηνεύεται σε κάποιο βαθμό από το ότι, χώρες με υψηλά ενεργειακά αποθέματα εμφανίζουν μεγάλη ανισότητα – όχι μόνο στην Αφρική, αλλά παντού στον πλανήτη, χωρίς να εξαιρείται η Σαουδική Αραβία, ιδίως η Ρωσία, στην οποία είναι γνωστή η πάμπλουτη Ολιγαρχία της και η φτώχεια του λαού της.

 Εύλογα λοιπόν αναφέρεται κανείς στην κατάρα του υπογείου πλούτου – ενώ δεν πρέπει να υποτιμούμε την αμέσως επόμενη βασική αιτία, σύμφωνα με την οποία αυτές οι χώρες γίνονται αντικείμενο επιθέσεων των μεγάλων δυνάμεων.

Τα παραδείγματα του Ιράκ και της Λιβύης είναι ξεκάθαρα, ενώ δεν είναι απίθανο να χρεοκόπησε η Ελλάδα ακριβώς για την ίδια αιτία – αφού δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός λόγος το 2010. Η βρώμικη ιστορία είναι άλλωστε γνωστή, όπως επίσης το ότι το συνολικό χρέος της Ελλάδας τότε, δημόσιο και ιδιωτικό, ήταν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη – ενώ η Γερμανία είχε ανέκαθεν στόχο την πρόσβαση της σε ενεργειακά αποθέματα, την οποία εχει πια μεσω της καταχρεωμενης Ελλαδας (χωρα δορυφορος πια).

 
15-9-2018
 

ΚΑΠΟΤΕ.....ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ !

Οι ελίτ ουσιαστικά «αγοράζουν» τις εκλογές, χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό – ενώ οι μάζες έχουν την ψευδαίσθηση πως επιλέγουν οι ίδιες τις κυβερνήσεις τους, παραπλανημένες από τις σκηνοθετημένες τηλεοπτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις των πολιτικών.

«Η δύναμη των κομμάτων έχει άμεση σχέση με τη χρηματοδότηση τους – αφού διαφορετικά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα έξοδα τους, τις διαφημίσεις τους, τα δικά τους ΜΜΕ, τα γραφεία πουνοικιάζουν ανά τη χώρα κοκ

Oι πολιτες δυστυχώς δεν κατανοούν ότι, οι «πράξεις» των κομμάτων εξουσίας, από τις οποίες οφείλει να τα κρίνει κανείς και όχι από τα λόγια τους, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους – όπως στο παράδειγμα της Ελλάδας, όπου οι δύο μεγάλες παρατάξεις υποστηριζαν μανιωδώς τα μνημόνια, αφού από αυτά αντλούσαν τη χρηματοδότηση τους. Διαφωνούν δε μόνο ως προς τις λεπτομέρειες της εφαρμογής τους, ως προς το «μείγμα πολιτικής» – με κριτήριο φυσικά την κομματική τους πελατεία.

Oλες αυτές οι καταστάσεις δημιουργούν συναισθήματα αδυναμίας στους λαούς – οι οποίοι κατανοούν πως με τις εκλογές δεν επηρεάζουν καθόλου την πολιτική της χώρας τους. Το γεγονός αυτό έχει διαπιστωθεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο στην Ελλάδα, όπου οι Πολίτες επέλεξαν ένα κόμμα που έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που τους υποσχέθηκε – χωρίς να διστάσει να τους προδώσει, μαζί με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, αντιστρέφοντας το δημοψήφισμα.

Συμπερασματικά λοιπόν, στις χώρες της Δύσης οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να αλλάξουν τις πολιτικές μέσα από τις εκλογές – επειδή οι κυριαρχούσες ελίτ ελέγχουν όποιον τις κερδίσει. Οι εκλογές δίνουν μεν την εντύπωση της Δημοκρατίας, αλλά η ψήφος των ανθρώπων δεν αλλάζει τις πολιτικές που ευνοούν τις ελίτ. Ως εκ τούτου, η βούληση του λαού είναι ανύπαρκτη, δεν εφαρμόζεται ποτέ».

 
 
8-9-2018
 

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Το 1% κάποιων Ελλήνων κατέχει περί το 60% του πλούτου της Ελλάδας). Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί που αποτελούν την άρχουσα οικονομική ελίτ στη χώρα μας; Δεν είναι 4-5 οικογένειες, όπως ίσως θα νόμιζε κάποιος, αλλά είναι 100.000 Έλληνες!!! Όλοι αυτοί προφανώς δεν νοιάζονται καθόλου για τις έννοιες της πατρίδας και του έθνους, για τα δίκαια της Μακεδονίας, για τις απαιτήσεις Αλβανών και Τούρκων κ.λ.π., αλλά θεωρούν τον εαυτό τους μέρος της διεθνούς οικονομικής ελίτ που ελέγχει την παγκοσμιοποίηση. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι μπίζνες και τα κέρδη για περισσότερο ίματζ και εξουσία.

Επιπλέον το 10% κάποιων Ελλήνων, κατέχει περί το 90% του πλούτου της χώρας. Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί; Είναι 1.000.000 Έλληνες. Όλοι αυτοί, μαζί με τις οικογένειές τους και τους παρατρεχάμενους, καθώς και τους κρατικοδίαιτα βολεμένους από το σύστημα, ξεπερνούν εύκολα τα 1.500.000 – 2.000.000 Έλληνες.

Είναι αυτός ακριβώς ο σκληρός ολιγαρχικός πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας,  που ελέγχει απόλυτα το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία από μόνα τους, όχι μόνο δεν θα τα γνώριζε κανείς, αλλά δεν θα είχαν ούτε τα εισιτήρια να κινηθούν. Είναι αυτός ακριβώς ο πυρήνας που θέλει σταθερότητα και όχι απότομες και ανεξέλεγκτες αλλαγές, που θα έθεταν σε κίνδυνο τα συμφέροντά του.

Όπως λοιπόν αποδεικνύεται, δεν έχουμε το πολιτικό σύστημα από το ένα μέρος και την ελληνική κοινωνία από το άλλο, είτε εσκεμμένα είτε άθελα. Αποδεικνύεται ότι έχουμε κοινωνική ολιγαρχία που ελέγχει το πολιτικό σύστημα, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Προσπαθούν λοιπόν να στρέψουν την προσοχή μας, αποκλειστικά πάνω στους πολιτικούς και να μας πείσουν ότι κάποιοι επίορκοι ή ανίκανοι πολιτικοί φταίνε μόνο και ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ο δε λαός να μείνει ενωμένος και να μην διχαστεί γιατί θα υποφέρει τα αποτελέσματα του διχασμού

Δυστυχώς, ειδικά σήμερα με τον πλήρη έλεγχο όλων μας, δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης. Η φτώχεια δεν μπορεί να τα βάλει με τον πλούτο ειδικά σήμερα. Εξ ου και η μεγάλη αδράνεια και παθητικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Π.Χασαπης

 
 
 
1-9-2018
 

ΑΓΟΡΑ…..ΑΓΟΡΑ….ΑΓΟΡΑ….ΑΓΟΡΑ !!!!!!!!!

 

Τα πάντα γύρω μας είναι αγορά. Όσοι λοιπόν ελέγχουν τα κανάλια της αγοράς και το χρήμα είναι και οι απόλυτοι εξουσιαστές των ανθρώπων. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει.

Για σκεφτείτε λίγο. Από τη στιγμή που ξυπνάμε το πρωϊ, μέχρι το άλλο πρωϊ, τα πάντα γύρω μας, μας συνδέουν με την αγορά. Από τα εσώρουχα που φοράμε μεχρι το κρεβάτι που κοιμόμαστε. Μόνο ο αέρας που αναπνέουμε είναι εκτός αγοράς (προς το παρόν), αν και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ο αέρας είναι αντικείμενο της αγοράς.

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας της βιομηχανικής εποχής. Αυτή είναι η αστική κοινωνία μας. Στην προβιομηχανική εποχή, οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο εξαρτημένοι από τους παράγοντες της αγοράς. Παλιότερα, οι άνθρωποι ήταν σε μεγάλο βαθμό παραγωγοί και καταναλωτές ταυτόχρονα. Είχαν τη δική τους γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και με βάση τη μεγάλη οικογένεια ήταν σε σημαντικό βαθμό αυτάρκεις.

Η αγορά λοιπόν είναι εκείνη που καθορίζει τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς και φυσικά τους πολιτικούς θεσμούς με βάση τους οποίους λαμβάνονται οι αποφάσεις διαχείρισης της κατάστασης. Το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει παντού, από τους κεντρικούς πολιτικούς θεσμούς, μέχρι τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τους φαρμακοποιούς και λοιπούς επαγγελματίες μέχρι τους γαλατάδες και τους φουρναραίους. Τα πάντα συγκεντρώνονται σε ισχυρούς παράγοντες της αγοράς.

Σε πείσμα της συγκεντρωτικής διάθεσης των παραγόντων της αγοράς, η τεχνολογία κινείται προς αντίθετη κατεύθυνση Ο άνθρωπος απομονώνεται και τείνει σε μεγαλύτερο ατομικισμό. Επικρατεί γενικότερη απάθεια για κοινές εκδηλώσεις, κοινές αγωνίες και κοινές προσπάθειες. Βλέπουμε τους παράγοντες της αγοράς να προσπαθούν, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο να υπερσυγκεντρώσουν την αγορά, χρησιμοποιώντας τους συγκεντρωτικούς πολιτικούς θεσμούς για τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων. Έτσι οι διεθνείς μεγαλοπαράγοντες της αγοράς, επιτίθενται άμεσα πάνω στους πολίτες, στους οποίους αναγνωρίζουν μόνο μία ιδιότητα. Αυτή του καταναλωτή. Προς το παρόν μπορούν να το επιβάλουν αυτό εκμεταλλευόμενοι, το θεσμικό κενό που υπάρχει. Χρησιμοποιούν συγκεντρωτικούς πολιτικούς θεσμούς για να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ η κοινωνική πραγματικότητα και η ατομική διάθεση των ανθρώπων έχει αλλάξει.

Το φαινόμενο του καναπέ από το ένα μέρος που δεν προβάλει πολιτικές αντιστάσεις και η αλαζονεία των παραγόντων της αγοράς από το άλλο, οι οποίοι ανεμπόδιστα αρπάζουν τα πάντα, οδηγούν σε αδιέξοδο. Επομένως η πολιτική σύγκρουση που θα απασχολήσει την ανθρωπότητα στο άμεσο μέλλον, θα είναι αυτή μεταξύ της συγκέντρωσης και της αποκέντρωσης της εξουσίας.

Σε κάθε περίπτωση, την έκβαση της σύγκρουσης, θα την κρίνει στο τέλος η ίδια η πραγματική εξέλιξη της αγοράς. Αν η ανθρωπότητα βολεύεται με την υπερυσγκέντρωση της αγοράς, υπερσυγκεντρωτικοί θα είναι και οι πολιτικοί θεσμοί. Αν αντίθετα αισθάνεται να πνίγεται μέσα σε μια ασφυκτική υπερσυγκέντρωση της αγοράς, αντίστοιχα θα επηρεασθούν και οι πολιτικοί θεσμοί.

 
 
 
25-8-2018
 

ΒΓΗΚΑΜΕ (?) ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ! Ε…..ΚΑΙ?

Μπήκαμε στα μνημόνια !

 Μας εξήγησε ποτέ κάποιος γιατί χρεοκοπήσαμε; Μας εξήγησε ποτέ κάποιος που πήγαν τα τεράστια ποσά που δανείστηκε το κράτος ή δάνεισαν οι τράπεζες στον κόσμο; Που πήγαν όλα αυτά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια; Μας είπε ποτέ κάποιος ποιοι έφταιγαν γι΄ αυτή την κατάσταση;

Κανένας απολύτως δεν εξήγησε στο λαό όλα τα πιο πάνω και καμία απολύτως προσπάθεια δεν έγινε για να βρεθούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι και να διορθωθούν όλα εκείνα  που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Όλοι αυτοί που αυτοκτόνησαν, δεν έμαθαν ποτέ ποιος τους έκλεψε τη ζωή τους.

 Όλοι αυτοί που έφυγαν για το εξωτερικό δεν έμαθαν ποτέ ποιος τους έδιωξε από την πατρίδα τους.

 Όλοι αυτοί που έχασαν εισοδήματα και περιουσίες δεν έμαθαν ποτέ ποιοι τους τα έκλεψαν.

 Αντί για όλα αυτά ακούσαμε το σύνθημα «όλοι μαζί τα φάγαμε»!

Επιπρόσθετα, η εγχώρια ελίτ, αντί να φοβηθεί και να σιωπήσει εντελώς θρασύτατα είδε τη χρεοκοπία του κράτους ως ευκαιρία περαιτέρω πλουτισμού της και με την  συνεργασία της ευρωπαϊκής ελίτ, μετέτρεψαν τη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους και την επικείμενη κατάρρευση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σε χρεοκοπία του ελληνικού λαού, χρησιμοποιώντας ως όργανό τους το  διεφθαρμένο πολιτικό  σύστημα.

Έτσι, αντί να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο κράτος, ώστε αφενός να αρθούν οι αιτίες της χρεοκοπίας, αφετέρου να μην επαναληφθούν στο μέλλον, τα άφησαν όλα ίδια και απαράλλαχτα και προχώρησαν μόνο σε αύξηση της φορολογίας και των εισφορών και σε μείωση των αμοιβών, ώστε να εξευρεθούν χρήματα για να πληρώνονται οι δανειστές.

Έπειτα λοιπόν από 9 και πλέον χρόνια μνημονίων, σκληρής λιτότητας, μετανάστευσης και αυτοκτονιών, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και επομένως τζάμπα πήγαν αυτές οι θυσίες.

 

 

18-8-2018

 

O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

Σήμερα φοβάμαι ότι θα στενοχωρήσω καποιους. Γιατί πρεπει να πω αλήθειες.. Βλέπετε γεμισαμε ψεύτες.Παντου ψευτες! στα κόμματα, και στη Βουλή και στα κανάλια οι ψεύτες είναι μπόλικοι. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας δεν είναι ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Τούρκοι, ούτε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ούτε…..ουτε… Ο μεγαλύτερος εχθρός της είμαστε εμείς οι Έλληνες.

 Με τον ωχαδερφισμό μας, με την κουτοπονηριά μας, με τη μιζέρια μας, με την κακή νοοτροπία μας. Οτι όλοι μας οφείλουν κι εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση. Οι πολιτικοί μας είναι πράγματι άθλιοι. Γιατί εμείς τους ψηφίζουμε. Οι πολιτικοί μας είναι ψεύτες γιατί δεν αντέχουμε την αλήθεια. Και θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε όσους μας λένε τα μεγαλύτερα παραμύθια. Αν δεν αλλάξουμε όλα αυτά, η χώρα δεν έχει ούτε μέλλον ούτε σωτηρία. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς οι Ελληνες, στην πλειοψηφία μας (διότι υπάρχουν ακόμα σοβαροί άνθρωποι στη χώρα, μολονότι λιγοστεύουν καθημερινά) φταίμε για όλα.

 

USPA
google-site-verification: googleaf0cc47d6d54b6d8.html

Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κομπάνι - Ρωσικά τεθωρακισμένα μπαίνουν στην πόλη

2019-10-16 20:02
Από "λεπτό σε λεπτό" ρωσικά στρατεύματα μπαίνουν στο Κομπάνι. Αυτό αναφέρουν όλες οι πληροφορίες του διεθνών ΜΜΕ σε μια εξέλιξη η οποία μπορεί να ανατρέψει πολλά στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό οι ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πλέον έχουν αναλάβει και επίσημα το ρόλο του εγγυητή ότι δε θα υπάρξουν...

Wilke: Τα θανατηφόρα λουκάνικα Φρανκφούρτης που σκότωσαν 3 ανθρώπους

2019-10-16 17:05
Ευρύτερες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με προϊόντα της αλλαντοποιίας Wilke που, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και δεκάδες κρούσματα λιστερίασης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutche Welle η υπουργός για την Προστασία του Καταναλωτή στο...

Κασιδιάρης: Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη

2019-10-16 15:32
«Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στη δικογραφία. Η δικαιοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ότι μέλος , οπαδός , υποστηρικτής, βουλευτής μπορεί να έπραξε κάτι. Το κόμμα δεν ευθύνεται για κάποια εγκληματική πράξη». Με τα λόγια αυτά ο Ηλίας Κασιδιάρης έκλεισε την...

O Eρντογάν αρνείται να δει τους Πενς και Πομπέο! - «Μόνο με προέδρους μιλάω»

2019-10-16 15:24
Αρνείται να δει τους Πενς και Πομπέο ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος δήλωσε πως θα μιλήσει μόνο με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ. Είπε ακόμη ότι το ταξίδιο τους στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου είναι υπο σκέψη καθώς το Κογκρέσο δεν σέβεται ούτε αυτόν ούτε την οικογένειά του.  

Χ.Ακάρ: «Ηνωμένες Πολιτείες Τουρκίας από Θεσσαλονίκη μέχρι Μογγολία »

2019-10-16 10:51
Σε δύο απίστευτης προκλητικότητας αναρτήσεις προχώρησε στο facebook ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ στις οποίες δείχνει χάρτες που παρουσιάζουν την Τουρκία όπως το ερντογανικό σύστημα την οραματίζεται, δηλαδή ως μια νέα «Οθωμανική Αυτοκρατορία» που θα περιλαμβάνει και την μισή... Ελλάδα αλλά και τα...

Σάμος: 12 συλλήψεις αλλοδαπών για τα επεισόδια

2019-10-16 10:11
Mε βαριές κατηγορίες για την συμμετοχή τους στα εκτεταμένα επεισόδια στο Κ.Υ.Τ. οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου 12 μετανάστες, δύο από τους οποίους κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων, όπως και ένας 15χρονος αλλοδαπός που έχει ταυτοποιηθεί...

Ελλάδα - Βοσνία 2-1

2019-10-16 09:43
Με εμφάνιση από τα «δοξασμένα χρόνια» η Ελλάδα πήρε νίκη γοήτρου (2-1) κόντρα στη Βοσνία, ήταν καταιγιστική, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και το νέο αίμα άφησε πολλές ελπίδες για το μέλλον! Ο Παυλίδης και ο Κοβάσεβιτς (αυτ.) τα γκολ της Εθνικής. Δύο δοκάρια με Μασούρα και Σταφυλίδη.  

Ποινικός Κώδικας: Τι αλλάζει για τρομοκρατία και αποφυλακίσεις

2019-10-16 09:36
Οι διατάξεις περί δωροληψίας και δωροδοκίας πολιτικών προσώπων (άρθρα 159 και 159Α) θα εφαρμόζονται κατ’ αντίστοιχο τρόπο και στους βουλευτές, στο σύνολο των καθηκόντων τους και όχι μόνο κατά το μέτρο που αυτά συνδέονται με τη συμμετοχή σε εκλογή ή ψηφοφορία. Ακόμη, όποιος «υπόσχεται ή παρέχει...

Νεκρός μέσα στο σπίτι του αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

2019-10-15 21:46
Νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, εντοπίστηκε δικαστικός στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης.   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε.  

Η Γαλλία είπε «Οχι» στην ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ

2019-10-15 20:18
Φρένο στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη Σκοπίων  και Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε η Γαλλία σύμφωνα με το Bloomberg. Η Γαλλία είχε κάνει γνωστές τις επιφυλάξεις της για τις δυο χώρες και την πρόοδο την οποία είχαν επιτύχει για την ένταξή τους στην Ευρωπαική Ένωση και δεν άλλαξε...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κομπάνι - Ρωσικά τεθωρακισμένα μπαίνουν στην πόλη

2019-10-16 20:02
Από "λεπτό σε λεπτό" ρωσικά στρατεύματα μπαίνουν στο Κομπάνι. Αυτό αναφέρουν όλες οι πληροφορίες του διεθνών ΜΜΕ σε μια εξέλιξη η οποία μπορεί να ανατρέψει πολλά στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό οι ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πλέον έχουν αναλάβει και επίσημα το ρόλο του εγγυητή ότι δε θα υπάρξουν...

Wilke: Τα θανατηφόρα λουκάνικα Φρανκφούρτης που σκότωσαν 3 ανθρώπους

2019-10-16 17:05
Ευρύτερες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με προϊόντα της αλλαντοποιίας Wilke που, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και δεκάδες κρούσματα λιστερίασης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutche Welle η υπουργός για την Προστασία του Καταναλωτή στο...

Κασιδιάρης: Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη

2019-10-16 15:32
«Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στη δικογραφία. Η δικαιοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ότι μέλος , οπαδός , υποστηρικτής, βουλευτής μπορεί να έπραξε κάτι. Το κόμμα δεν ευθύνεται για κάποια εγκληματική πράξη». Με τα λόγια αυτά ο Ηλίας Κασιδιάρης έκλεισε την...

O Eρντογάν αρνείται να δει τους Πενς και Πομπέο! - «Μόνο με προέδρους μιλάω»

2019-10-16 15:24
Αρνείται να δει τους Πενς και Πομπέο ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος δήλωσε πως θα μιλήσει μόνο με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ. Είπε ακόμη ότι το ταξίδιο τους στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου είναι υπο σκέψη καθώς το Κογκρέσο δεν σέβεται ούτε αυτόν ούτε την οικογένειά του.  

Χ.Ακάρ: «Ηνωμένες Πολιτείες Τουρκίας από Θεσσαλονίκη μέχρι Μογγολία »

2019-10-16 10:51
Σε δύο απίστευτης προκλητικότητας αναρτήσεις προχώρησε στο facebook ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ στις οποίες δείχνει χάρτες που παρουσιάζουν την Τουρκία όπως το ερντογανικό σύστημα την οραματίζεται, δηλαδή ως μια νέα «Οθωμανική Αυτοκρατορία» που θα περιλαμβάνει και την μισή... Ελλάδα αλλά και τα...

Σάμος: 12 συλλήψεις αλλοδαπών για τα επεισόδια

2019-10-16 10:11
Mε βαριές κατηγορίες για την συμμετοχή τους στα εκτεταμένα επεισόδια στο Κ.Υ.Τ. οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου 12 μετανάστες, δύο από τους οποίους κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων, όπως και ένας 15χρονος αλλοδαπός που έχει ταυτοποιηθεί...

Ελλάδα - Βοσνία 2-1

2019-10-16 09:43
Με εμφάνιση από τα «δοξασμένα χρόνια» η Ελλάδα πήρε νίκη γοήτρου (2-1) κόντρα στη Βοσνία, ήταν καταιγιστική, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και το νέο αίμα άφησε πολλές ελπίδες για το μέλλον! Ο Παυλίδης και ο Κοβάσεβιτς (αυτ.) τα γκολ της Εθνικής. Δύο δοκάρια με Μασούρα και Σταφυλίδη.  

Ποινικός Κώδικας: Τι αλλάζει για τρομοκρατία και αποφυλακίσεις

2019-10-16 09:36
Οι διατάξεις περί δωροληψίας και δωροδοκίας πολιτικών προσώπων (άρθρα 159 και 159Α) θα εφαρμόζονται κατ’ αντίστοιχο τρόπο και στους βουλευτές, στο σύνολο των καθηκόντων τους και όχι μόνο κατά το μέτρο που αυτά συνδέονται με τη συμμετοχή σε εκλογή ή ψηφοφορία. Ακόμη, όποιος «υπόσχεται ή παρέχει...

Νεκρός μέσα στο σπίτι του αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

2019-10-15 21:46
Νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, εντοπίστηκε δικαστικός στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης.   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε.  

Η Γαλλία είπε «Οχι» στην ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ

2019-10-15 20:18
Φρένο στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη Σκοπίων  και Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε η Γαλλία σύμφωνα με το Bloomberg. Η Γαλλία είχε κάνει γνωστές τις επιφυλάξεις της για τις δυο χώρες και την πρόοδο την οποία είχαν επιτύχει για την ένταξή τους στην Ευρωπαική Ένωση και δεν άλλαξε...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κομπάνι - Ρωσικά τεθωρακισμένα μπαίνουν στην πόλη

2019-10-16 20:02
Από "λεπτό σε λεπτό" ρωσικά στρατεύματα μπαίνουν στο Κομπάνι. Αυτό αναφέρουν όλες οι πληροφορίες του διεθνών ΜΜΕ σε μια εξέλιξη η οποία μπορεί να ανατρέψει πολλά στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό οι ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πλέον έχουν αναλάβει και επίσημα το ρόλο του εγγυητή ότι δε θα υπάρξουν...

Wilke: Τα θανατηφόρα λουκάνικα Φρανκφούρτης που σκότωσαν 3 ανθρώπους

2019-10-16 17:05
Ευρύτερες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με προϊόντα της αλλαντοποιίας Wilke που, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και δεκάδες κρούσματα λιστερίασης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutche Welle η υπουργός για την Προστασία του Καταναλωτή στο...

Κασιδιάρης: Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη

2019-10-16 15:32
«Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στη δικογραφία. Η δικαιοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ότι μέλος , οπαδός , υποστηρικτής, βουλευτής μπορεί να έπραξε κάτι. Το κόμμα δεν ευθύνεται για κάποια εγκληματική πράξη». Με τα λόγια αυτά ο Ηλίας Κασιδιάρης έκλεισε την...

O Eρντογάν αρνείται να δει τους Πενς και Πομπέο! - «Μόνο με προέδρους μιλάω»

2019-10-16 15:24
Αρνείται να δει τους Πενς και Πομπέο ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος δήλωσε πως θα μιλήσει μόνο με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ. Είπε ακόμη ότι το ταξίδιο τους στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου είναι υπο σκέψη καθώς το Κογκρέσο δεν σέβεται ούτε αυτόν ούτε την οικογένειά του.  

Χ.Ακάρ: «Ηνωμένες Πολιτείες Τουρκίας από Θεσσαλονίκη μέχρι Μογγολία »

2019-10-16 10:51
Σε δύο απίστευτης προκλητικότητας αναρτήσεις προχώρησε στο facebook ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ στις οποίες δείχνει χάρτες που παρουσιάζουν την Τουρκία όπως το ερντογανικό σύστημα την οραματίζεται, δηλαδή ως μια νέα «Οθωμανική Αυτοκρατορία» που θα περιλαμβάνει και την μισή... Ελλάδα αλλά και τα...

Σάμος: 12 συλλήψεις αλλοδαπών για τα επεισόδια

2019-10-16 10:11
Mε βαριές κατηγορίες για την συμμετοχή τους στα εκτεταμένα επεισόδια στο Κ.Υ.Τ. οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου 12 μετανάστες, δύο από τους οποίους κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων, όπως και ένας 15χρονος αλλοδαπός που έχει ταυτοποιηθεί...

Ελλάδα - Βοσνία 2-1

2019-10-16 09:43
Με εμφάνιση από τα «δοξασμένα χρόνια» η Ελλάδα πήρε νίκη γοήτρου (2-1) κόντρα στη Βοσνία, ήταν καταιγιστική, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και το νέο αίμα άφησε πολλές ελπίδες για το μέλλον! Ο Παυλίδης και ο Κοβάσεβιτς (αυτ.) τα γκολ της Εθνικής. Δύο δοκάρια με Μασούρα και Σταφυλίδη.  

Ποινικός Κώδικας: Τι αλλάζει για τρομοκρατία και αποφυλακίσεις

2019-10-16 09:36
Οι διατάξεις περί δωροληψίας και δωροδοκίας πολιτικών προσώπων (άρθρα 159 και 159Α) θα εφαρμόζονται κατ’ αντίστοιχο τρόπο και στους βουλευτές, στο σύνολο των καθηκόντων τους και όχι μόνο κατά το μέτρο που αυτά συνδέονται με τη συμμετοχή σε εκλογή ή ψηφοφορία. Ακόμη, όποιος «υπόσχεται ή παρέχει...

Νεκρός μέσα στο σπίτι του αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

2019-10-15 21:46
Νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, εντοπίστηκε δικαστικός στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης.   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε.  

Η Γαλλία είπε «Οχι» στην ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ

2019-10-15 20:18
Φρένο στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη Σκοπίων  και Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε η Γαλλία σύμφωνα με το Bloomberg. Η Γαλλία είχε κάνει γνωστές τις επιφυλάξεις της για τις δυο χώρες και την πρόοδο την οποία είχαν επιτύχει για την ένταξή τους στην Ευρωπαική Ένωση και δεν άλλαξε...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Νέα

Υπηρεσία Ασύλου: 3.500 ευρώ η «ταρίφα» για διαβατήριο και άδεια παραμονής σε έναν μήνα

2019-10-12 20:31
Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Γενικού Γραμματέα Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος Ανουάρ Μπάκρι στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση , ότι «η ταρίφα για να πάρει κάποιος διαβατήριο και άδεια παραμονής μέσα σε ένα μήνα είναι 3.500 ευρώ» Μιλώντας στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου, ο Ανουάρ Μπάκρι...

Θεσσαλονίκη: Άρπαξε το κινητό 21χρονης και την έριξε στη θάλασσα

2019-10-12 20:21
Θύμα ληστείας έπεσε στις 6:30 το πρωί μια 21χρονη κοπέλα στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η 21χρονη βρισκόταν στο σημείο με φίλη της και περπατούσαν, όταν ξαφνικά δέχτηκε φραστική επίθεση από ομάδα πέντε ατόμων. Ένας από την παρέα...

supermarket ....ναρκωτικών δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

2019-10-12 18:36
Στην ανακάλυψη… πολυκαταστήματος ναρκωτικών προχώρησαν χθες οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το οποίο ήταν εγκατεστημένο σε ερειπωμένο ακατοίκητο κτήριο, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από...

Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου από το ιρανικό τάνκερ που δέχτηκε επίθεση

2019-10-12 15:38
  Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου από το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που φαίνεται να χτυπήθηκε από πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα στα ανοικτά της Σαουδικής Αραβίας, ενώ το πλοίο πλέει προς τον Κόλπο, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.   powered by...

Τούρκοι βομβάρδισαν Αμερικανούς στo Koμπάνι – Χτύπησαν & Γάλλους στρατιώτες οι Τούρκοι

2019-10-12 08:43
  το μεγαλύτερο αμερικανικό δίκτυο newsweek.com, καθώς αναφέρει πως το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ κατά Αμερικανών στο λόφο Mashtenour, όπου βρίσκεται στην περιοχή του Κομπάνι. Την πληροφορία την έδωσαν οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ στο αμερικανικό site και την επιβεβαίωσε Αμερικανός...

Ενας δεκάχρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε στη θεία του αλλά και σε γιατρούς του νοσοκομείου «Παίδων»

2019-10-11 21:43
Ένα περιστατικό που μόνο θλίψη προκαλεί σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με πρωταγωνιστή ένα παιδί μόλις 10 ετών το οποίο ανήκει στα λεγόμενα «εγκαταλελειμμένα παιδιά» του ιδρύματος. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ο...

Σύλληψη 10 Πακιστανών ναρκοδιακινητών στο Μοναστηράκι

2019-10-11 19:34
Το δόγμα «νόμος και τάξη» που προσπαθεί να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση είναι γνωστό. Στο πλαίσιο αυτού του νέου δόγματος η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί επιχειρήσεις, σε όλη την επικράτεια αλλά έχει εστιάσει την προσοχή της στα άνδρα ανομίας όπως η ΑΣΟΕΕ, τα Εξάρχεια και το...

Ο τουρκικός Στρατός μπήκε στη στρατηγική πόλη Ρας Αλ Αϊν

2019-10-11 06:54
Κοντά στην κατάληψη δύο στρατηγικών πόλεων βρίσκεται ο τουρκικός Στρατός, ο οποίος εισήλθε στην στρατηγική συνοριακή πόλη Ras Al-Ayn μετά από τις μάχες με τους Κούρδους αντάρτες. Νωρίτερα σήμερα οι ισλαμιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία ανακοίνωσαν την κατάληψη μίας...

οι κάτοικοι στη Σύμη και έδιωξαν σκάφος ΜΚΟ

2019-10-10 22:49
Στο νησί της Σύμης πάντως επικρατεί κλίμα αγανάκτησης για τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες και η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Ευστρατίου προχθές έριξε λάδι στη φωτιά. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι χθες εμφανίστηκε στο λιμάνι του νησιού σκάφος ισπανικής Μη Κυβερνητικής...

Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο από Ρωσία και ΗΠΑ σε καταδίκη της τουρκικής εισβολής

2019-10-10 22:35
Σύμπνοια απόψεων είχαν Ρωσία και ΗΠΑ όσον αφορά την τουρκική εισβολή στη Συρία, εντείνοντας την εντύπωση πως υπάρχει κάποιου είδους συμφωνία ή έστω συνεννόηση με την Τουρκία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε κοινή δήλωση για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, στη...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>